Zaorálek myslel na Trockého

Nehoda ministra Lubomíra Zaorálka je mimo jiné doplněná rozhovorem na novinky.cz.  V něm se Zaorálek přiznává, že po zranění hlavy myslel na Trockého.

Podstatná pasáž z rozhovoru na novinky.cz

Co se vám honilo hlavou?

Kdysi jsem četl knihu o Trockém, kde je popsán i atentát na něj v Mexiku. Agent najatý KGB udeřil Trockého sekáčkem na led do hlavy. Není to úplně normální, ale nemyslel jsem na nic jiného.

Trockij totiž několik hodin po útoku byl vlastně v pořádku – chodil, mluvil a vypadalo to, že mu nic není. Po několika hodinách se to začalo zhoršovat, začal mluvit z cesty a pak už mu nebylo s tehdejší medicínou pomoci.

Když jsem si sáhl na hlavu, tak jsem měl pocit, že je tam hrozná díra. Překvapilo mě, jak z toho valilo, pořád jsem se to snažil rukama zadržet, a pořád to nešlo. Už jsem měl ruce úplně zbrocené krví. To se mi ještě v životě nestalo, a to jsem měl různé úrazy, těžší, například otřes mozku kvůli hokeji.

Pan ministr a šéf volební kampaně ČSSD Lubomír Zaorálek po nehodě myslel na Trockého a přiznává, že to „není úplně normální“.  To jistě není, ale být účastníkem dopravní nehody také není úplně normální. Naštěstí pro Lubomíra Zaorálka, vše nakonec dopadlo dobře.

Zdá se mi, že upřímné vyznání Zaorálka, že při svém zranění hlavy myslel na zranění, kterému podlehl někdejší ruský bolševik Lev Trockij, kterého zavraždila sovětská tajná služba v roce 1940 v Mexiku, svědčí o tom, co studoval a v čem žije. Chtěl bych věřit, že ošetření, které se Zaorálkovi po nehodě dostalo včetně přivolání vrtulníku záchranné služby, by bylo poskytnuto komukoliv, kdo by byl v okamžiku nehody na místě.  Že to muselo být pro Zaorálka docela velké trauma, svědčí i jeho přiznání.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | pondělí 18.9.2017 9:04 | karma článku: 26,72 | přečteno: 1040x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03