Podle rakouského landmanšaftu překrucuje Václav Klaus dějiny

Předseda sdružení Němců, kteří byli vysídleni ze zemí střední a východní Evropy a nyní žijí v Rakousku, Rudolf Reimann kritizuje prezidenta Václava Klause za jeho víkendový projev v Terezíně. Podle pana Reimanna překrucuje český prezident dějiny. Václav Klaus ve svém projevu podtrhl rozdíl mezi státně plánovaným a systematicky uskutečňovaným vražděním ze strany nacistů, včetně jejich příprav na likvidaci českého národa, a individuálními zločiny Čechů na sudetských Němcích. Myslím, že jediný, kdo zde překrucuje dějiny, je pan Rudolf Reimann.

Sudečtí Němci nemohou ani 66 po 2. světové válce překousnout své vysídlení. S železnou pravidelností požadují zrušení Benešových dektretů. A stále více a více se upozorňuje na bezpráví, kterého se jim údajně dostalo ze strany Československého státu. A současně se čím dál tím méně se mluví o vyhnání českého obyvatelstva z pohraničí po Mnichovu. Panu Reimannovi by mělo být připomenuto, kdo vyvolal 2. světovou válku. Kdo posílal vlaky do koncentračních táborů, kdo vyvraždil Lidice a Ležáky a kdo razil teorii o nadřazenosti rasy.

Je pravdou, že někteří Čechoslováci vzali po válce spravedlnost do vlastních rukou a dopouštěli se věcí, které nelze přehlížet a omlouvat. Na druhou stranu má Václav Klaus pravdu, když říká, že se jednalo o selhání jednotlivců. Já dodávám, že do této skupiny mohou patřit i lidé, kteří během války příšli o své blízké a násílí páchané na Němcích chápali jako jistý druh pomsty. Kritika projevu českého prezidenta je tak naprosto mimo realitu.

Zde je odkaz na celý projev prezidenta Klause: http://www.klaus.cz/clanky/2833

Poslední dobou mám pocit, že se celá debata kolem 2. světové války stáčí na odsun Němců a Benešovy dekrety. Něco takového je naprosto nepřípustné. Němci si musejí uvědomit svou odpovědnost na nehrůznější válku v dějinách lidstva. Slova pana Reimanna o překrucování dějin je nutné velmi razantně odmítnout.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | středa 18.5.2011 11:05 | karma článku: 31,15 | přečteno: 1827x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26

Jan Koucký

25 úspěšných let

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56