Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přátelé a nepřátelé na Facebooku - to je PARADOX..

Ať děláte, co děláte, všem se nezavděčíte aneb Kdo ví víc? Hádej se, per se, miluj, flirtuj, ale filtruj.. Nezapomínáte někdy, že snižování inteligence přítele na Facebooku způsobí, že by se z něj mohl stát nepřítel? Není někdy té upřímnosti již moc a nestává se z něj hulvátství? Projev názor, vyměň si jich stovky, jen měj na paměti, že stále je to Tvůj přítel. Emoce vyvolat a přimět k zamyšlení lze už od přirození empatií k druhému a pochopením jeho myšlenek. Někdy to lze těžko, s tím se počítá. S čím se ale nepočítá je útok na inteligenci, pohlaví, pracovní postavení i to ostatní postavení, rasu a vím já, na co ještě? Je hranice, za kterou se již přecházet nemá.. kde je?

Facebook je celosvětově známý. Někdy pěkně štve, když Vás nutí do jakéhosi profilu TimeLine. Ale co, však FB si to může dovolit. Kdo kvůli změněnému vzhledu profilu odejde z FB? Pro někoho je stále FB tabu, ale z mého pohledu je již součástí života stejně, jako mobilní telefony a teblety (tablety za pár měsíců vymění notebooky, vsaďte se). Kdo nemá FB je out. Dnes na FB jsou lidé od těch, co jim jejich PC zvládne pouze FB (páč na kvalitnější nemají korunky nebo pro ně není tak důležitý) až po milionáře. Že tam nejsou? Ale děvčata.. je jich tam dost, jen se správně nedíváte.

Mám u sebe na profilu jednoho pána, bývalý kolega z práce. Zdál se mi fajn. Byla s ním legrace. Až do doby, kdy jsem ho zřejmě začala ponižovat svou nízkou nevzdělaností a inteligencí, když jsem někdy řekla něco dle mě vtipného, nebo alespoň nadneseného a nebo nedej Bohu řekla skutečně svůj názor bez jakkékoliv známky humoru. Mé odpovědi "vážné" se hluboce smál a vtip přeložil do idiocie. Časem jsem zjistila, že pro něj je většina jeho "přátel" méně inteligentních a primitivnějších, než on sám. Proč je tedy "mezi námi", když jsme pro něj tak hloupí? Jedna z postav (jsem natolik hloupá, že si nepamatuji jméno té postavy) z hry Audience od Václava Havla má nádhernou hlášku: To je paradox, co? A tak zní i můj názor: Je to paradox.

Mám ho stále v přátelích, ačkoliv se snaží snižovat úroveň příspěvků nejen mých, ale i ostatních. A to proto, že se mi nechce věřit, že skutečně zešílel snad z nedostatku sexu či čeho. Nechci ho snižovat. Nejsem jako on. Jsem mu totiž vděčná.

Vděčná za to, že jsem díky němu na FB poznala člověka, kterého si nesmírně vážím. A díky tomuto člověku se "oťukávám" s jeho přáteli, neboť jsou pro mě vzorem inteligence a lidskosti. A budete se asi divit, jsou mezi nimi i "nadlidé".. A tento člověk, budeme mu říkat Tomáš není jen virtuální. Je opravdický. A je opravdicky nesmírně milý, hodný, spolehlivý.. Díky Tome, že jsi.

Není krásný ani mladý. Možná proto ví, že život je i o jiných věcech, než o reprezentativním vzhledu, ačkoliv ten je k reprezentaci sebe důležitý. Dokonce s ním i zjišťuji, že není vše takové, jaké by se na první pohled mohlo zdát.

Pár řádků, pár lajků.. pár vět na chatu.. nepátrala jsem. Stačilo mi pár fotek.. Sešla jsem se s ním. Byl neuvěřitelný. On má rád to, co já. Zajímá ho to, co mě. Páni. Kterýkoliv kamarád, vlastně žádný mě tak nechválil a nevšímal si takových maličkostí, jako on. Zamiloval se. Mé sebevědomí vzrostlo na tak vysokou úroveň, že si po letech dovoluji napsat článek na idnes do blogu.

