V ANO je podle Babiše „binec“

Andrej Babiš chce radikálně řešit situaci ve svém hnutí. Rozpadají se nebo se už rozpadly dvě koalice, a to v Ústí nad Labem a v Českých Budějovicích. V Ústí nad Labem se dokonce konala demonstrace na podporu svrženého primátora.

Drama kolem Řecka poněkud upozadilo problémy Babišova hnutí ANO . Babiš označil  poměry ve svém hnutí za „binec“ a ústecké svržení primátora za „puč“ a buňku ANO v Ústí nad Labem zrušil. Nově zvolená primátorka, také z ANO, se jí stala díky podpoře dosavadní opozice a v Ústí nad Labem tak vládne „menšinová“ koalice.

Po hnutí Úsvit, které mělo pouze devět řádných členů, a přesto se nevyhnulo rozpadu, se hnutí ANO stává také spolkem položeným na velmi vratkých základech. Místo plánů na „masivní příliv nových členů“ se hnutí potýká s neloajalitou místních skupin ANO ke svému vůdci.

Podstatný díl na současných problémech hnutí ANO má samozřejmě efekt „pijavic“, které se přisály na volebně úspěšnou značku, která jim posloužila jako výtah k moci nad důležitými krajskými městy. Nyní se již „pijavice“ přisály na penězovod krajských měst a svého vůdce nepotřebují.

Jsem velmi zvědav na „radikální řešení“ Andreje Babiše. Bývalé pijavice může sice vyházet z ANO, ale oni se svých získaných postů ve městech nepustí. Ukazuje se opět to, co mnozí předvídali. Rychle spíchnutá „hnutí“ nemají sjednocující program a řada zastupitelů zvolených za ANO se více zajímá o svůj osobní prospěch. Babiše dostihla česká realita možná mnohem dříve, než se čekalo. ANO je už prostě „normální“ českou partají se svými skandály tak jako "osvědčené" staré politické firmy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | úterý 30.6.2015 23:18 | karma článku: 17,74 | přečteno: 397x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03