Sedláček chtěl předávání „znesvětit“

Režisér Robert Sedláček chtěl ceremoniál svým oblečením „znesvětit“. Obávám se, že se mu to docela podařilo.

Koho vyznamenal prezident republiky o státním svátku je vděčným tématem mediálních výstupů. Miloš Zeman vyznamenal vynikající osobnosti těšící se všeobecné autoritě i osoby spíše blízké právě jemu. Nicméně, nakonec se nejvíce diskutovaným stalo oblečení Roberta Sedláčka.

O tom, že Sedláček něco pro Zemana natočil, vůbec nevím. A zřejmě by to tak zůstalo i nadále, nebýt toho, že ho Miloš Zeman poctil vyznamenáním. To Filip Renč kdysi udělal volební reklamu pro ODS před volbami 2006. Jeho angažmá na volební kampani Miloše Zemana tak dostává docela prozaický význam. Renč se rád předvádí s úspěšnými politiky.

Sedláček prý údajně avizoval předem, že přijde neformálně oblečen a údajně mu bylo řečeno, aby se oblékl, jak uzná za vhodné. Ještě štěstí, že pan prezident se nechal okolím přesvědčit, že nemůže přijít v oblečení z chalupy na Vysočině. Na druhou stranu, do té bundy či mikiny se asi řád zapichoval Zemanovi nejlépe. U některých žen s tím měl docela problém.

Vždy se něco stane jednou poprvé. Nicméně jedno mi stále není jasné. Proč vlastně toužil Sedláček po tom, aby předávání vyznamenání „znesvětil“. To pan režisér nijak nevysvětlil. Možná si  měl uvědomit, že kromě jeho EGA pan prezident ocenil několik osob In memoriam, protože ocenění padli v Afghánistánu. Nedošlo panu režisérovi, že znesvětil především jejich oběti?

Autor: Jan Bartoň | pátek 31.10.2014 7:58 | karma článku: 25,12 | přečteno: 1086x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03