ANO mělo problém s Březinou

Já mám problém s ČSSD i ANO. Praha si po Bémovi a Hudečkovi skutečně nic lepšího nezaslouží?

Trojkoalice slepená lidovci pro Prahu, poslední člen z rodící se pražské koalice, se zatím tváří tak, že se jí pravomocný rozsudek nad Karlem Březinou, vyjednávačem ČSSD o pražské koalici, netýká. To jsou ale zatím jenom začátky.

Šéf pražské ČSSD, jméno skutečně není důležité, se v ČT docela pěkně vykrucoval. Nechtěl v žádném případě vyslovit to, že by za svou osobu doporučil, aby ČSSD Březinu na post radního odpovědného za dopravu nenominovala. Březina se pak „demokraticky a sám“ rozhodl, že do rady Prahy kandidovat nebude. Další expert ČSSD a její kandidát na primátora JUDr. Ing. Ludvík v rozsudku nad Březinou také nevidí žádný problém.

ANO se tak dostává do ne zcela konformní pozice. Bývalí „kluci z magistrátu“, jakým byl svého času i Březina, jsou teď v Praze jejich koaliční partneři. Zcela evidentně musí probíhat silná zákulisní masáž přímo z nejvyšších koaličních míst. Pravděpodobně i tato masáž vedla někdejší jasné „nepřátele“ v Ostravě k tomu, že i tam vzniká koalice na vládním půdorysu, ačkoliv podle povolebních silných prohlášení o „klucích z ostravského magistrátu“ od vůdců ANO to tak vůbec nevypadalo.

Podle výsledků povolebních vyjednávání ze všech statutárních měst je patrný výrazný pokles primátorských křesel pro ČSSD. ANO vítězí i v tomto ukazateli. Noví vládci měst, „kluci a holky z ANO“, tak budou mít velký prostor k tomu, aby ukázali, co dovedou. Kompromis, který v Praze na magistrátu ANO s ČSSD uzavírá, ale nevěstí nic dobrého. Uvidíme, jak si paní Adriana Krnáčová, naturalizovaná Pražačka, v roli primátorky povede.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | pátek 31.10.2014 11:03 | karma článku: 14,32 | přečteno: 524x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,03