Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šmicer je ubrečený a nemluví pravdu

Včera jsem si ve Sport magazinu přečetl rozhovor s „manažerem“ fotbalové reprezentace panem Šmicrem a musím konstatovat, že jsem se nestačil divit. Celý rozhovor se točí jen kolem podle něj špatného chování veřejnosti k našim hvězdám a pan Šmicer se zde ukazuje jako ubrečené dítě a ještě k tomu si navíc neskutečně vymýšlí. 

Předně chci upozornit, že jsem velkým fanouškem fotbalu i naší reprezentace. I když v posledních letech jde o hodně masochistický koníček, tak přesto chápu, že se prostě pokaždé nemůže dařit naplno. Je ovšem velký rozdíl, pokud prohraje mužstvo po výkonu jako proti Portugalcům a po výkonu jako proti Rusům. A právě u tohoto zápasu se více zastavím, protože jsem byl ve Vratislavi přítomen a proto mohu s klidným srdcem říct, že pan Šmicer ve svém rozhovoru nemluví pravdu.

 Jedním z jeho ubrečených argumentů je, že fanoušci na stadionu už před zápasem při čtení sestav pískali na Bílka a Baroše. To je nehorázná lež. Ve skutečnosti i tyto dva, ne zrovna oblíbence, při čtení vytleskali. Navíc čtení sestavy probíhalo tak, že moderátor přečetl křestní jméno hráče a diváci přidávali příjmení. A i u Baroše, stejně jako u všech ostatních hráčů, proběhlo vše bez problémů. Dav lidí nejen že nepískal, ale hlasitě jeho jméno vyvolal. U Bílka už tak hlasitě ne, ale ani tady se neobjevil ani náznak pískotu. Vůbec nechápu, jak si toto může dovolit Šmicer tvrdit, když byl v té době zalezlý někde v kabinách.

 A pak přišel zápas samotný, který byl pro nás fanoušky obrovským rozčarováním. Ano při střídání Baroše pět minut před koncem doprovázel hromový pískot. Ale sakra, přece mu nikdo nebude tleskat za to, co v tom zápase předvedl. To by nebyl fanoušek, ale s prominutím nesvéprávný jedinec, který dělá jen to, co Šmicer a jemu podobní chtějí a diktují mu. Ke konci se i z obrovského zklamání ozvalo hromové „Bílek ven“. A i k tomu byl pane Šmicer důvod, protože kdybychom v tom zápase neměli štěstí a Keržakov hodně špatný den, tak naše mužstvo inkasovalo sedm branek a ne jen čtyři.

 A jaká byla reakce realizačního týmu a hráčů po zápase? Spousta ublíženosti, uraženosti a naštvání na ty diváky, kterým se nelíbil hráčský výkon proti Rusku. A navíc do toho vystoupil ještě v televizním studiu Šíp. Samozřejmě, že neměl ve všem pravdu, ale na rozdíl od manažera naší reprezentace si myslím, že v něčem ji zase měl. Ostatně i Bílek mu dal za pravdu. Vždyť vyhodil ze sestavy Hubníka a Rezka a nakonec tam dal i toho Daridu místo slabého Koláře. Ale co, reprezentanti měli dalšího nepřítele a počítám, že „velmi vtipný“ nosič pití Poustka vymyslel nějaký inteligentní popěvěk na jeho adresu.

 Pane Šmicer, pevně věřím tomu, že funkce jakéhosi manažera reprezentace se vám líbí. Jste určitě velmi dobře placený a vaší náplní je jen navštěvovat kamarády z řad hráčů v zahraničí a klábosit s nimi. A při tom nemáte ani žádnou zodpovědnost, jakou má třeba trenér. Jinou náplň vaší práce totiž nikde nevidím. Ubytování, letenky a podobné věci zajišťuje pan Dudl. Pro vztah s médii je tam zase tiskový mluvčí. A co tedy děláte vy? Jen kamaráda klukům, abyste je přemlouval k ježdění na srazy? Vůbec se nedivím, že jste tolik stál o to, aby Bílek zůstal, protože každý jiný trenér by vás kalupem poslal za tchánem rozdávat rozumy do Kozlovny.

 Jako hráče jsem vás měl rád a jako střídající jste často v reprezentaci přinesl i příjemné oživení, ale jako manažer reprezentace jste do počtu. A počítat si výhry proti Skotsku, Černé Hoře nebo Řecku jako velké úspěchu je velmi slabozraké. Sám jsem zvědavý, jak si tým povede v následující kvalifikaci proti Italům, Dánům, Bulharům a nebo skvělým Arméncům. Budu držet palce a fandit, i když pan Šmicer a hráči si třeba budou myslet něco jiného. Správný fanoušek se totiž nepozná podle toho, že bezduše tleská, i když vidí neskutečnou bídu. Fanoušek má totiž právo i na kritiku a nemusí to znamenat, že týmu přeje jen to nejhorší.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | čtvrtek 5.7.2012 12:40 | karma článku: 29,80 | přečteno: 1605x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Prezident Pavel navštíví Explosii, děti v léčebně i podebatuje ve Vysokém Mýtě

21. května 2024  7:30

Poslední kraj, který v roli prezidenta České republiky Petr Pavel ještě oficiálně nenavštívil, je...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

Neapolí otřáslo zemětřesení. Bylo nejsilnější za posledních 40 let

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalského města Neapol v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik