Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Uplakaný Straka sklízí, co sám zasel

O Františku Strakovi jsem si nikdy nemyslel, že je dobrý trenér. Možná poutavý vypravěč a glosátor, ale trenér určitě ne. Vždyť v trenérské praxi nedosáhl téměř žádných úspěchů.

Ostatně jeho brzké konce v prakticky všech angažmá mě o tom jen utvrzovaly. Ovšem vždycky jsem si myslel, že je to svým způsobem hrdý chlap, který nemá zapotřebí se litovat. Co ovšem předvádí v posledních dnech, to je jen ukázka obyčejného ublíženectví a namyšlené arogance. Naprostým vrcholem byl včerejší jeho rozhovor v příloze deníku Sport, kde si spolu se svou paní velice trapně vylévají ta svá echt německá srdíčka.

Jak jsem už řekl, jako trenéra ho neuznávám a nikdy jsem neuznával. Jako člověk mi přišel celkem legrační až do doby, než ho zcela po zásluze vymetli ze Sparty. On sice vedl ligu, což je v podstatě povinnost pro každého trenéra Sparty. Ale to co mužstvo tehdy předvádělo v poháru byla je bohapustá ostuda (viz nálože v Lyonu nebo na Manchesteru a dvě prohry s tureckým Fenerbahce). To co začal potom předvádět, byla ukázka obyčejné lidské zoufalosti a jakési božské nedotknutelnosti. Nikdy jsem neviděl nic podobného a asi už nikdy neuvidím.

Aby odvolaný trenér chodil do kotle fanoušků, připojoval se k jejich protestům proti novému trenérovi a nebo je dokonce k něčemu podobnému provokoval. Když jsem si včera přečetl, jak tam šel jen za kamarády, tak jsem nevěděl, jestli se tak hloupé výmluvě smát, nebo nad ní brečet. Teď Straka píše a říká, jak ho bolí pokřiky diváků. Ale je potřeba si uvědomit dvě podstatné věci. Za prvé těžko se v kotli pohybuje jeho předchůdce Petrouš a za druhé všechny pokřiky, které byly na Žižkově byly jen slušné. Nebo si snad nějaký moralista myslí, že na heslu "Straka ven" je něco vulgárního?

Podruhé jako člověk Straka selhal v několikrát zmíněném utkání Plzně na Spartě. Po zápase, který fotbalisté Sparty Plzni očividně pustili, běhal oslavná kolečka kolem hřiště jak nějaký moula. Skákal tam jak blázem a lidi si přitom klepaly na čelo, protože každému bylo jasné, jak to se zápasem bylo. Vím, že takový zápas prostě může nastat. Ale nechápu jeho chování. Měl být rád, že se s mužstvem zachránil a měl ze hřiště okamžitě zmizet. Potom se mohl klidně se svými sparťanskými kamarády radovat v šatnách, jak to hezky spolu upekli. Takto ze sebe udělal naprostého klauna.

Potřetí se jako člověk shodil svým včerejším rozhovorem. Tolik fňukání, ublíženosti a nadřazenosti jsem už dlouho neslyšel. To co tam předvádí on a zejména jeho paní je opravdu do nebe volající. Že se kamarádí s Řebíčkem je mi naprosto šumák, ať se kamarádí klidně i s Pitrem nebo Krejčířem. Ale ty názory? Hlášky typu "my jsme němečtí příslušníci a bude to mít diplomatickou dohru" jsou úplně mimo mísu. Takhle se může chovat jen člověk, který nemá žádnou pokoru a myslí si, že je naprosto nedotknutelný. Souhlasím, že někomu pomalovat barák je hnus, ale tento rozhovor vznikl ještě před tímto činem a proto Strakovi neměli k podobné ublíženosti důvod.

František Straka si zkrátka ještě nedávno myslel, že je téměř nedotknutelný bůh. Nevím, jak se podobné myšlenky do jeho hlavy dostaly, když v podstatě v trenérské branži vůbec nic nedokázal. Teď když spadl na zem, tak se s tím nějak nemůže srovnat. Sám šel do rizika, že ty jeho sparťanské řeči se mu vrátí. A ony se mu opravdu vrací. A nejen ony. Vrací se mu, to co před léty sám zasel ve Spartě, kdy brojil proti Hřebíkovi. Zkrátka jen sklízí, co sám zasel.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | sobota 22.10.2011 10:43 | karma článku: 21,45 | přečteno: 1083x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik