Psychosomatika v praxi, aneb nemoc z politiky

Trochu s nadsázkou – jak je to vlastně s tím, když je nemoc tzv. psychosomatická aneb jak psyché působí na soma.

Ráno jsem se probudila s příšernou bolestí zubů. Nesnáším, když mě něco bolí a zuby patří mezi to nejhorší. K lékařům chodím jen výjimečně. V podstatě si nepamatuji, kdy jsem tam byla naposledy. Nenavštěvuji je z důvodu, že se většinou chci uzdravit a ne se léčit.

Tak ležím v posteli s pocitem, že mi v puse vybuchl granát a přemítám, kde začala ta spalující bolest. Nemusím vůbec chodit daleko. Včera večer jsem si nešťastnou náhodou pustila televizní zprávy a doslova toho mám plné zuby. Je však nereálné uzdravit politiku, tak jak mám tedy uzdravit své zuby?

Pane Babiši, kromě skupování reprodukčních klinik, bych Vám doporučila se zaměřit i na stomatologii. Jak vidím, bude to zřejmě také dobrý byznys. Nezbývá mi totiž nic jiného než vstát a toho zubaře navštívit. Nejdříve to ale zkusím ze sebe vysypat. Třeba když se zbavím toho, co mi včera zprávy způsobily, přestane to bolet.

 

Vážený pane „politiku“,

podnikám dvanáct let, zaměstnávám tři lidi a na daních jsem odvedla milióny. A pak poslouchám reportáž o tom, jak je nutné elektronicky evidovat tržby, protože okrádáme stát. Nevadí mi evidence tržeb, vše u nás projde fakturami nebo kasou, takže zavedení sledování ve formě big brother mě netrápí. Nic se nezmění. Jen se zaváděním zbytečností, jako je třeba kontrolní hlášení, blížíme k premise, že na stádo ovcí stačí jeden hlídací pes. Z čeho mě však bolí zuby je to, že nás, podnikatele a OSVČ považujete za zloděje.

Bolí mě z vás zuby a přemýšlím co s tím. Zkusím vám promluvit do duše, je to z mé strany malý krůček k uzdravení nejen mě samotné. Prosím, podívejte se na naši zemi co nejvíce objektivně a odpovězte si, kdo jsou největší zloději?

Víte, já vám v podstatě vaše finance, které si ukrajujete z našich daní, přeji. Myslím si, že jsou vyváženy něčím jiným. Jen by bylo fajn, kdybyste je alespoň nevyváděli z Česka a utráceli je zde. Kupovali kytky svým manželkám a kamarádkám u květinářky na rohu ulice a ne u nadnárodního řetězce. Nelikvidovali naše zemědělství, neničili naši soběstačnost a nezahrnovali naši zemi odpadem z EU, který se nazývá zelenina a ovoce. Podporovali české projekty a ne obludná betonová překladiště, kterými se zastavuje orná půda.

Prosím, zkuste přemýšlet nad tím, co děláte, ať mě nebolí tolik zuby. Nebo i to je Váš plán?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Kubíčková | pondělí 22.2.2016 23:16 | karma článku: 16,49 | přečteno: 466x
  • Další články autora

Jana Kubíčková

Amélie - kapitola IV.

6.1.2018 v 11:28 | Karma: 8,02

Jana Kubíčková

Amélie - kapitola III.

3.4.2017 v 21:25 | Karma: 8,46

Jana Kubíčková

Amélie - Kapitola II.

2.7.2016 v 19:46 | Karma: 16,22

Jana Kubíčková

Amélie - Kapitola I.

23.6.2016 v 11:00 | Karma: 25,24