Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane premiére, odvolejte vlastizrádce Schwarzenberga z vlády!!!

Kabinet Petra Nečase stojí před zásadní otázkou, zda Česká republika vstoupí či nevstoupí do rozpočtové a hospodářské unie, kterou připravuje německá kancléřka a francouzský prezident. Nejhlasitějším zastáncem předání dalších pravomocí do Bruselu je ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, který hrozí odchodem z vlády, pokud se Česká republika k rozpočtové unii bez výhrad nepřipojí. Karel Schwarzenberg si zřejmě přeje, aby se Česká republika stala nesvéprávnou kolonií francouzsko-německého impéria.

Na první pohled se může zdát, že myšlenka rozpočtové unie jde tím správným směrem. V návrhu stojí, že zadlužení členského státu nepřekročí 60% HDP a roční schodek rozpočtu nepřekročí 3% HDP. S těmito čísly se dá vcelku souhlasit. Osobně bych hranici zadlužení v poměru k HDP výrazně snížil. Problém těchto zdánlivě líbivých čísel je v tom, že nad celým hospodařením státu bude bdít bedlivé oko bruselského úředníka. Realita bude zřejmě taková, že regionální ministr financí (že by opět ožil název Protektorát Čechy a Morava???) nechá schválit návrh státního rozpočtu pro region Česko v Bruselu a následně ho již pouze symbolicky posvětí Poslanecká sněmovna. Nevidím jeden jediný důvod, aby o státním rozpočtu rozhodoval nevolený bruselský byrokrat. Tato změna by znamenala faktický konec parlamentní demokracie v Evropské unii.

Další zásadní překážkou pro naše členství v rozpočtové unii jsou sankce za překročení míry zadlužení. Pokud se tak stane, bude o sankcích opět rozhodovat Brusel. Nejsem zastáncem deficitního hospodaření, ale jsou chvíle, kdy se schodkovému rozpočtu zkrátka nevyhneme.  Vláda skládá účty voličům a ti jediní mohou rozhodnout, zda si přeji vyrovnané či deficitní rozpočty. Pokud se voliči rozhodnou, že skočí na lep sociálnímu státu a budou volit strany s tímto programem, je to jejich výsostné právo. Je naprosto nepřípustné, aby do těchto věcí zasahoval kdokoliv zvenčí.

Vedle rozpočtové politiky chce bruselská hydra pohltit i tu hospodářskou.  Je ve všeobecném povědomí, že zvláště Německu vadí nízké daně řady evropských států. Ostatně byla to Angela Merkelová, která „vydírala“ Irsko, že finanční injekci dostane Dublin jen za předpokladu, že irská vláda zvýší korporátní daně. Právě nízké daně a nikoliv euro stály za irským hospodářským zázrakem. Je tak nabíledni, že se Irsko nechce vzdát nízkých daní. Ostatně vysoké daně rozhodně nejsou zárukou hospodářského růstu.

Karel Schwarzenberg argumentuje, že naše účast v rozpočtové a hospodářské unii nám zajistí místo v centru evropského dění. K čemu nám však účast v takovém centru bude, když ztratíme právo rozhodovat o vlastním státě???

Přiznám se, že lidem jako Karel Schwarzenberg nevěřím. Pan ministr zahraničí patří do skupiny eurohujerů, kteří se nás před 10 lety snažili přesvědčit, že jedině s eurem nastane v Evropě věčný hospodářský růst. Realitu snad netřeba dlouze popisovat. Předseda vlády Petr Nečas by měl okamžitě odvolat Karla Schwarzenberga z pozice ministra zahraničních věcí. Pan ministr zcela jasně a prokazatelně lobbuje za omezení suverenity České republiky.  Je nemyslitelné, aby se k tak výraznému přesunu pravomocí do Bruselu nemohli vyjádřit občané České republiky. Bojí se snad pan ministr názorů občanů, kteří by mohli zmařit jeho sen o německé Evropě??? Pokud pan kníže touží po Německu, měl by změnit trvalé místo pobytu. Jako občan České republiky nesouhlasím se záměrem pana Schwarzenberga, aby se z naší země stala 17. spolková země sousedního Německa. Historie nám jasně ukazuje, že německá nadvláda nepřinesla této zemi nikdy nic dobrého.

Po smrti Václava Havla byly sdělovací prostředky plné záběrů z listopadu 1989, kdy se tehdejší Československo po dlouhých 41 letech vracelo zpět ke svobodě a demokracii. Dnes se nás hlavní aktéři listopadových změn snaží přesvědčit, že vzdání se práva rozhodovat sami o sobě je vlastně v pořádku, protože je nutné přinášet oběti tzv. vyšším cílům. Jaký je tedy rozdíl mezi Bruselem v roce 2012 a Moskvou z roku 1948??? Tvrdím, že žádný!!!

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Koucký | pátek 13.1.2012 12:35 | karma článku: 36,04 | přečteno: 1924x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.