Rozpoutá Rusko světovou válku?

Sestřelení civilního dopravního letadla nad ukrajinským územím v oblasti Doněcku, které ovládají ruští separatisté, je další eskalací občanské války. Nyní nastává fáze, kdy se Rusko a Ukrajina budou navzájem obviňovat ze sestřelení letadla.

V diskusi pod článkem informujícím o sestřelení malajsijského letadla nad Ukrajinou jsem našel zajímavý odkaz na stránky https://pbs.twimg.com/media/Bswg7UGCQAAtv47.jpg . Pod titulkem Svodki od Strelkova Igorja Ivanoviča   bylo v 17:50 MSK (Moskevského času), tj. 15:50 našeho letního času zde bylo uvedeno toto:

 

Zpráva z ležení

V rajonu Toreza jenom co sestřelili letadlo AN-26, už se válí kdesi za šachtou Progress.  Dali jsme varování, aby se nelétalo do „našeho nebe“. A teď je tu video nahrávka potvrzující „pád ptáčka“. Ptáček spadnul za odval, obytný sektor nezasáhl. Mírumilovní lidé nebyli ohroženi.

A také ještě informace o druhém sestřeleném letadle, a to SU.

U zprávy jsou dvě videa, jedno v délce 1:12 min a druhé 0:58 min. To druhé video odpovídá tomu, co se u nás vydává za pád civilního malajsijského letadla.

 Ten Strelkov je taky "pěkný ptáček" - posuďte například zde.

Také jsem si vzpomněl na někdejší sestřelení korejského letadla nad Sachalinem sovětským letectvem v čase SSSR, což bylo také obrovské neštěstí, které zaplatili svým životem nevinní lidé. Tehdy psalo Rudé právo, že sovětský pilot dostal rozkaz „zastavit let“. Tak to letadlo sestřelil. Jak jinak „zastavit let“?

Autor: Jan Bartoň | čtvrtek 17.7.2014 19:33 | karma článku: 21,54 | přečteno: 3041x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03