USA – skandální odhalení

Ruská stopa podpory Donalda Trumpa dostala zajímavý náboj. Zjistilo se , že se demokraté snažili v Rusku najít špínu na Donalda Trumpa. A že za to hezky zaplatili.

Amerika má nový skandál, který velmi pomáhá Donaldu Trumpovi, zvyšuje jeho šance na znovuzvolení a je velkou ostudou Demokratické strany. Ukázalo se, že Democratic National Comittee (DNC), což je vedení Demokratické strany, zaplatila v loňském roce téměř devět milionů dolarů za kompromitující materiály na tehdejšího kandidáta republikánů Donalda Trumpa. Většina těch peněz skončila v Rusku. Další ostudou je, že americká liberální média o tom informují dosti ostýchavě, s výjimkou Washington Post.

Za „ruskou složku“ očerňující amerického prezidenta Donalda Trumpa

 

Speciální vyšetřující komise vedená Robertem Muellerem již mezitím obžalovala několik osob pracujících pro Donalada Trumpa mimo jiné z praní špinavých peněz. Týká se to zejména šéfa volební kampaně Paula Manaforta. Jde o obchody s ukrajinskými oligarchy v době vlády Viktora Janukovyče. Aby se ale ruská stopa v této obžalobě „neztratila“, je tato zpráva mediálně šířena tak, že Janukovyč byl „proruský prezident“.

Většina amerických médií však o tom, že právě demokraté utratili za špínu na Trumpa v Rusku více než 20 milionů korun, nereferuje. Nezapadá to do jejich strategie škodit současnému prezidentovi, jak jen to jde.

Aby toho ale pro Demokraty nebylo „málo“, objevují se v anglo-amerických médiích i další zprávy, které popisují situaci v Demokratické straně. Americká senátorka za Demokraty Ellizabeth Warrenová tvrdí, že vedení strany pracovalo ve prospěch Hillary Clintonové v průběhu primárek mezi Demokraty, tj. zejména proti Bernie Sandersovi, představiteli levicového křídla Demokratů.

Americká média ale stále ještě hrají zejména protitrumpovskou roli. Po teroristickém útoku v New Yorku kritizoval Trump loterii tak zvaných „zelených karet“, díky níž se uzbecký terorista dostal do USA. Byl prostě vylosován a mohl se do USA přistěhovat. Trump současně vyjádřil přesvědčení, že by za osminásobnou vraždu měl terorista dostat trest smrti, což opět média „probudilo“ s tím, že se výkonná moc – prezident – vměšuje do moci soudní. Anglo-americká média jsou navíc v zajetí "sexuálních skandálů", kdy se z ministerských funkcí v Británii odstupuje proto, že kdysi ministr sáhnul u stolu na koleno vedle něj sedící novinářky. To je mimořádný blázinec.

Demokraté v USA tak možná budou ještě litovat toho, že byla kvůli údajnému ovlivňování voleb v USA ruskou vládou zřízena zvláštní komise. Měli si být vědomi známého rčení – kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Autor: Jan Bartoň | pátek 3.11.2017 9:00 | karma článku: 42,77 | přečteno: 4885x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,02