Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MS 7. den – Obhájce trofeje na turnaji zaslouženě končí

Už po týdnu turnaje je jasné, že obhájce trofeje poletí nejbližším letadlem domů. Včera jsme také viděli přestřelku mezi Nizozemci a Austrálií a parádní koncert nebezpečných Chorvatů. Sedmý den mistrovství prostě ani náhodou nenudil.

Začalo to tradičně v osmnáct hodin středoevropského času. Jasný favorit z Holandska a proti němu údajně bezzubý outsider z Austrálie. No musím přiznat, že jako fanoušek oranžových, jsem se docela trápil. Nicméně pro nezaujatého fanouška muselo jít o pěknou podívanou. Outsider se zdaleka jen nebránil. K vidění bylo pět branek, takže na nudu nebyl vůbec prostor. Připadalo mi, že Nizozemci k zápasu přistoupili pod dojmem předchozího vítězství poněkud ležérně a málem se jim to nevyplatilo.

Sice už ve dvacáté minutě vedli, ale za minutu padl jeden z nejhezčích dosavadních gólů šampionátu. Australan Cahill se trefil parádně, i když šlo o strašně těžký kop. Balon šel zezadu, takže ne proti noze, přesto se australský útočník trefil doslova zázračně. Druhý poločas začal dalším šokem pro favorita, kdy šli zástupci Oceánie do vedení po zcela správně odpískané penaltě. Ruka byla od těla a zabránila v cestě míči před bránu. Trochu nechápu, co zase ve studiu „experti“ řešili. Nizozemci ovšem bleskově vyrovnali a poté po velké chybě brankáře otočili zápas ve svůj prospěch. Zajistili si tak definitivně postup, protože výborné skóre prakticky nedávalo ani jiné možnosti a tahouni mužstva si tak můžou v klidu odpočinout před důležitým osmifinále.

Večerní zápas přinesl výborný výkon jihoameričanů z Chile. Přiznám se, že nejsem fanouškem španělského fotbalu a ani třeba Barcelony. Jejich fotbal, kterému říkám házená nebo futsal, mě vážně nudí a jsem rád, že jedou domů. Omluvy, že španělský fotbal je na tom dobře díky letošním úspěchům klubů, u mě neobstojí. Například hra vítěze Ligy mistrů stojí na úplně jiných hráčích, než jsou Španělé. Real dosáhl velkého úspěchu díky skvělé trojici Ronaldo, Bale a Benzema a jak známo, ani jeden není španělské národnosti. I Jaromír Bosák včera říkal, že by jim někdo měl říct, že se může za zápas i vícekrát než jednou vystřelit za vápnem.

Chilané včera do zápasu skvěle vlétli. Začátek patřil jim a zrovna v době, kdy Španělé hru vyrovnali, přišel gólový šok po parádní akci. Při druhé brance opět chyboval Casillas, který byl u přímého kopu včas, přesto jej nesmyslně vyboxoval před sebe. A byl z toho malér číslo dvě. Druhý poločas sice obhájce trofeje začal mírným tlakem, ale svých šancí nevyužil a posledních dvacet minut už se v podstatě jen dohrávalo. Po zápase opět odborníci ve studiu diskutovali, jestli bude pro oba lepší se vyhnout Brazílii. Upřímně si vzhledem k dosavadním výkonům trojice Chorvatsko, Mexiko a Brazílie nemyslím, že tohle by mohla být výhra.

Jediné plus, proč se vyhnout Brazilcům, je dosavadní i předpokládaná přízeň rozhodčích. Jinak herně na tom nejsou Mexičané ani Chorvaté rozhodně hůře. Ba možná naopak. Tím se dostáváme k nočnímu zápasu, kde si Chorvatsko bez větších problémů poradilo s Kamerunem. Kamerun je pro mě zatím jedním z největších zklamání. Už první zápas měl prohrát tři nula a jen slepota pomezního rozhodčího jej od tohoto debaklu uchránila. Teď už jim nepomohlo vůbec nic a Chorvatsko si s nimi v pohodě poradilo. Jejich síla se ještě zvýšila s nasazením Mandžukiče, který se hned dvakrát trefil. Už se těším na přímý souboj o postup mezi Chorvatskem a Mexikem. To bude řežba. Naopak na obhájce titulu ze Španělska a Kamerun už čeká jen povinný přáteláček a dovolená po sezoně.

Dnes čeká hlavní šlágr od devíti hodin. Angličané i Uruguay první zápas prohráli a proto musí zvítězit, jinak je čeká osud Španělů. Stejně je to i u nočního zápasu mezi Japonci a Řeky. I osmý den mistrovství je na co se těšit.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Zeman | čtvrtek 19.6.2014 10:45 | karma článku: 9,14 | přečteno: 381x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1722x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik