Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Společnost

partnerská.. manželská. Jak se odráží ve společnosti globální? Co znamená ve skutečnosti partnerství???

Je možné, aby jeden nebyl šéf? Je možné být více jednotný nad tím druhým? Kdo ovládá koho? Čím jste? Existují dva šéfové, když jeden chce být šéfem druhému?

Žena je krkem, muž je hlavou..

Je jednota, souhlasí-li vždy jeden s druhým? Ne, že jeden je nejprve muž, pak žena, ale že jeden je vždy jeden (prvý) a druhý je vždy druhý. Jak řekl jeden duchovní: Malá ryba a velká ryba, kdy velká sežere tu malou a tím vznikne jednota, je špatně!

 Pokud se dva a více opravdu schodnou na jednom, pravděpodobnost, že je to pravdou, stoupá. Pokud jeden tvrdí, že jeho názor je pravdou a druhý s tím nesouhlasí, měl by se první zamyslet, zda jeho pravda je skutečně pravda. Nesouhlasím s davovým souhlasem, ale pokud dva lidé, kteří nejsou nikterak manipulováni a ovlivňováni jeden druhým se shodnou, pak nastává jednota.

Muž není o nic více, než žena, a obráceně. Muž nepatří na 16hod. denně do práce a žena na 24 hod. k plínám a plotně..

Pokud je slovo EMANCIPACE závislé na slově: ŽENA, pak slovo SEXISISTA je závislé na slově MUŽ. Myšleno silně ironicky.

Žena a muž jsou dva různé pojmy. Tyto dva pojmy spojuje slovo TOLERANCE.

Přijde žena za mužem, protože si chce koupit sex? Ááá. slabina.. Drží muž ženu za nohu, protože nechce, aby šla za kamarádkami na pivo? Ááá, slabina.

Nemluvím o VŠECH ženách a VŠECH mužích. Stačí se dívat na Nic než pravda.. tam jsou fakta, které známe všichni, ale všichni je popíráme. Kdo si dobrovolně sedne do křesla? Jen ten, kdo se pravdy bojí, ale lhát už nechce.. Víc než pravda je ALIBISMUS.

Nesedla bych si tam. A kdo je svatý, ať hodí kamenem.

Muž chce být nadřazený, žena chce být svobodná. Muž chce vědět, že má pravdu, žena chce být pochopena. Muž neumí mluvit, žena neumí mlčet.

Stohy knih na téma psychologie..

Když se muž uchází o práci, propaguje své dovednosti.. když žena, propaguje svojí šarmantnost a schopnost zmást.. muž propaguje svojí pravdu, žena zmanipuluje, aby si muž myslel, že onu pravdu vymyslel.

Proč? Protože muži jsou zmanipulovatelní a ženy dokáží manipulovat. Muži se chytí, protože ženy to chtějí. Který muž se nenechá ovlivnit přitažlivou ženou, která je kromě toho i mazaná? A teď to obraťmě: Nechá se žena zmanipulovat proto, že muž je krásný a lstivý? Nechá. Ale těch je poskrovnu.

Propaguje-li muž své dovednosti, je to totéž, jako ženina schopnost být šarmantní a manipulující. Tzn.: PROPAGOVAT DOVEDNOST = ŘÍKAT, CO UMÍM.. a to se rovná BÝT ŠARAMANTNÍ A MANIPULUJÍCÍ = ŘÍKAT, CO UMÍM. Takže, jak je vidno, je to stále to samé. S rozdílem: Muž se přetvařuje, ale žena víc. ŽEna, aby uspěla, musí mít i něco navíc.

Kamarádka, která už nějakou dobu hledá práci, má trošku smůlu.. umí toho v oblasti práce, o kterou se uchází, mnohem více zkušeností.. a nic. Odmítá být šarmantní.. Byla jsem na pohovoru v té samé obalsti (s asi měsíčním zaučením od ní) a světe div se, vzali mě.. Manžel, jako chlap měl při pohovorech ve své oblasti také smůlu. Proč? Nevystupoval dost sebevědomě a přitom dost submisivně? (Tzv. Nebyl pro firmu dost chytrý a hodný???) Pokud nejprve nepředvedl, co umí, nevěřili, že to umí..

Zní to divně.. vím. Netvrdím, že jsem šarmantní, ale díky tomu obličejíčku, co mám, mám prostě více "štěstí". A vím moc dobře, že stačí málo a je po šarmantnosti.. Nevím, co tímto Bůh zamýšlel. Proč mě dal kouzelný úsměv (a zadek? - tedy ne hezký samozřejmě pro všechny)? Nevím..

Dostali jsme se ke vzhledu. O něm to také celé v podstatě je. Je jedno, co říkáte, důležité je, co si o sobě myslíte a jak to umíte používat.. mé heslo: ASERTIVITA..

