Proč nechtít sKartu

   Minulý týden jsem se spoluorganizoval s NRZP happeningu před MPSV. Když jsem cestou na tuto akci poslouchal oslavné tirády píárových expertů a zaměstnanců MPSV a Úřadu práce na nový produkt České spořitelny, zaslechl jsem, jak se moderátorka ptá ředitele Úřadu práce Žárského: A proč myslíte, že ti lidé proti sKartě protestují? Když vynechám podivnost toho dotazu, který měl být položen protestujícím a ne úředníkovi z ministerstva, pozastavím se jen nad Žárského odpovědí. Řekl, že lidé se vždycky bojí nových věcí, kterým nerozumí.

   Tak to mne nazdvedlo. Takže zdravotně postižení, kteří z milosti Boží a Drábkovy dostanou bankovní produkt, budou staženi ze stromů, učesáni, umyti a MPSV je nyní naučí jíst příborem a používat bankovní produkty? Ten, kdo tento argument vymyslel, by od zdravotně postižených zasloužil pořádný štulec.

   Cožpak jsou zdravotně postižení a ostatní příjemci dávek zaostalí a žijí v džungli, aby potřebovali naučit jak se zachází s bankovním kontem, kartou či internetovým bankovnictvím? Kde to zaměstnanci MPSV žijí? Jsem si naprosto jist, že každý z nich používá ten nejlevnější produkt od nejlevnější banky, aby ušetřil a neplatil tam, kde nemusí. O tom, že Česká spořitelna není nejlevnější, nemusím myslím dlouho diskutovat. A tento produkt, který nikdo nepotřebuje, budou nyní sociálně potřebným dealovat státní zaměstnanci v pracovní době. Když se podívám na minulé faux pas se softwarem na výplatu dávek (který mimochodem pořád správně nepracuje), začínám být přesvědčen, že reforma státní sociální politiky v podání TOP09 je vlastně velmi jednoduchá. Spočívá v receptu Mrtvé kočky. Znáte tu povídku Karla Michala? V ní odpovídá mrtvá kočka na dotaz: Jak co nejradikálněji zabránit nákazám obilí takto: Staré nepěstovat a nové spálit. Zřejmě je to i nový recept TOP09 na řešení sociální nouze.

Autor: Jan Bartošek | úterý 4.9.2012 9:30 | karma článku: 23,18 | přečteno: 1344x
  • Další články autora

Jan Bartošek

Co bude po Ficovi?

17.5.2024 v 10:45 | Karma: 12,62

Jan Bartošek

Politika kam se podíváš...

6.5.2024 v 21:28 | Karma: 7,25

Jan Bartošek

Slovensko na ro…zcestí

6.4.2024 v 11:18 | Karma: 11,25

Jan Bartošek

Když víte, s kým máte tu čest

21.3.2024 v 8:33 | Karma: 13,53