Vládní změny

Změny v obsazení postů ministrů ve vládě jsou vždy snahou zlepšit image vlády. Dělají se rychle a promyšleně. Bohuslav Sobotka vsadil na „důkladnou diskusi“.  Je velmi pravděpodobné, že jako premiér skončí.

Jiří Dienstbier, ministr vlády Bohuslava Sobotky, je podle médií jedním z hlavních „ohrožených“.   Zcela souhlasím s tím, že jeho vládní funkce je zbytečná a pokud by se ho Sobotka skutečně chtěl zbavit, měl by tak  učinit bez „náhrady“.  Nicméně, obrana Dienstbiera proti „pražské sociálně demokratické mafii“ byla pozoruhodná. V tom mu dokonce i fandím. Není nad to, když destrukci ČSSD řídí ministr pro lidská práva.

Jednání Sobotky s jednotlivými ministry jeho vlády je naplánováno do konce listopadu, na počátku prosince má Sobotka vynést „ortel“. Pokud vymění jednoho či dva ministry, bude to opět široce rozebíráno a pragmatici si pomyslí, že kvůli marginálním změnám ohrozil Sobotka volitelnost ČSSD v příštích parlamentních volbách.

Pokud by Sobotka vyměnil více ministrů ČSSD, opět by z pohledu veřejného mínění neuspěl. Nabízí se totiž argumentace, jak to, že Sobotka nerozpoznal neschopnost svých ministrů dříve a proč čekal tři roky.  Nové tváře ve vládě s tou Sobotkovou v pozadí ale ČSSD stejně příliš nepomohou. I tento způsob výměny ministrů tedy skončí pro volitelnost ČSSD blamáží.

Jediným, komu Sobotkova politika „výměny“ vyhovuje, je Andrej Babiš a hnutí ANO. Toto hnutí nasává zklamané voliče levice jako výborná vývěva a můžeme se tak dočkat stavu, kdy všechny politické strany poberou maximálně deset procent  a hnutí ANO se stane rozhodující politickou silou Česka.  A bude jenom na Babišovi, na koho ukáže prstem, aby mu dělal ve vládě stafáž.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | pátek 11.11.2016 13:00 | karma článku: 20,81 | přečteno: 463x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03