Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Vy akcentujete svobodu. Proč ne, pokud nemáte na mysli bezbřehou neomezenou svobodu, což je vlastně džungle a chaos.

Já si ale myslím, že to, co postrádáme, je demokracie.

Když použiji lincolnovskou definici, vládu lidu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu.

Do roku 89 jsme měli vládu, která vládla ve prospěch svůj a Sovětského Svazu.

Teď máme vlády, které vládnou ve prospěch svůj, svých kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů.

Nejsem si jist, jestli demokracie v naší zemi přibylo...

0 0
možnosti
ZK

Z76d36e19n48a 42K82o30č10í

13. 1. 2014 12:46

Svatá prostoto, to fakt myslíte vážně, nebo si tady jenom děláte z lidí blbce ?8-o

2 0
možnosti
AK

Myslím, že jste opomněla příběh voliče pravice, který se, vzhledem k vašemu věku, nabízí - je to typicky vysokoškolský student. Málokterý si totiž představí svoji budoucnost jinak, než jako ekonomicky i jinak úspěšnou. Představa, že za 10 let budu nezaměstnaný a v evidenci úřadu práce by byla příliš demotivující.

4 0
možnosti
PK

P86a45v13e69l 57K91u15r63a11l

13. 1. 2014 19:45

Tak jako tak... je taky možné si představit budoucnost kdy budetev evidenci úřadu práce a v bytě zimu a bez elekriky protože nikdo do tohohle státu nebude chtít dovážet ropu a plyn protože jediné čím stát bude moc zaplatit je měna za kterou se nedá nic koupit protože stát nic ven nevyváží.

Celková situace může být mnohem katastrofálnější než vy tvrdíte. Budoucnosti je třeba se bát... každý kdo získá stupidní představu že je něco "jisté" skončí vždycky v průšvihu když na zajištění té jistoty dojdou zdroje. (kterých má tahle republika velmi málo... naše existence stojí na nákupu surovin, přidání trochu práce a pak na jejich prodání... jsme zcela závislí na globálním obchodě)

Všichni lidi by si měli přestavit svou budoucnost jako katastrofálně neúspěšnou. A Ještě s tím že NIKDO A NIC jim v dlouhodobém měřítku nemá šanci pomoci. Musí dělat sami a proti všem.

0 0
možnosti
AK

Každý se sám rozhoduje, zda bude pracovat nebo ne? Dobrá, práce je kolem nás opravdu dost v oblasti péče o životní prostředí, v péči o staré a nemocné apod. a pokud si někdo přeje, může v nich začít pracovat ještě dnes.

 Má to jednu vadu, investoři se sem nehrnou (protože se zde negenerují zisky) a tak se jí budete moci věnovat jen jako hobby - bezplatně. Z čeho pak zaplatíte náklady se svým živobytím spojené?

Každý si může vybrat školu na kterou chce jít a nikdo mu do toho nemluví? To trochu nesouhlasí, že? Minimálně to budou rodiče, kteří musí být schopni financování studia dítěte nebo dětí utáhnout. Někteří v tom vidí nahrazení totality politické totalitou peněz. Kolik rodičů si může dovolit platit třeba i Kč 430 tis. školného (viz Anglo-americká vysoká škola, studium MBA), nebo třeba i obvyklejších Kč 50 až 100 tis. školného?

2 0
možnosti
AK

Pochopitelně tím nechci říct, že na vysokých školách veřejných studium rodiče nic nestojí. Naopak, uvádí se průměrný náklad 10 tis./měs.

2 0
možnosti

Taková prostodušší agitka svazačky v minulém režimu, pouze s obráceným zadáním.

A k těm cenám, rozhodující položkou příjmu bylo a je zaplacení nájmu bydlení.   Kolem roku 1979 bylo nájemně bytu 3 +1 v okresním městě u Prahy včetně inkasa cca 250 Kč, tedy cca 10% z  platu. Dnes je nájem podobného bytu min. 10 000 Kč. Ve srovnání by tomu měl odpovídat plat cca 100 000 Kč.

2 2
možnosti
PK

P78a75v80e91l 33K94u74r53a91l

13. 1. 2014 19:48

To je kravina. To je dítě až moc rozmazlené. Na udržení potomka na vejšce v praze v pohodě stačí 4k měsíčně. Hold dostane kolej a skripta ať si stáhne elektronicky. (stejně jich tak už většina existuje) a na jídlo 1500 stačí.

10k je zbytečně mnoho. Holt nebude chodit na pivo po večerech a flámovat s kolegy.

0 0
možnosti
AK

Minulý režim byl špatný, ale měl své dobré stránky. Současný systém je lepší, ale má zase své stinné stránky.

Je obrovská lež a manipulace prohlásit každého, kdo o minulém režimu řekne něco pozitivního, za přítele starých pořádků a za toho, kdo si přeje návrat socialismu sovětského typu.

Nemluvě o tom, že i kdyby si návrat minulého systému přálo 100% občanů, není to možné. Je definitivně a navždy pryč.

 Ovšem bojovníků s příznivci minulého režimu, kteří nás tak zachraňují před návratem starých časů, se vždy před volbami objeví dost a dost.

Dá se na tom totiž vytřískat politický kapitál.

Co se týče svobody, doporučuji nezapomínat, že má i svoji sociální dimenzi. Je opravdu svobodný ten, kdo neví z čeho zaplatí činži nebo potraviny a kdo neví, kdy exekutor zabuší na dveře? Pokud na jedno volné místo připadá 16 nezaměstnaných, co byste doporučila těm 15 ?

3 0
možnosti
Foto

Ano, režim v Hitlerově Německu byl před válkou určitě také snesitelný a měl své klady. Hledání kladů za každou cenu, aniž přitom řekneme, že svoboda jednotlivce je ten klad nejdůležitější, je snaha o přikrašlování těch totalitních režimů. Ty systémy byly špatné už ze své podstaty. Dávaly lidem jíst, ano, dávali jim to či ono, jistě, ale jen proto, aby se udržely u moci.

3 0
možnosti
JC

Naivní, zjednodušené, místy celkem lživé. Nesmyslné. Ty dva příběhy na závěr - hloupost, smyšlená demagogie.

2 2
možnosti
Foto

Úsměvně pravdivé ....

1 1
možnosti
Foto

Maso, pokud bylo, též. ;-€;-€ Velmi zjednodušený pohled.

Mladá, hezká, ale prosím nepište o tom co bylo před rokem 1989.

3 1
možnosti
Foto

Možná zjednodušený, ale pravdivý. Prasata měla jen bůček a nožičky, krávy měly plíce a možná občas i něco jiného tvrdého. Vše ostatní jaksi v krámech nebylo. 

Takže pokud autorce vyčítáte věk a atraktivitu, je to od kritické diskuse hodně daleko.

4 3
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2534x
Život mne naučil nebrat se příliš vážně, ale brát vážně okolí. Každá myšlenka, každá kritika mi pomáhá posunout se kupředu. Netřeba jimi šetřit. Vítám je. P.S.: Ještě nemám dost dukátků, takže jen do mě, nemohu reagovat :D.