Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politické nuly a revolucionář Janeček ohrožují demokracii

Tužby prostého lidu jsou vyslyšeny. Senát bude projednávat návrh na podání ústavní žáloby na prezidenta republiky Václava Klause. Revolucionáři Karlu Janečkovi se podařilo přesvědčit 27 senátorů a senátorek, aby svými podpisy vdechli život této populistické výzvě. A přitom i malé dítě ví, že neexistuje jediný důvod  pro obžalobu Václava Klause z velezrady.

Karel Janeček se pasoval do role novodobého Mesiáše. On a představitelé sedmnácti občanských inciativ se nám snaží permanentně namluvit, že podoba naší demokracie není dobrá a je třeba ji vylepšit. Zajimavé je, že za ztělesnění té špatné demokracie považují právě Václava Klause. Tedy člověka, který vždy a za každných okolností hájil parlamentní demokracii před demokracií elitářskou. 

Zdůrazňuji, že v České republice funguje standardní parlamentní demokracie. Je zde stejná demokracie jako například v Německu, Francii či ve Velké Británii. Kdokoliv říká opak, dopouští se vědomé a záměrné lži!

Pan Janeček se nás snaží přesvědčit, že všelékem pro naši údajně churavějící demokracii je změna volebního systému. Osobně bych uvítal změnu z poměrného volebního systému na většinový. Střídání dvou stran u moci viz. USA nebo Velká Británie považuji za takřka ideální. Už jenom ta představa, že neexituje vyděračský potenciál menších koaličních stran, mě naplňuje štěstím. Bohužel o toto panu Janečkovi nejde.

Karel Janeček tvrdí, že jeho volební systém vygeneruje lepší a zodpovědnější politiky. S tím nemohu souhlasit! O volebním systému to rozhodně není. Je třeba probudit zájem voličů o politiku. Je třeba je naučit znovu myslet vlastní hlavou. Dnes za většinu národa myslí média a revolucionáři Janečkova střihu. To je špatně a je proti tomu  nutné bojovat. Jakýkoliv volební systém je odsouzen k nezdaru, pokud nám různé elitářské skupiny začnou radit, koho volit a koho nevolit.

O výsledku voleb mají primárně rozhodovat kroky dosavadní vlády, volební program a lídr strany. Nic víc a nic méně. Jakmile připustíme, aby nám výsledky voleb určovali novináři a zástupci různých elitářských skupin, ztratíme skutečnou svobodu a demokracii. Nebo snad věříte tomu, že to naši novináři s námi myslí upřímně?

Mělo by nás varovat, že různé občanské iniciativy (například Holešovská výzva) vyzývají ke svržení demokraticky zvolené vlády. Myslím, že s ohledem na únorové události roku 1948 bychom měli být ke všem podobným aktivitám velmi obezřetní. Svržení vlády je předzvěstí revoluce. A tu opravdu nepotřebujeme. Ti, kteří tvrdí opak , zřejmě usilují o nastolení režimu, který jim zajistí doživotní podíl na moci. A to je to, oč tu běží. Nevolení chtějí být vyvolení. Zde hledejme kořeny nenávisti vůči Václavu Klausovi a koneckonců i Miloši Zemanovi. Oba se vždy stavěli proti elitářům.

Snaha o obžalobu Václava Klause z velezrady má tak jediný důvod. Pošpinit Václava Klase v očích veřejnosti, aby se zamezilo jeho případnému comebacku. Strach z dalšího Klausova působení v politice dovádí řadu lidí až k hysterii. Oni dobře vědí, že Klaus dokáže zaujmout a dobře vědí, že to, co říká, je pravda. Navíc je reálné, že po odchodu z Hradu se mu uvolní ruce a bude naplno, jasně a zřetelně pojmenovávat nešvary socialistického inženýrství.

Václav Klaus se za 10 let svého prezidentování nedopustil ničeho, co by se dalo byť jen vzdáleně nazvat velezradou. Myslím, že to dobře vědí i samotní předkladatelé tohoto šíleného návrhu. Zřejmě jsme tak svědky toho, jak nevýrazné politické nuly nečestně bojují proti člověku, kterého by v řádném politickém boji a na poli argumentů nedokázali nikdy porazit.

Za sebe vyjadřuji Václavu Klausovi  jednoznačnou podporu a věřím, že tak učiní i ti, kteří s ním v minulosti v lecčemž nesouhlasili. Aktuální boj antiklausovců již překročil všechny meze. Bojujeme bitvu za záchranu parlamentní demokracie. Pokud dopustíme porážku, vrátíme se před listopad 1989, kdy byla povolena pouze jedna ideologie, kterou, stejně jako dnes Karel Janeček tu svou ideologii, považovali tehdejší politici za jedinou správnou.

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | čtvrtek 28.2.2013 21:45 | karma článku: 33,99 | přečteno: 1462x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Poslanci schvalují smlouvu s Německem o rozvoji labské vodní cesty

23. května 2024  8:45,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Poslanci schvalují smlouvu s Německem o údržbě a rozvoji labské vodní cesty. Stanoví základní...

Nizozemsko proti Bruselu. Imigrační a klimatické plány Unie Wildersovi nesedí

23. května 2024

Premium Vypadá to na téměř neodvratný střet. Chystaná nizozemská vláda euroskeptického vítěze voleb Geerta...

V pátek hrozí silné bouřky a přívalové deště. Napršet může až 30 milimetrů

23. května 2024  10:56

V pátek se budou na většině území lokálně vytvářet bouřky s přívalovými srážkami. Za krátký čas...

Za zneužití dotací při přeměně zámků na hotely dostal podnikatel 5,5 roku

23. května 2024  10:24

Vězení na pět a půl roku vyměřil olomoucký krajský soud podnikateli Petru Látalovi, který podle...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.