Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Já se považuji také za Antiklausovce...a proto již nějakou dobu projevy hradního pána nesleduji..natož abych o nich přemýšlel či je jinak analyzoval.Jsou mi ukradené.

Co se týče VK jako ruského agenta. Zkuste se zamyslet nad jeho historií. Že v době , kdy průměrná rodina měla obrovský problém jet na dovolenou do Jugoslávie a kdy pomalu požadavkem na mistra ve fabrice bylo členství v KSČ on jezdil po světě a stát mu hradil studia u nepřátel. Že Klaus v roce 89 byl naprosto neznámý jedinec , kterého někdo vytáhl a někdo v pozadí zatlačil , aby jej dostal do vrcholné politiky. Že mu do křesla prezidenta pomohly hlasy členů strany , která má dodnes velmi vřelé vztahy s Ruskem či Kubou.

2 1
možnosti
LS

Buď je vám něco ukradené, nebo jste anti, drobný, ale zásadní rozdíl. Mě je ukradená zahraniční politika Zimbabwe, ale nejsem proti ní. Pokud ovšem slovo antiklausovec nedostalo nějaký nový rozměr, kde to anti není tak důležité a je z toho zkratka pro všechny myslitelné lidské ctnosti, to pak ano. Pokusil jsem se zamyslet, ale nedošel jsem ke stejnému závěru. Co s tím? V době normalizace měla celá rodina problém odjet do SFRJ. V roce 66 menší, v roce 69, když zde zanechal ženu s dítětem v rámci studia to možné bylo. Celá řada lidí bez závazků tyto studijní pobyty využila k emigraci. Po roce 89 se v politice objevily stovky neznámých jedinců. Nevěřím na ruskou protekci u disentu (protlačení, úsměvné) ani na špičkově vyškoleného, 20 let spícího agenta, který čeká na převzetí moci a prezidentský post (závidím vám tuhle míru dětské fantazie). Současný prezident nezískal od komunistů ani hlas. Nějak vám to celé neštimuje..

0 3
možnosti
PS

P27e40t89r 72S20k79á95c39e85l

3. 11. 2012 22:03

Karma. Za tohle: Lidé již začali vnímat, že Evropská unie není pověstným rájem na zemi. Dobře vědí, že všechny ty příkazy, zákazy a omezení jdou proti zdravému rozumu. 

Ano, zdravého rozumu je nám třeba. Jedna slušná strana (http://www.suverenita.info) tohle má 10 let v názvu...;-)

1 3
možnosti
VN

Žádné společenství států nikdy nebude rájem na zemi. Ale tato společenství vznikají , protože jsou pro sdružené státy nějakým způsobem výhodná. Nebýt třeba členem NATO... výdaje na armádu jsou vyšší v desetinásobcích .

To , že čeští vyjednavači , europoslanci a politici jsou totálně neschopní není problém EU , ale této země.

Jinak myslíte firmu Suverenita s.r.o. Jeden z podnikatelských záměrů paní Bobošíkové ?

2 1
možnosti
BD

Vždy jsem říkal,že jsem klausovec i když Václav Klaus dnes již klausovec není. Nijak moc nejsem nadšen aktivitami Bruselu, ale jiná cesta není. Opravdu je dnes jediná možnost federalizace Europy. Když není jednotná měna, tak se dá dočasně regulovat problémy pomocí monetární politiky. Ale jen dočasně. Když nejsou generovány skutečné hodnoty, tak trh tyto regulace hravě překoná. Bohužel přesně opačným směrem. A tak bude zase jen hůře. Opravdu musí být jednotný systém a regulace bankovníhoi sektoru, sociálních služeb, policie, školství a kultury a i armády. A společnost si zvykne velmi rychle.  U nás určitě,neb by na tom lidí vydělali.V

3 6
možnosti
LS

Sepsal jste svičení na téma Skloubení prázdných frází do souvětí. Pokud nenapíšete, co považujete za skutečnou hodnotu a jak lze hravě překonávat regulace opačným směrem, nemá výsledek naprosto žádnou hodnotu. Aneb k čemu míříte - zkusím opakem vět dojít k opačnému výsledku: Pokud je jednotná měna, lze problémy ekonomiky regulovat (ovlivňovat) trvale pomocí rozpočtové politiky (nepravda). Pokud jsou generovány (prázdný význam) hodnoty, trh překoná vlivy monetární politiky hravě správným směrem, takže bude lépe. Zásadní je tedy vytvořená hodnota, kterou nijak nepopisujete, přesto vytváří jakési dobro. K nemuž podle vás vede cesta přes jednotnou měnu a rozpočtovou politiku, což jak jsem popsal - je nepravda. A ještě se zeptám, to zní zajímavě -jak si představujete společné regulace např. sociálních služeb?

3 4
možnosti
LS

Užívání spojení Spojené státy evropské navozuje dojem, že by se mělo jednat o jakousi obdobu USA. Pomiňme, že je vzniku USA si jejich občané prošli občanskou válkou, která sehrála ve sjednocení zásadní roli a podívejme se na současné unijní orgány. Komisaři EK nominovaní na základě zastupitelské demokracie zvolenou vládou nesmí hájit zájmy země, za kterou nominování byli. Žádný podobně povinně odtržený orgán od svých voličů v USA neznají. A to je EK nejmocnější orgán. A takovými veskrze nedoemokratickými institucemi je současná EU prošpikovaná...

3 1
možnosti
VN

Nejsme jedinou malou členskou zemí EU. Malých zemí je tam více , než těch velkých. Proč tedy malé země neutvoří blok s cílem hájení svých zájmů ? Že tam mají zástupce , kteří si v cizích jazycích maximálně dokáží koupit chleba ?  A to má být problém EU?  EU budeme mít takovou , jakou si ji uděláme. To...že toho nejsme schopni ...je problém pouze a jenom náš.

1 0
možnosti
LS

Jiří Pehe je člověk, kterého nenávist vůči Václavu Klausovi hlavně velmi dobře živí.

12 1
možnosti
JP

J17o66h55n 60P32e61t26r71e93s

3. 11. 2012 11:20

To abyste se koupal každý den,co,když z Kikiny vylézáte....:-/

8 9
možnosti
VS

Konecne opravdovy diskuter:-/

0 0
možnosti

A co když méně Bruselu automaticky znamená více Moskvy? Vakuum musí být zaplněno.

6 5
možnosti
Foto

z toho opravdu strach nemám ..... ruský vliv v ČR se nikdy nezmenšil, jen změnil svou formu

4 6
možnosti
LM

Ad "politolog" Pehe - kdysi vyšla kniha Kateřiny Kašparové "Pravda přichází z Novy". Mimo jiné se v ní lze dočíst, jak se doslova vytvářeli "odborníci" na cokoliv. Konkrétně se v knize hovoří právě o onom "politologovi". Nova vyráběla jakousi reportáž, ke které potřebovali komentář odborníka. Někdo z redakce si vzpomněl na jakéhosi kamaráda z hospody a že prý vypadá dost důvěryhodně, aby se mohl vyjadřovat k dané politické události. Člověk bez vzdělání, bez odborné praxe, bez znalostí. Jeho devizou byl jen ten "důvěryhodný" ksicht. Odříkal do kamery co se po něm požadovalo a nový "politolog" byl na světě! Pak už se zjevoval na obrazovce stále častěji a jaksi automaticky, až bylo většině diváků vnuceno, že je to opravdu "Pehe - politolog". Věřím tomu, že řada pedagogů z katedry politologie na FF UK dostane žaludeční neurózu, jakmile se Pehe objeví na obrazovce. Zdůrazňuji, že to bylo v době začátků Novy. Dnes už pan Pehe jakýsi titul má, o jeho odborné erudovanosti si ale iluze nedělám.

17 8
možnosti
KK

Mohu potvrdit, že přesně takhle došlo k "výrobě" pana Pehe ;-)

10 1
možnosti
JK

Nic z toho, co kdokoli napíše o Klausovi nemůže změnit můj negativní názor na něho. Podívat se na hrdinné obránce "pravice", potažmo Klause chodím na tyto diskuse jen proto, abych se ujistila o svém zdravém selském rozumu. Ten totiž není ani napravo, nalevo, nahoře ani dole. Nejde koupit a ani se (většinou) neprodává.

11 6
možnosti
Foto

Tak mě napadla taková písnička, myslím, že ji zpíval Werich, jak si oslík nemohl vybrat, kterou cestou se dá a tak šel středem a chcípl hlady.

7 8
možnosti
FK

"Pane Pehe..... Vy jste skončil jako kůl v plotě!"  Ano, a to důkladně očuráván a těch hromad lejn kolem, raději nemluvit. Fůj, to je smrad.

8 4
možnosti
JK

A těch ňafajících čoklů kolem!

9 2
možnosti