Manipulace..

Pokud by bylo po mém, jak bych ráno vstala, tak bych si šla i lehnout.. bohužel spousta mužů si myslí, že stačí se osprchovat, postříkat voňavkou a jde se. Možná ani to ne. Samozřejmě, na stavbu to potřeba není, ale zdá se Vám přitažlivé chodit ve vytahaných slipech, zarostlý, a s řečmi o tom, jak byste si chtěli zaš..t? Žena to neudělá. Přizpůsobí se přání muže. Drží diety, má sexy (alespoň ne babičkovské) prádlo.. A kdyby ano, kdyby se začla chovat jako muž, začne tloustnout, nosit vytahané spoďáry, krká, prdí, chlastá, doma nic neudělá.. a to se pak chlap diví, co to má doma! Proč ne? Vždyť co má doma žena? Pracujícího muže? Nebo i prdícího tvora ve vytahaných spoďárech, protože je to pohodlné a protože je přece doma? A žena nepracuje? Pracuje, protože chce být emancipovaná, nebo proto, že chce ulechčit muži, nebo na něm jen nebýt závislá, což je to samé? A když začne chodit ve vytahaných spoďárech a prdí, je to přece také pohodlné, jako pro muže..

Ženy to prostě mají těžší.. a nikdo mi nevymluví, že ani v téhle emancipované době ne. Naštěstí je pryč doba utlačování žen. Každá žena se může rozhodnout. A pokud chce být soběstačná, proč se to mužům nelíbí? A žena, proč to má prostě v této oblasti stále těžší? 

Takže: Jednota je spojení svou v jedno.. ne dvou stejných lidí, ale vybráním toho, co je pro oba společné.. tolerance, závislost, svoboda.. Otec, Syn a Duch Svatý!

 

 

 

Autor: Divija | pátek 10.4.2009 1:14 | karma článku: 11,07 | přečteno: 969x
  • Další články autora

Divija

Co přichází od "listopadu"?

Aneb kruh se uzavírá v pouhých 90 stručných řádkách. Ač na naše zdravotnictví nadáváme, jak je mizerné, důchodový věk bude brzy převládat a ekonomicky aktivní nebudou stačit zajišťovat obyvatele v důchodovém věku. K čemu bude, že se budeme dožívat 100let, když nebude za co žít.

14.1.2014 v 7:08 | Karma: 9,81 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika

Divija

Kruh se uzavírá po 25letech

Od roku 1989 uběhlo krásných 25 let. Osobně jiných 25 let neznám. Jsem generace vychovávaná v době, kdy poslouchat a chovat se podle pravidel bylo prioritou. Generace vychována v míru. Nikdo nečekal, že za 25let nebude koho poslouchat, nebude existovat všemocná autorita, která povede naše kroky.

13.1.2014 v 7:42 | Karma: 14,10 | Přečteno: 971x | Diskuse| Politika

Divija

Havel není letiště! Je to památka na něj..

a komu se to nelíbí, nechť si pr.el políbí :D.. Nebaví mě sledovat vtípky na zesnulého pana prezidenta Václava Havla na internetu.

6.10.2012 v 10:00 | Karma: 17,08 | Přečteno: 1496x | Diskuse| Společnost

Divija

Když dítě matce chybí

Na nohou stojím Ale svět se mi sype pod nohama O Tebe jsem přišla O Tebe se bojím

28.9.2012 v 18:30 | Karma: 7,66 | Přečteno: 643x | Diskuse| Poezie a próza

Divija

Zpět do hlubokého socialismu,

za oponu, do zákulisí, kde to všechno začalo a kde se karty připravovaly k obrácení. Do doby, kdy západní státy zářily velmi silně socialisticky. A kdy se zavíralo za to, že se nevelebil socialismus. Do doby, kdy se nesmělo mluvit nahlas. Do doby, kdy nemyslet veřejně vypadalo bezpečněji. To byla 60.léta 20.století.

24.9.2012 v 22:45 | Karma: 16,50 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Projekt Východní štít. Polsko na hranicích postaví opevnění za miliardy

18. května 2024  17:48

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s...

Kdysi ji voda nezajímala, teď jí chybí. Francii dráždí hráz Ženevského jezera

18. května 2024  17:07

Švýcarsko nemá o vodu nouzi. Jeho sousedé však ano. Francie, kterou loni zasáhla extrémní sucha, se...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2534x
Život mne naučil nebrat se příliš vážně, ale brát vážně okolí. Každá myšlenka, každá kritika mi pomáhá posunout se kupředu. Netřeba jimi šetřit. Vítám je. P.S.: Ještě nemám dost dukátků, takže jen do mě, nemohu reagovat :D.