Mládek neselhal – to Sobotka!

Odvolaný ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odmítl výtky premiéra Bohuslava Sobotky. Neselhal a plně pracoval v linii české vlády. Možná, že právě to je ten problém!

Bohuslav Sobotka jako šéf vlády a zatím i stále nejsilnější vládní strany rozhodl, podle Mládka „nečekaně“, o jeho odvolání. Osudným se Mládkovi stalo několik věcí, mimo jiné i diskuse nad „roamingem pro 5% vyvolených“. Nicméně, Mládek tvrdí, že proti němu vede zejména ministr financí Andrej Babiš „kampaň“ a že on pracoval vždy a pouze jenom v intencích vládní politiky.

Počin Bohuslava Sobotky je zaznamenání hodný z mnoha důvodů. Učinil tak v situaci, kdy do řádných parlamentních voleb zbývá osm měsíců.  Učinil tak, i když opět riskuje neklid ve své vlastní straně, podobně jako po ztrátách v krajských volbách, když oznámil změny ve vládě. Jan Mládek rozhodně nebyl žádný lumen, nicméně tak špatný ministr to z vějíře ministrů za ČSSD rozhodně nebyl. Pokud jeho náměstek vykládal, že pokud chceme „polské tarify“, máme se odstěhovat do Polska, měl ho „utřít“ a odvolat.   Svým postupem jen vyvolal mediální bouři, kterou využil Sobotka a Mládka se prostě zbavil. Už ho nepotřebuje.

Politika Sobotky je pro mne naprosto nepochopitelná. Když mu Mládek nabídl rezignaci po prohraných senátních volbách na podzim loňského roku, podržel ho. Nyní se Mládka zbavil se všemi negativy. Personální politiku mu budou vytýkat všichni političtí konkurenti a budou právem označovat Sobotku za neschopného manažera, který nechal konkrétně Mládka dřepět na ministerstvu, ačkoliv o jeho kvalitách pochyboval.

Zdá se, že si Bohuslav Sobotka není vůbec vědom toho, že nabízí silnou „dělostřeleckou“ munici pro své politické konkurenty. Sobotka dělá všechno proto, aby podzimní volby projel. Je to jeho volba a bude zajímavé sledovat dění na sjezdu ČSSD za pár týdnů. Bude to velké praní špinavého prádla?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | úterý 21.2.2017 13:09 | karma článku: 30,10 | přečteno: 1083x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Případ Novotný?

15.5.2024 v 9:06 | Karma: 26,70

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,16