Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane Pehe, ne Václav Klaus, ale Vy jste skončil jako kůl v plotě!

Přiznám se, že až do čtvrtečního rána jsem byl celý nesvůj. Tolik hodin, respektive dnů co již uběhlo od nedělního projevu prezidenta republiky Václava Klause a Antiklausovci nenapsali ani řádku . Hned v pondělí ráno jsem listoval tiskem, hledal na internetu a světe div se, žádná nenávistná reakce, žádný “zasvěcený” rozbor Klausova projevu. Na vteřinu jsem dokonce podlehl představě, že se Antiklausovcům nedělní projev líbil. No, byla to opravdu jen vteřina. Dnes ráno však všechny mé naděje na zmoudření Antiklausovců zhasly. Poslední hřebíček do rakve mých nadějí zasadil šéfredaktor ePortalu.cz, který mi poslal odkaz na text Jiřího Peheho. Tento vrchní Antiklausovec si dal záležet a sepsal opravdu rozsáhlou (ve smyslu délky textu nikoliv obsahu) reakci na víkendový projev Václava Klause. S ohledem na obsah se divím, že napsání trvalo tak dlouho. Člověk by hádal, že Jiří Pehe má napsáno již dopředu a jen aktualizuje datum.

Jiří Pehe je člověk, kterého nenávist vůči Václavu Klausovi zaslepila do té míry, že není schopen racionálního uvažování. Ostatně takto postižení jsou všichni Antiklausovci. Pokud bychom se drželi pouze Peheho textů, museli bychom nabýt dojmu, že Václav Klaus je hlavním škůdcem země, Evropské unie a možná i světového míru. Věřím však, že většina populace se takto jednobarevně na svět nedívá.

Kdybych klesl na úroveň Antiklausovců, musel bych říci, že pokud oni trvdí, že Václav Klaus je placeným agentem Kremlu, tak oni jsou na vyplatní pásce Bruselu. Na rozdíl od Václava Klause je to v jejich případě velmi reálné. Neznám jediný Klausův projev, ve kterém by oslavoval Moskvu a její přínos světu. Nikdy jsem neslyšel, že by Václav Klaus říkal “méně Bruselu a více Moskvy”. Antiklausovci jsou na tom podstatně hůř. Oni mají velebení Bruselu v popisu práce. Nezdá se vám ta jejich nekritičnost podezřelá? Tak kdo koho platí pane Pehe?

V souvisloti s Peheho posledním článek vyvstává otázka, proč pan Pehe reaguje na prezidentův projev jako rozzuřený býk na červený hadr? Nevíte? Tápete? Důvod je jednoduchý. Čas ukazál, že Klaus měl a má pravdu a to Pehe nemůže přenést přes srdce. Nevěříte? Věřte! Tady jsou důkazy.

Společná evropská měna jako záruka věčného hospodářského růstu fakticky zkrachovala. Snad jen naivní snílek mohl uvěřit bruselské propagandě, která říkala a stále ještě říká,  že euro ruku v ruce se sociálním státem ochrání Evropskou unii před hospodářskou či finanční krizí. A to samozřejmě na věčné časy a nikdy jinak. Opravdu byl někdo tak hloupý, že tomuto nesmyslu věřil?

Právě probíhající krize v eurozóně potvrzuje Klausova slova, že není možné, aby tak rozdílné evropské ekonomiky byly svázány jedinou měnou. Toto pochopili už i v Bruselu, proto jsme dnes svědky příprav všech těch bankovních či fiskálních unií. Snaha o vytvoření Spojených států evropských je zcela nevyvratitelná. A to už se dostáváme k dalšímu tématu – suverenita České republiky.

Případný vznik Spojených států evropských ukončí existenci národních států. Z evropských států se stanou regiony, které bude řídit a kontrolovat Velký bratr. Opravdu si lidé jako Jiří Pehe myslí, že nikým nevolený bruselský úředník bude naší zemi spravovat lépe než český politik? Dobře vím, že takto položená otázka evokuje k souhlasnému pokývání hlavou, protože politici kradou, lžou a pro blaho země nic nedělají. A jsme u jádra věci!

Jiří Pehe je stoupencem teorie elitářského vládnutí. Krátce po roce 1989 měl Václav Havel představu, že republice nebudou vládnout politické strany, ale nikým nevolené elity, které si přivlastnily právo na absolutní pravdu. Proto je Jiří Pehe tak zamilovaný do Bruselu. Brusel totiž nehledí na názor prostého lidu, protože prostý lid neví, co je pro něho dobré. Brusel to však ví a tak se snaží omezovat v Evropské unii demokracii, aby prostý lid měl co nejméně příležitostí volit. Všimněme si, že všechny změny ve fungování EU prosazuje Brusel tak, aby  nemuselo být nikde vypsáno referendum. Tomu říká Jiří Pehe lepší demokracie?!

Pokud jsme nespokojeni se stavem české politiky, musíme změnu provést my. Nikdo jiný to za nás neudělá. Volby jsou svátkem demokracie. Doma nebo v hospodě nic neprosadíme. Odmítám teorii, že není koho volit! Takto se vyjadřují pouze lidé, kteří jsou líní přemýšlet.

Jiří Pehe už o Václavu Klausovi řekl či napsal spoustu nepěkných vět, ale závěr jeho posledního textu mě obzvlášť zaujal. Pehe říká, že Václav Klaus skončí “jako kůl v plotě”. Respektive že už jím tak trochu prý je.

Dovolím si slova pana politologa vypůjčit a použít je na něho samotného. Jiří Pehe je ten, který skončil jako kůl v plotě. Díky své zaslepenosti nestačil prohlédnout a zjistit, že názor veřejnosti na EU a euro je již jinde. Lidé již začali vnímat, že Evropská unie není pověstným rájem na zemi. Dobře vědí, že všechny ty příkazy, zákazy a omezení jdou proti zdravému rozumu. A tato proměna veřejného mínění je patrná napříč evropským kontinentem. Rozhodně se tak nejedná o nějaký čecháčkovský extrém, jak by se nám Jiří Pehe jistě snažil namluvit. Lidem Peheho ražení však nevěřme ani slov – sledují jen vlastní prospěch bez ohledu na zájmy vlastního státu!

 

Napsáno pro www.eportal.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Koucký | sobota 3.11.2012 0:15 | karma článku: 35,07 | přečteno: 2109x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

První létající divize. Armáda investuje miliardy, chce masy dronů do tří let

18. května 2024  10:48

Válka na Ukrajině je bitvou technologií a především pak bezpilotních prostředků. To si uvědomuje i...

KLDR hodnotila přesnost střel odpalem do moře. Kim posílí jaderný program

18. května 2024  10:15

Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely do Japonského moře. Severokorejský...

Epidemioložka SZÚ varuje, že legionella může být ve vířivkách i osvěžovačích

18. května 2024

Rozstřel Je černý kašel na ústupu nebo stále ještě představuje hrozbu? A kde se můžeme nakazit záškrtem nebo...

Velká záhada rozluštěna. Bloky na stavbu pyramid přinesl do pouště Nil

18. května 2024

Premium Vědci možná vyřešili záhadu táhnoucí se celá tisíciletí: jak staří Egypťané dotáhli obrovské...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.