Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MS 3.den - První překvapení a strašní Čapek s Hyským

Třetí hrací den letošního mistrovství máme za sebou. Byl nejvýživnější na počet zápasů a přinesl také první větší překvapení. Půlnoční evropské derby ale také přineslo jeden z nejhorších komentátorských výkonů, co jsem kdy slyšel.

První se v odpoledních hodinách představili Kolumbijci s Řeckem. Jihoameričané vyhráli poměrně v pohodě a jak se říká v suchém triku 3:0. Od Řecka jsem nic významného nečekal, ale jejich slabý výkon, ještě předčil všechna má očekávání. Jsem docela překvapený, že takovéto mužstvo pravidelně postupuje z evropských kvalifikací na všechny světové i evropské šampionáty. Oni prostě neměli nic. Brankář, obrana, záloha i útok předvedli průměrné, ale spíše podprůměrné výkony. Kolumbijci předvedli velmi dobrý a rychlý fotbal a v poměrně slabé skupině s Japonskem a Pobřežím Slonoviny budou patřit ke kandidátům na postup.

Ve druhém včerejším zápase se zrodilo první velké překvapení. Všemi vychvalovaná a favorizovaná Uruguay předvedla hodně slabý výkon. Gól z penalty, která byla tentokrát jasná, jim na body po zásluze nestačil. Kostarika hrála ve druhém poločase výborně. Rychlý fotbal plný zakončení a zejména skvěle zahrávaných standardních situací. Z nich také zápas otočili a v závěru už jen přidali pojistku z rychlého brejku. Přiznám se, že před zápasem jsem vůbec netušil, jak tento souboj může dopadnout. Dokonce je to jen jedno z mála utkání prvních kol, které jsem nedával na tiket. Nakonec jsem se ale pokochal pohlednou hrou středoameričanů a klasickou tvrdou hrou jihoameričanů, kterým na konci z překvapivého průběhu pořádně tekly nervy.

Pak už přišel včerejší šlágr v podobně evropského souboje Itálie s Anglií. V první řadě chci říct, že jsem si myslel, že je daleko méně náročné vydržet vzhůru až do dvou hodin v noci. Tento zápas jsem ovšem chtěl dokoukat a tak jsem to s velkým přemáháním dokázal. Je nutno říct, že tempo zápasu nebylo nijak závratné. Hrálo se prakticky bez větších šancí. Počasí a klima udělali zřejmě víc, než se dalo předpokládat. Vyhrát mohla obě mužstva, ale nakonec se štěstí usmálo na Italy. Ti nejprve skvěle rozehráli signál z rohového kopu a poprvé překvapili anglickou obranu. Ostrované na to ovšem bleskově zareagovali, kdy Rooney parádně předložil kolegovi v útoku a do kabin se šlo s remízou.

Italové ovšem hned z kraje druhého poločasu, po centru ze strany, rozhodli o konečném stavu a nic na tom nezměnila ani velká šance z kopačky Rooneyho. Zápas to celkově nebyl nic moc a co bylo ještě horší, byl komentář dvojice Čapek – Hyský. To byla neskutečná bída, co tam oba dva předváděli. Špatné vyslovování jmen ze strany Čapka bych mu snad ještě prominul. Jeho klasická klišé také, ale co nejde prominout, jak se tam zejména v prvním poločase pořád s Hyským dohadovali, nebo spíše hádali. Bylo několik situací, kdy si navzájem vyříkávali své názory. Vrcholem bylo zranění anglického maséra. Během té chvilky jsem se dozvěděl tolik kravin, že jsem měl sto chutí zvuk vypnout.

Česká televize šetří na komentátorech přímo na místě a pak ke každému zápasu komentovanému ze studia přidává „experta“. Proboha proč? A kolik to tu televizi musí stát nesmyslně vyhozených prostředků. Včera se hráli tři zápasy a každý spolukomentoval jiný „expert“. Když k tomu máte ještě čtyři ve studiu, tak jen včera platila televize sedm takzvaných expertů.....Asi by se někdo z vedení měl zamyslet, zda je to opravdu nutné.

Poslední noční zápas už jsem neviděl. Nicméně sluší se pogratulovat Bonymu ke gólu na MS. Tento hráč jde správnou cestou a myslím si, že bude pořád stoupat. Ze Sparty vyrazil do průměrného nizozemského Arnheimu a odsud sice do anglické ligy, ale do stejně průměrné Swansee. Zde se perfektně adaptoval na anglický fotbal a jsem si jistý, že v létě po něm sáhne někdo ze špičky anglické ligy. Tedy, pokud mu jeho agent Lacina, nedoporučí nějaké Turecko.

Fotbalové hody budou pokračovat i nadále a čeká nás další várka zajímavých zápasů. Uvidíme, zda se dočkáme nějakého zajímavého překvapení na úkor favoritů Francie nebo Argentiny. Ale o tom zase až zítra.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | neděle 15.6.2014 15:05 | karma článku: 13,63 | přečteno: 660x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik