Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MS 16. den - Skvělý Webb a končící Uruguay

Máme za sebou první dvě osmifinále. Zápasy dopadly podle mého tipu, takže bych mohl být spokojený. Důležité hlavně je, že domů jede nesympatická Uruguay.

Celé mistrovství zahájil zápas Brazílie a i vyřazovací část zahajovalo domácí mužstvo. Soupeřem jim byla nebezpečná Chile. Zápas to byl vcelku zajímavý, mě na něm ovšem zaujala jedna věc. Naprosto skvělý výkon rozhodčího Webba. Doteď se na arbitry snášela kritika ze všech stran a samozřejmě i ode mne. Ale anglický rozhodčí, který v lize dokáže zápas také pěkně zkazit, podal výtečný výkon. Neskákal na špek simulujícím jihoameričanům z obou stran a příliš nepřipouštěl ani obvyklé diskuze. Ukázalo se, že když FIFA nechá pískat rozhodčí se zkušenostmi z těžkých soutěží, oni si většinou vědí rady.

Zápas samotný měl několik fází. V prvním poločase byli lepší domácí, ve druhém jasně kralovalo Chile. Prodloužení už ve svých rukou docela pevně držela opět Brazílie, nicméně minutu před jeho koncem se v této zemi muselo zastavit srdce nejednomu fanouškovi. Bohužel nádherná rána chilského útočníka skončila na břevně. Dramatický zápas dospěl až k penaltám, které svou napínavostí zapadly do rázu zápasu. Hrdinou se stal brazilský gólman Julio Cesar, který chytil dvě střely soupeře. Poslední pokus poslal Chilan Jara jen do tyče a v Brazílii vypukl další karneval. Ještě bych se zmínil o jednom hráči na každé straně.

Domácí Neymar a chilský Sanchez hrají oba za Barcelonu. V zápase toho ovšem měli společného daleko víc. Neustálé kličkování, simulování a teatrální gesta směrem k soupeři i rozhodčím. Oba dva přihrají až ve chvíli, kdy už fakt není jiná možnost a stojí kolem nich třeba čtyři protihráči. Samozřejmě jde ve většině případů o ztracený míč a sprint spoluhráčů k vlastní brance. Jich dvou se to samozřejmě netýká, vždyť jsou útočníci a špílmachři. Neymar byl od začátku druhého poločasu naprosto neviditelný a ani v prodloužení se nějak extra nedostal do hry. Sanchez občas obranu soupeře alespoň trochu pozlobil. A přesto si dnes přečtu od českých novinářů, že oba patřili mezi hlavní tři hvězdy utkání. Pak mi už nezbývá, než pochybovat buď o odborné způsobilosti novináře, nebo o jeho duševním zdraví.

Domácí fanoušci a fotbalisté tak mohou dál snít svůj zlatý sen. Večerní zápas přinesl další jihoamerickou bitvu, ve které se utkali Kolumbie a Uruguay. Měl jsem jasného oblíbence, kterému jsem přál a jsem rád, že to tak dopadlo. Kolumbie hrála skvěle už v základní skupině a své výkony potvrdila i včera. Byla jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála. Uruguay předváděla také stejnou hru jako v předchozích utkáních. Jen bránění, faulování a provokování. Jsem rád, že jede domů za tím svým „hrdinou“.

Hvězdou zápasu se stal mladý útočník Kolumbie Rodríguez. Zejména jeho první gól byla pohádka. Zřejmě zatím nejkrásnější brankou šampionátu načal neškodného soupeře a nasměroval ho na cestu směr letiště. Druhým gólem po krásné kombinaci jen potvrdil dominanci svou i svého mužstva. Na Kolumbii čeká v dalším kole domácí Brazilci a pokud bude pokračovat v podobných výkonech, ani čtvrtfinále nemusí být jejich konečnou.

Včera mi vyšly oba tipy. Jak to bude dnes se přesvědčíme opět od osmnácti hodin, kdy proti sobě nastoupí Holandsko s Mexikem. Večerní zápas Kostaričanů s Řeky neslibuje extra zážitek, ale právě takový zápas může být zrovna perfektní.    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | neděle 29.6.2014 9:04 | karma článku: 10,37 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik