Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hlavním nepřítelem odborů jsou firmy a živnostníci

Na pondělní tiskové konferenci nám odboráři nastinili vlastní představu o fungování České republiky. Snad nikoho nepřekvapí, že české odborové svazy kopírůjí program České strany sociálně demokratické. ČSSD a odboráři jsou spojeni pupeční šňůrou již od 90. let. Vždyť taky řada bývalých odborových bossů si užívá poklidného důchodu v Senátu či Evropském parlamentu v trikotu sociální demokracie. Oba tábory propagují program, jehož realizace by znamenala zkázu pro tuto zemi.  

Zjednodušeně lze říci, že hlavním nepřítelem státu (podle odborů a ČSSD) jsou podnikatelé a firmy.

Živnostníky je třeba potrestat za to, že se starají sami o sebe, nestojí ve frontách na úřadech práce a leckdy zajišťují práci i jiným než “pouze” sobě. Nevím, jaké ekonomické experty mají kolem sebe odboráři a sociální demokraté, ale každý rozumný ekonom vám řekne, že v zájmu každého státu je podpora malého a středního podnikání. Právě živnostníci a malé firmy jsou důležitou složkou tržního hospodářství.

Za naprosto nehorázné považuji úvahy o zvýšení korporátních daní. Zvyšovat daně firmám v době recese a rostoucí nezaměstnanosti je jasným důkazem odborářské demence. Nemělo by snad být zájmem odborů, aby firmy prosperovaly, zaměstnávaly a zvyšovaly mzdy zaměstnancům? Neměly by tak odbory spíše prosazovat snížení daní, zlevnění práce a redukci všech byrokratických překážek, které brzdí start podnikání?

Za třetí šílenost odborářského programu lze označit požadavek na výstavbu nejméně 50 tisíc bytů pro nájemní bydlení. V době, kdy padají ceny nemovitostí, nové byty se neprodávají, bude stát financovat stavbu 50 tisíc bytů. A jakou mají odboráři představu o výši nájmu? Jako za socialismu? Stát postaví nové byty a bude je provozovat se ztrátou? Daňoví poplatníci tak budou dotovat bydlení pro úzkou skupinu osob. Odbory zřejmě předpokládají, že když jim daňový poplatník dotuje i jiné výhody, které normální zaměstnanec nemá, mohl by jim dotovat i levnější bydlení.

Odborové svazy sdružují na území českého státu zhruda 400 tisíc členů. Pro politické strany (ČSSD a KSČM) je to výrazná voličská základna. Těchto 400 tisíc lidí vždy přijde k volbám a bude hlasovat pro stranu či strany, které jim slíbí zachování výhod na úkor většiny. Ano, je třeba jasně zdůraznit, že odboráři nedemonstrují či nestávkují za nás ale za sebe. Oni mají vžitou představu, že odborář je něco víc než obyčejný zaměstnanec či živnostník. Tato zmenšující se skupina levicových radikálů žije na úkor většiny a ještě chce život této většiny řídit a ovlivňovat. Je zarážející, kolik lidí na lži odborů a sociální demokracie slyší.

Musím zde uvést ještě jeden odborářský návrh, který snad nemohl být vymyšlen v třízlivém stavu. Odboráři prosazují, aby se schodek státního rozpočtu v době krize pohyboval kolem 120 miliard korun!!! S tím souvisí návrh, aby se reformy prováděly v době hospodářského růstu. Tak mě napadá, kde asi odbory byly v době, když hospodářství dosahovalo 6% růstu a vlády ČSSD jen zvyšovaly zadlužení a vesele budovaly sociální stát za hlasitého mlaskání našich odborů.

Myslím, že není sporu o tom, že hospodářství je nutné v době resese pomoci. Všelékem nejsou škrty a zvyšování DPH – což bohužel prosazuje součásná vládní koalice. A všelékém rozhodně není zvyšování daní firmám, budování sociálního státu a astronomické zadlužování budoucích generací. Kde mají odbory a ČSSD jistotu, že budoucí hospodářské oživení bude tak výrazné a tak dlouhé, že nám pomůže zaplatit dnes nadělané dluhy. Jak se vypořádáme s další recesí? Bude nám ochoten někdo půjčovat, abychom si mohli i nadále užívat v ráji jménem sociální stát?

Stát by měl podpořit ekonomiku pomocí nízkých daní, minimální byrokracie a regulace. Minulost a přítomnost nám jasně ukazují, že sociální stát ještě nikdy prosperitu nepřinesl. Bohužel odbory a ČSSD nejsou schopni něco takového pochopit.

Levicový populismus se valí Evropou a dostal se i k nám. Blahobyt zajistí sociální stát ruku v ruce s Evropskou unii. ČSSD se nás snaží obalamutit, že jen Brusel nám zajistí věčný hospodářský růst a sociální jistoty. Když pominu, že něco podobného jsme slyželi po roce 1948 ve spojitosti s Moskvou, tak podobnou písničku nám eurohujeří zpívali v době vzniku eura. Výsledek snad netřeba rozvádět.

Pokud v příštích volbách zvolíme program odborů a sociální demokracie, čeká nás státní bankrot a bruselská protektorátní vláda. Je tedy jen a jen na nás, zda něco takového dopustíme, nebo budeme hledat alternativu k evropskému socialistickému programu.

 

Text byl napsán pro www.eportal.cz

Autor: Jan Koucký | sobota 7.7.2012 0:14 | karma článku: 34,87 | přečteno: 2034x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

Západní předsedové vlád a prezidenti se nechovají tak, jak se nám snaží namluvit naši věční revolucionáři.

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Falešný smutek a laciné divadlo. Nebo jste snad od této figurky čekali víc?

Naše novodobé hrdinství začíná a končí na sociálních sítích. A i tam se chováme až příliš korektně. Teroristický útok v Paříži ukázal, že soucit si zaslouží jen ti, kteří mají v kapse ten správný cestovní pas.

2.12.2015 v 12:15 | Karma: 29,10 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

Řecko je opět bez peněz a opět jsme svědky tanečků kolem dalšího (kolikátého už?) záchranného balíčků. Nicméně tentokrát jde o trochu jiný tanec, než na který jsme byli v posledních letech zvyklí.

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1295x | Diskuse| Ekonomika

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

Na sklonku každého roku máme tendenci ohlížet se zpět a hodnotit právě končící rok. Přiznám se, že letos jsem si chtěl dopřát ten luxus a tomuto ohlédnutí se vyhnout. Nicméně při čtení různých komentářů jsem se rozhodl, že i letos přispěji svou troškou do mlýna.

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

25 úspěšných let

Je tomu právě 25 let, co v tehdejším Československu padl komunistický režim. Lze tedy říci, že po 28. říjnu je 17. listopad naším druhým nejvýznamnějším státním svátkem. Bohužel jsme dnes v situaci, kdy to řada (bojím se říci většina) lidí takto nevidí. 28. říjen ignorují a 17. listopad mají spojený s nezdarem, spálenou zemí či promarněnou šancí. Dnes a denně jsme svědky hanění, pomlouvání a očerňování posledních 25 let. Pesimismus a blbá nálada na nás číhají na každém rohu. Česká republika je vykreslována jako nejhorší místo na Zemi a novodobí spasitelé (exčlenové KSČ) se nás snaží přesvědčit, že bude líp pouze za předpokladu, že provedeme další revoluci, která zlikviduje režim nastolený po 17. listopadu 1989. Proti takovým snahám je třeba bojovat a jasně a zřetelně říkat, že poslední čtvrtstoletí bylo nejúspěšnějším obdobím v české historii.

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.