Gaza má zakrýt zločiny IS

Arabsko- izraelský konflikt je hrůzostrašným příběhem po desetiletí. Nynější kolo eskalace vzájemných útoků vyprovokoval opět HAMÁS jako clonu, která má zakrýt řádění islamistů v Iráku.

Konflikt v Gaze pokračuje s novou zběsilostí. Připadá mi to, po několika dnech příměří, jako snaha HAMÁSu odpoutat pozornost z oblasti tak zvaného Islámského státu (IS) na severu Sýrie a Iráku. Boje začaly prakticky ihned po zveřejnění videa zachycujícího vraždu amerického novináře. O tom, že spolu teroristické skupiny vedou čilou komunikaci a informují se navzájem o svých aktivitách, vůbec nepochybuji.

Vojensky nemohou raketové útoky HAMÁSu jakkoli Izrael srazit na kolena. Jde tak pouze o provokace, která má spustit izraelskou odvetu a následky bombardování Gazy slouží pak k propagandě o počtu obětí na straně Palestinců. A občas to i zafunguje, jak ukázaly poslední protiizraelské demonstrace v západní Evropě.

Příměří opět porušil jako první HAMÁS a opět byly odpovědí izraelské nálety. Při nich zahynuli někteří velitelé HAMÁSu. A válka v pásmu Gaza tak slouží jak prostředek k odvedení pozornosti médií od situace na území, které ovládají islamisté IS.  Popravdě řečeno, včera mě překvapilo, když na ČT24 jistý specialista na extremisty přirovnal vojáky IS k našim husitům. To byla fakt silná káva. A jeho partner v diskusi ani moderátor ČT24 se terminologii „experta“ nijak zvláště nebránili.

Tento kolotoč násilí nemá dobré řešení ….

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | čtvrtek 21.8.2014 12:01 | karma článku: 20,32 | přečteno: 671x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Případ Novotný?

15.5.2024 v 9:06 | Karma: 22,68

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,16