Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Eurovolby jak to vidím já. Výsledky a tiskovky.

Pětismečková koala dostala na zadek, ale ne zas tak moc, jak by se mi líbilo. Za to, jak huntují na co sáhnou, měli dostat výprask až na hranici Bruselu, leč nestalo se tak.

Opět se ukázalo, že Praha volí zcela jinak, než zbytek země, a hlavně, že je motivovaná volit, a přejet to tady. Takže mi prosím už nikdy nikdo netvrďte, že volit nemá cenu. Ještě samozřejmě Brno je taky výkvět „demokracie“, ale Praha je jednoznačně progresivistická bašta, a jelikož by nebylo praktické ji odpojit, je potřeba ji množstevně přehlasovat. Tečka. Fiala povídal něco o úspěchu, sice ne velkém, ale rozhodně ne o prohře. On si žije svůj evropský svět, on chce být politikem evropským, nikoliv českým. Tryská to z něj s každou kapkou potu, neváhá nálepkovat a jeho věta, že oni sami samojediní bojují proti těm všem populistům a extrémistům je regulérně na políček. Byť pomyslný volební. Ne Petře Fialo, extrémista a populista není ten, kdo má jiný názor, a demokrat není ten, co si to myslí. Kroužky pro Niedermayera (88631) jsou děsivé a strašidelné. Pro narcise Zdechovského (66948) též. Jestli je něco, co nechápu, je to toto. Evidentně se bivakování na CNN Prima vyplatilo. O prsa se dostal Koněvobijec Kolář, a taťka a američtí zbrojaři mají určitě radost.

ANO. Klára Dostálová byla celou dobu vynikající, jen mi tam vadí to ANO. Jejich europoslanci bylo to nejděsivější, co tam za nás sedělo, a já prostě doufám, že splní alespoň něco z toho, o čem mluvila. Co je ale naprosto šílené, je druhé místo bývalé skandály a korupcemi ověnčené Jermanové. Jak mohl jí někdo kroužkovat, naprosto nechápu. To mi zcela zkazilo byť malou naději, že bude ANO v EP jiné, než dřív. Bohužel. Vítězství je to pro Babiše slušné, nikoliv drtivé. Pro nás všechny si tím vůbec nejsem jistá. Babiš při tiskovce rozvláčný až nuda, ten by toho Havlíčka měl líbat místo Prchala. Mimochodem víte někdo, kam zmizel Faltýnek?

Motoristé a Přísaha. Vynikající kampaň, vynikající práce. První, co mě napadlo, bylo, proč takhle nedokázal „frčet“ Václav Klaus mladší. Našlápnuto měl dokonale, a pak to celé bylo úplně špatně. Jste to, jakými lidmi se obklopíte. Při stranické práci to platí dvojnásob. No nic. Na to jak a co bude pan Turek v EP dělat, si velmi ráda počkám, a těším se na to. Za muže mluví činy, tak mu dejme čas, rozjel se bravurně, tak snad nabourá tu bruselskou zahnilou šeď. Přeju to jemu i nám. Tiskovka stylová, podpora Václava Klause staršího a Jana Zahradila je očekávaná a lehce naznačující?

STAČILO! To stačilo na dva mandáty, a jestli si to někdo kampaňově odmakal, tak oni. A jen doufám, že Kateřina Konečná bude už opravdu hlasovat tak, jak předvolebně mluvila, nikoliv tak, jak jsem viděla z předchozích hlasování. Tam se totiž u zásadních věcí jako Istanbulská úmluva nebo 18 miliardová finanční injekce Ukrajině zdržela, u zveřejnění cen covidových vakcín a smluv byla dokonce proti, a naopak hlasovala pro snížení uhlíkových emisí o 55% do roku 2030. Takže tak…. Tiskovka v euforickém znění, za mne pohoda, jen pro zajímavost mi tam chyběla Petra Rédová, která si to odmakala fest, a mimochodem měla třetí největší počet kroužkování na kandidátce.

STAN a Danuše. V závěru tiskovky to tam s někým z asi týmu nejspíš šlehlo, a já se nedivím. Toto nenávistné stvoření si ani tam neodpustilo větu: „Je to varováním a nebereme na lehkou váhu posílení komunistů, pravicových extrémistů a neonacistů. To nás netěší,“. Prostě ten Turek ji leží v žaludku a nemůže to rozchodit. Zcela pragmaticky vzato v EP udělá možná méně škody než tady. Šla tak daleko, že fňukala, jak tři čtvrtě roku čelila nájezdu zfanatizovaných fanoušků Turka, když on oznámil kandidaturu tuším před třemi měsíci. Ta ženská je nebezpečná, zlá, pomstychtivá a hloupá fanatička, a já vůbec nechápu, jak ji může někdo chtít jako reprezentantku České republiky.

Piráti. Tiskovka těžký debakl, volby těžký debakl. Voliči jim ukázali, že to, jak se z protirežimních rebelů „Pusťte nás na ně“ stali prorežimní poskoci v kvádrech jim nesedí. Zaslouženě to projel Kolaja a vyhrála ukulele Gregorová, protože ona je ta Pirátka pořád. I když s 250 000,- měsíčně. Takové pirátské odcházení, řekla bych. A zaslouženě.

SPD a Trikolóra. Prohra na celé čáře a dostali se o prsa korejské baletky. Evidentně už jim voliči nevěří, protože reálně taky není proč. Spojení s Trikolórou a Machem nepomohlo, ačkoliv Mach byl velmi dobrý. Zjevně ale zbylo jen radikální jádro, které Machovi nerozumí, a tak vsadilo na jistotu a kroužkovalo Davida. Výkony Tomia Okamury byly celou dobu špatné a na tiskovce byl strašný. Zacyklil se v kruhu a snad stokrát opakoval slovo volič a samozřejmě. Chvílemi mi přišlo, že se rozbrečí nebo zhroutí. SPD skončila a jeho slova o aktivizaci členské základny zřejmě vyjdou na prázdno. To je tak, když se schopných lidí zbavíte kvůli pár šíbrům. Buď se sebou něco udělají, nebo vidíme další odcházení. Předpokládám spíš ovšem tu druhou variantu.

Za zmínku stojí už jen PRO, které vedlo naprosto příšernou kampaň, ve které zamrzlo tak 15 let zpátky. Nevyužilo potenciál protestních hlasů, nevyužilo demonstrace, nevyužilo peníze, které je to stálo. To nebyla kampaň, ale spíš sabotáž. A pak ještě Svobodní, kteří sice nalákali osobnosti typu Šichtářové a Diviše, ale jsou klasicky rozpolcení, nikdo jim nerozumí a oni sami jsou sólisté hrající si každý na svém písečku. Což krásně dokládat a doložil Matěj Gregor, který po mohutných apelech přeskočil stranického šéfa Libora Vondráčka, což mu sice nebylo nic platné, ale leccos to dokazuje.

R.I.P. Sociální demokracie.

Autor: Jana Marková | pondělí 10.6.2024 10:54 | karma článku: 36,67 | přečteno: 1466x
  • Další články autora

Jana Marková

Ukrajina - ne, opravdu nevyhrává(me)

Včera jsem četla několik zajímavých článků a postřehů o aktuální situaci na Ukrajině, tak se s vámi o ně chci podělit. Nejsem vojenský analytik, a tak to prosím berte jen jako moje osobní zamyšlení.

9.8.2023 v 12:19 | Karma: 40,18 | Přečteno: 1771x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Konec. S poslední zavřenou elektrárnou v Německu už nikdy dostupnou energii mít nebudeme.

V Česku opět poletí ceny elektřiny nahoru, protože nemáme šanci zaplatit německé ceny. Ceny, za které ji budou od nás naši "zelení" sousedé kupovat. A my jim ji za ně místo ochrany vlastních lidí z polostátního ČEZu prodáme.

18.4.2023 v 12:31 | Karma: 38,72 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Proč hoří Írán? Týká se nás to?

Proč bychom si měli za každou cenu uchovat náš styl života, naše tradice a naši kulturu? Stačí se podívat na to, co se teď děje v Íránu. Zdá se to vzdálené, zdá se, že se nás to netýká. Omyl.

3.10.2022 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 502x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Ve slepé plynové uličce budeme dřív, než napadne první sníh.

Co chtějí koaliční vládci stropovat a evropsky řešit, když plyn prostě není? A i kdyby byl, evropské řešení znamená jediné. Západoevropské ceny, nikoliv ovšem západoevropské platy.

29.8.2022 v 12:10 | Karma: 39,92 | Přečteno: 1381x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Mantra evropského volného trhu. Jinak řečeno, vezmeme si všechno, co se nám hodí.

Říká se tomu volný trh. Po listopadu 89 nám řekli, že to je jediný možný způsob, jak se stát součástí Západu. Už nám ale neřekli, že ten „volný“ trh vůbec není volný.

11.8.2022 v 13:18 | Karma: 42,70 | Přečteno: 2526x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Miliony na účtech, ale také dluh mamce. Jaký majetek mají čeští europoslanci

22. června 2024

Premium Nově zvolené europoslance nečeká v Bruselu v červenci jen první zasedání, ale také majetkový...

Voda mezi filharmoniky, desetitisíce lidí bez proudu. Bouřky zahltily hasiče

22. června 2024  8:39,  aktualizováno  11:25

Silné bouřky, které prošly odpoledne a večer přes Česko, se v noci přesunuly nad Moravu. Provázely...

Expert: Méně nálepek. Nazývat opozici bez důkazů dezinformátory je špatné

22. června 2024  10:05

Vysíláme Dezinformace se zneužívají v politickém boji. Ale nejen ve smyslu šíření lží, ale také v...

„Je to má vlast.“ Za Ukrajinu válčí i vojáci z řad vietnamské komunity

22. června 2024  9:05

Sledujeme online Lidé po celé Ukrajině se semkli tváří v tváři ruské invazi a vietnamská komunita v tom není...

Objemné plenky mohou způsobit horší paměť
Objemné plenky mohou způsobit horší paměť

Není asi velkým překvapením, že dostatek vhodného pohybu je pro správný vývoj miminka naprosto zásadní. Jen málokdo si ale dokáže představit, co...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 36,67
  • Průměrná čtenost 3920x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik