Tvrdík vyslyšel fanoušky

Nový šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík po prohraném zápase v Plzni okamžitě odvolal trenéra Slavie Dušana Uhrina. Vyslyšel tak volání fanoušků Slavie na plzeňském stadionu „Uhrin ven!“

Jaroslav Tvrdík je známý jako „muž činu“. Rozhodoval se vždy rychle, a někdy to vyšlo, jindy, a to dost často, to zas až tak moc nevycházelo. Poté, co se Tvrdík stal šéfem Slavie, aby „ohlídal“ čínskou akvizici ve Slavii, slíbil, že trenéra Uhrina jen tak neodvolá. Jenže, začátek sezóny se Slavii vůbec nepovedl, prohrála doma ostudně v lize a po porážce na stadionu FC Plzeň (kde se to ale nechalo čekat?!) Tvrdík Uhrina odvolal.

Již při jmenování do čela Slavie místo Jiřího Šimáně letos na jaře, jsem byl poměrně skeptický k roli Tvrdíka jako „strážce čínského pokladu“. Číňané údajně milují fotbal a zdálo se mi tehdy  , že by jim mohl fotbal „zošklivit“. Zapochyboval jsem už při této výměně, zda je Tvrdík „to pravé ořechové“ pro Slavii.

Český fotbal je na tom obecně bledě. Neslavné vystoupení naší reprezentace na EURO 2016 ve Francii a konfrontace českých klubů s evropskými před letošní sezonou také ukázaly, že naši fotbalisté hrají nikoli 1. ligu ale nějakou stěží definovanou nejvyšší fotbalovou soutěž. Tvrdík tedy využil své pravomoci a odvolal fanoušky nemilovaného trenéra. Do Slavie má přijít místo něho podle zpráv bývalý trenér Dukly Luboš Kozel. Rotace trenérů českými fotbalovými kluby tak pokračuje. Jestli ten problém ale není v trenérech, ale v systému, který je utopen v šedém průměru a nemotivuje k výkonům. Právě teď se probírá odchod dvou plzeňských hráčů do zahraničí „za lepším“.  Podporou pro přechod paradoxně byly mizerné výkony těchto hráčů tak, aby je klub vyhodil? Zvláštní systém.

Jaroslav Tvrdík tak má „problém“, který podle mého soudu vysoce překračuje jeho manažerské schopnosti.

Autor: Jan Bartoň | pondělí 29.8.2016 21:01 | karma článku: 22,22 | přečteno: 886x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Případ Novotný?

15.5.2024 v 9:06 | Karma: 27,09

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,16