A postupně z něj začalo vylejzat, koho má za kamarády. A mě spadla čelist. Ten obyčejný milý chlap, nesmírně tolerantní a spolehlivý, zábavný a Bůh ví jaká imperativa další bych mohla použít se „kamarádí“ už dlouhá léta s lidmi, kteří jsou pro mě vzorem? A pozor, i s těmito lidmi nesouhlasím a dokonce mi i umí lést na nervy. Někdy jim dokonce nerozumím. Tomáš, který má o skoro 20 let víc, než já, fotky na profilu má z 90% z hospody a jediné, co jsem o něm zjistila je, že mu to hodně povídá, je báječný chlap, který si váží i mě, považme, i mě!

Shrnu: Děkujme nepřátelům. Díky nim můžeme poznat ty nej.. lidi. Nepřátelé nás nemusí vždy jen shodit, ale naopak nás povýší. Nepřátelé nám mohou dát štěstí a spokojenost. Neodsuzujme nepřátele. Přejme jim lásku a pohodu. Protože budou-li ji mít, možná se přestanou trápit a shazovat sami sebe. Možná se začnou mít rádi. A možná pochopí, jak skvělé lidi od sebe odhání. A pak nastane klid a mír na celém světě..

Štěstí nepřátelům!!! 

Autor: Divija | pondělí 20.8.2012 20:00 | karma článku: 8,58 | přečteno: 871x
  • Další články autora

Divija

Co přichází od "listopadu"?

Aneb kruh se uzavírá v pouhých 90 stručných řádkách. Ač na naše zdravotnictví nadáváme, jak je mizerné, důchodový věk bude brzy převládat a ekonomicky aktivní nebudou stačit zajišťovat obyvatele v důchodovém věku. K čemu bude, že se budeme dožívat 100let, když nebude za co žít.

14.1.2014 v 7:08 | Karma: 9,81 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika

Divija

Kruh se uzavírá po 25letech

Od roku 1989 uběhlo krásných 25 let. Osobně jiných 25 let neznám. Jsem generace vychovávaná v době, kdy poslouchat a chovat se podle pravidel bylo prioritou. Generace vychována v míru. Nikdo nečekal, že za 25let nebude koho poslouchat, nebude existovat všemocná autorita, která povede naše kroky.

13.1.2014 v 7:42 | Karma: 14,10 | Přečteno: 971x | Diskuse| Politika

Divija

Havel není letiště! Je to památka na něj..

a komu se to nelíbí, nechť si pr.el políbí :D.. Nebaví mě sledovat vtípky na zesnulého pana prezidenta Václava Havla na internetu.

6.10.2012 v 10:00 | Karma: 17,08 | Přečteno: 1496x | Diskuse| Společnost

Divija

Když dítě matce chybí

Na nohou stojím Ale svět se mi sype pod nohama O Tebe jsem přišla O Tebe se bojím

28.9.2012 v 18:30 | Karma: 7,66 | Přečteno: 643x | Diskuse| Poezie a próza

Divija

Zpět do hlubokého socialismu,

za oponu, do zákulisí, kde to všechno začalo a kde se karty připravovaly k obrácení. Do doby, kdy západní státy zářily velmi silně socialisticky. A kdy se zavíralo za to, že se nevelebil socialismus. Do doby, kdy se nesmělo mluvit nahlas. Do doby, kdy nemyslet veřejně vypadalo bezpečněji. To byla 60.léta 20.století.

24.9.2012 v 22:45 | Karma: 16,50 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Oslavili nejdéle trvající manželství v Německu, dohromady jim je 200 let

18. května 2024  15:22

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v...

Gruzie je podbřišek Ruska. Ale hru o ni už částečně prohrálo, říká expert

18. května 2024  15:04

Podcast Gruzie se potácí mezi Ruskem a Západem. Parlament v úterý přijal zákon o zahraničním vlivu, který...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2534x
Život mne naučil nebrat se příliš vážně, ale brát vážně okolí. Každá myšlenka, každá kritika mi pomáhá posunout se kupředu. Netřeba jimi šetřit. Vítám je. P.S.: Ještě nemám dost dukátků, takže jen do mě, nemohu reagovat :D.