Pane Matějko, napište zvací dopis

Neuvěřitelně nenávistný komentář k ruské anexi Krymu napsal VIP bloger František Matějka. Jeho nenávist k EU mu doslova zaslepila obě oči a ruská „demokracie“ po putinovsku je mu bližší než bruselská byrokracie.

Že Rusko zachránilo Krym před hodnotami EU? To je zřejmě naprostá pravda. To ale neznamená, že Krym na tom bude lépe než lidé v EU. Samozřejmě, zaostalost bývalých satelitů Ruska v SSSR je stále vůči EU značná, nicméně budu-li srovnávat pouze politické svobody, EU je na tom o několik řádů lépe než unitární Rusko, které má v názvu státu „federace“, ačkoliv se jedná o soustátí republik a oblastí, kde se bez souhlasu Moskvy nikdo ani „neodplyní“.

Matějka je právě ten typ komentátora, který „zapomněl“ na lekci, která nám byla kdysi SSSR udělena v roce 1968. Jaký je rozdíl mezi Vasilem Bilakem, někdejším signatářem zvacího dopisu pro Brežněvovu kremelskou komunistickou kliku, a Františkem Martějkou- tímto „bijcem proti EU“ a obdivovatelem ruského postupu v mezinárodní politice. Bohužel- žádný.

Bludný kruh opsaný na postojích nenávisti k EU, obdivu k velmocenské roli Ruska a bezvýhradné podpoře ruské zahraniční agresivní politiky, který znovu jenom posiluje nenávist k EU, není ničím novým. A ten, kdo pozorně sleduje „vývoj“ Matějkových názorů na ruskou politiku vůči Ukrajině, tím v žádném případě nemůže být překvapen. Pane Matějko, teď už zbývá napsat přímo do Kremlu novému ruskému caru Vladimiru Putinovi a vyzvat ho k útoku na EU.  Skutečně si myslíte, že by nám pod Ruskem alias Kremlem bylo lépe než pod Bruselem?

 

 

Autor: Jan Bartoň | pátek 4.4.2014 7:53 | karma článku: 25,02 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03