Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stupidita rádoby fotbalového fanouška

Předem tohoto článku chci poznamenat, že jsem velkým fanouškem fotbalu a ne jeho nějakým nepřítelem, jak by se mohlo z nadpisu zdát. Dokonce jsem velkým fandou i jednoho z mužstev, kterým se budu zabývat a to Bohemky.

Chci se zabývat chováním a vystupováním fanoušků tří mužstev, které je buď dlohodobé a nebo které dosáhlo naprosté stupidity teď o víkendu. Prvním z mužstev, kterým bych začal je Baník Ostrava. Narozdíl od fanoušků Bohemky nebo Slavie bych tyto fandy označil za ještě stupidnější, protože jejich jediným cílem je každý druhý víkend vyrazit po republice, ožrat se a ničit všechno možné.

Nechápu v totmo směru hlavně fotbalový svaz. Pan Hašek a spol. pořád vykládají o tom, jak chtějí přilákat do hlediště celé rodiny a pak pořád jen přihlížejí řádění takových magorů. Jak je možné, že už třeba Baník nemá zakázané výjezdy svých fanoušků? Jak je možné, že nedostávají ostravští velké pokuty za chování svých fanoušků?

Jak je možné, že si kapitán Baníku Lukeš dovolí v reakci na takové řádění prohlásit, že se nic neděje a že to přece někdo zaplatí? Samozřejmě tohle ukazuje na inteligenci ostravského kapitána, ale zase bylo na fotbalové generalitě, aby mu za tento hloupý výrok dali pořádně za uši. Takhle ale pane Hašku diváky určitě nepřitáhnete a můžu zodpovědně prohlásit, že Baník je jediné mužstvo, na které bych dítě ani manželku do hlediště nevzal.

U těchto ostravských rádoby fanoušků je zajímavostí ještě daleko více. Například ta jejich písnička Baníčku my jsme s tebou....Kdybych byl hodně sarkastický, tak se jich zeptám, kde tedy jsou, když se jejich Baníčku nedaří? Na poslední domácí zápas jich přišlo nějaké směšné tři tisíce. To je teda opravdu velká věrnost..No hlavně, když zase vyrazí do Prahy, nebo kamkoliv jinam a mohou všechno ničit a rozbíjet.

Dalšími fanoušky, u kterých bych se chtěl zastavit jsou Slávisté. Je pravda, že chodí v poměrně slušném počtu a že nikde nedělají problémy. U nich mě zaujala věta, kterou jsem si přečetl o víkendu v médiích z úst nějakého anonimního frajera z kotle. Prý je Eden jejich a klokany do svého kotle nepustí. Tak to dovolte abych se zasmál.

Eden je váš stejně jako Bohemky. Stejně jako klokani jste tam jen v nájmu a ten stadion tedy ani náhodou není váš. To že stojí na stejném místě jako stála ta vaše předchozí zbořenina ještě neznamená, že i tento stadion je váš slávistický. Stejně jako třeba Strahov vám nepatří a stejně jako v minulosti vám patří pouze dluhy.

Poslední fanouškovské zastavení mě docela bolí, protože se týká mé Bohemky. Vždycky jsem obdivoval zapálenost a opravdové fanouškovství lidí spjatých s tímto klubem. Na rozdíl třeba od těch rádoby fanoušků Baníku chodili na svůj tým třeba i ve třetí lize. Jen letos jim nějak přeskočilo. Nechápu co je tak strašného, že musí za svým klubem cestovat o dvě stanice tramvají dál? Vždyť zůstali ve Vršovicích. Nemuseli se stěhovat nikam po Praze nebo dokonce do jinéh města a přesto se chovají jako uražené malé děti.

Nechápu, co je tak strašného, že hraju s rivalem na stejném stadionu? Podívejte se do Milána nebo do Mnichova, kde na stejném stadionu hrají daleko větší rivalové než jsou Bohemka se Slávií. A jak je vidět, tak to bez problémů jde. A koho vlastně tím svým postojem trestají? Samozřejmě hlavně svůj oblíbený klub a hráče. Proto by bylo na čase aby se zase vzpamatovali. Myslím si, že chodit na nový pěkný stadion na svůj oblíbený klub není nic až tak hrozného. Doufám, že i v Čechách se jednou dočkáme opravdové fanouškovské kultury, aby mohli na stadiony chodit celé rodiny. Byl jsem na několika mezinárodních zápasech a proto mohu trochu porovnávat.

Jednou bych se rád dočkal třeba toho, čeho jsem byl svědkem při londýnském derby West Ham proti Chelsea. Situace, kdy fanoušci po zápase odcházejí společně a kdy společně stojí dlouho frontu na metro a nikde není ani náznak nějakých problémů. A to těch fanoušků je skoro 40 000 a ne pouhých třeba pět tisíc. Situace, kterou známe třeba i  z našich reprezentačních utkání doma i venku to chce přenést i na klubovou úroveň. A pokud ani tohle pane Hašku nedokážete, tak nikdy stadiony nenaplníte.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | pondělí 27.9.2010 19:58 | karma článku: 20,73 | přečteno: 1964x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik