Michal Viewegh a spol touží po diktatuře elit

Atentát na prezidenta republiky Václava Klause odhalil stav naší společnosti v celé své ošklivosti. Antiklausovci a drtivá většina novinářů odmítají čin Pavla Vondrouše označit za atentát, protože nebyla použita reálná střelná zbraň. Nikdo se už nezamýšlí nad tím, že pokud by panu Vondroušovi přeskočilo ještě o kousek víc, mohli jsme být v těchto dnech svědky příprav na další státní pohřeb. Navíc je pro mě nepochopitelné, že se z mladého komunisty, který na stranických schůzích slýchal mnoho vět o zvrácenosti soudobého zřízení a nutnosti proletářské revoluce, stala přes noc nová mediální hvězda. Neměl by snad být čin tohoto člověka veřejně odsouzen? Měl, ale to by na Hradě musel místo Václava Klause sedět Václav Havel.

Jen si to představte. Jak by asi reagovala média na Pavla Vondrouše, kdyby v Chrastavě vystřelil na Václava Havla? Vsadím se, že v tomto případě by byl útok mladého soudruha označen za útok na demokracii tohoto státu. Jaromír Štětina by opět volal po zákazu KSČM s poukazem na to, že propaganda této strany donutila mladého Vondrouše vzít zbraň to ruky a zaútočit na otce naší svobody a demokracie. Už vidím ty odsuzující texty z pera našich pravdoláskařů (Pehe, Šiklová, Halík či Viewegh). V Chrastavě však byl Václav Klaus a tak všichni hurá proti Klausovi.

Tak například Michal Viewegh v rozhovoru pro Mf Dnes odmítl slova Václava Klause, který z atentátu obvinil “rozeštvávače a pisálky”. Michal Viewegh navíc dodal, že je to naopak Václav Klaus, který přes 20 let rozeštvává českou společnost. Michal Viewegh trpí chorobnou nenávistí vůči hlavě státu. Jeho knihy jsou toho zářným důkazem. Poslední dobou se z tohoto proletářského spisovatele stává hlavní tvář Antiklausovců. Tito lidé se nám snaží namluvit, že to jsou pouze oni, kteří vědí nejlépe, co je pro naši mladou demokracii nejlepší. Hlavním bodem jejich programu je zbavení se Václava Klause. Otázkou je, jaké prostředky jsou schopni použít?

Antiklausovci nemohou Václavu Klausovi odpustit, že je krátce po roce 1989 odstavil od moci. Lidé jako Halík, Pehe, Viewegh, Schwarzenberg, Putna či Šiklová žili v představě, že po pádu komunismu to budou představitelé novodobých elit, kteří budou rozhodovat o směřování našeho státu. Bez nadsázky lze říci, že místo demokracie chtějí Antiklausovci diktaturu elit.

Václav Klaus od začátku své politické kariéry prosazoval klasickou parlamentní demokracii, kde rozhodující silou je volič a nikoliv elitářská skupinka zastydlých revolucionářů. Pro důkazy nemusíme chodit daleko.

Antiklausovci jsou nejhlasitějšími stoupenci Evropské unie. Jsou to oni, kteří neustále hlásají, že máme zůstat v centru evropského dění a to i za cenu oslabení či ztráty naší suverenity. Michal Viewegh spolu s dalšími soudruhy věří, že nikým nevolené bruselské elity vědí, co je pro evropské státy nejlepší.  V Evropské unii začíná být volič ohroženým druhem. Některé průzkumy veřejného mínění naznačují, že lidem začíná tato skutečnost docházet. Proto v posledních týdnech sílí mediální masaž,  která má jediný cíl, změnit názor voličů na euro a další přesun pravomocí z Prahy do Bruselu. Ruku v ruce s touto propagandou jde i očerňování Václava Klause a jeho veřejné označování za škudce národa. Proto není divu, že psychicky narušení lidé typu Pavla Vondrouše mohou nabýt dojmu, že po odstranění Václava Klause nastane na světě ráj.

Antiklausovcům nikdy nešlo o svobodu a demokracii. Této skupině jde o moc a vliv. Za pár zlatých z Bruselu jsou ochotni zaprodat vlastní stát. Dovolíme jim to?

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz

Autor: Jan Koucký | pátek 5.10.2012 0:54 | karma článku: 34,60 | přečteno: 1886x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26

Jan Koucký

25 úspěšných let

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56