Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MS 14. den - Konečně úspěch Evropy

Evropa se konečně dočkala stoprocentního postupu z jedné ze skupin. Trvalo to sice až do předposledního dne základních skupin, nicméně povedlo se. Ve skupině F se žádný zázrak nekonal a postupují Argentinci společně s Nigérií.

Byla to pěkná podvečerní přestřelka včera v Porto Alegre. Ještě jsem ani nestačil pořádně usednout k televizi, pardon k počítači, protože v šest hodin u nás vládne večerníček a další pohádky, a už padly dva góly. Argentinci nechtěli nechat nic náhodě a jejich snaha vyhrát skupinu a vyhnout se nebezpečné Francii, byla zřejmá. Messi otevřel zápas nekompromisním zakončením, z vedení se však jihoameričané neradovali příliš dlouho. Nigérijci se určitě nechtěli spléhat na výsledek ze souběžně hranného utkání a proto též pořádně přikládali pod ofenzivní kotel.

Po rychlém úvodu přišlo klidných čtyřicet minut a opět uragán okolo pětačtyřicáté minuty. Nejprve v nastaveném čase první půle provedl parádně přímý kop Messi a hned na úvod poločasu druhého se obě mužstva rozhodla napodobit ten první. Průběžný výsledek 3:2 zůstal už do konce zápasu, i když zejména v poslední desetiminutvce, se mohl měnit na obě strany. Argentinci zahráli poprvé trochu slušnější zápas, otázkou však zůstává, zda jim pomohla vlastní kvalita a nebo slabota obrany afrického mužstva.

V druhém souboji skupiny hrál o šanci na postup Írán. Vedl si neslavně, stejně jako celé mistrovství a spolu s Hondurasem ho řadím na pozici neslabšího účastníka turnaje. Bosna se dočkala svého premiérového vítězství na šampionátech a jejich hvězda Džeko premiérového gólu. Bohužel pro něj i pro celou Bosnu přišlo oboje trochu pozdě a na odjezdu balkánského mužstva domů už to nemohlo nic změnit. Pro Bosnu půjde zcela určitě o zklamání, protože skupina byla hratelná. Jenže rozhodující zápas s Nigerií nezvládli a přes několik neproměněných příležitostí i nepřízeň rozhodčího, dokráčeli k prohře. Poté už bylo pozdě body honit.

Večerní zápasy slibovaly zajímavou podívanou, vždyť postoupit mohla tři mužstva. Bohužel zápas v přímém přenosu mezi Francií a Ekvádorem přinesl hodně bídnou podívanou. Francouzský trenér dal pod dojmem jistého postupu šanci několika hráčům z lavičky a ti rozhodně nepředvedli nic, aby i příště nastoupili v základu. Ekvádor zase neměl kvalitu na přehrání flákajících se Francouzů a když přišel v padesáté minutě o vyloučeného Valenciu, mohl už spoléhat jen na standardní situce. Při zápase mě nejvíce zaujal zoufalý výkon komentátora Kozohorského v pražském studiu. Zřejmě dobře nenastudoval pravidla mistrovství světa, protože už od prvního švýcarského gólu v souběžně hraném zápase tvrdil, že Ekvádor už nemá žádnou šanci. Chtělo by se v České televizi trochu zamyslet nad úrovní fotbalových komentátorů, protože Jaromír Bosák všem ujel o pořádný parník.

Švýcaři potřebovali slaboučký Honduras porazit a pokud možno co nejvíce. Vše se díky hattricku Shaqiriho podařilo a země helvétského kříže se může těšit na atraktivní osmifinále s Argentinou. Vítěze skupiny pak čeká Nigérie a pokud se Francouzi vrátí ke své hře z prvních dvou zápasů, mělo by pro ně jít o schůdného soupeře.

Dnes nám končí základní skupiny a čeká se opět dramatický boj. Sám jsem zvědavý, jestli si Američané s Němci rozdělí po bodu. Portugalcům to už stejně může být téměř jedno, protože by pro postup potřebovali nejen výhru jednoho ze zmiňovaných mužstev, ale i své velmi vysoké vítězství. V noci se pak v přímém souboji poperou o postup Alžírsko a Rusko. Znovu je důvod jít spát až okolo půlnoci.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | čtvrtek 26.6.2014 12:28 | karma článku: 4,67 | přečteno: 143x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

U Neapole bylo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let. Mělo 4,4 stupně

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalského města Neapol v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP...

Předčasné volby budou v Íránu na konci června. Lidé uctí památku zesnulého prezidenta

21. května 2024  6:22

Předčasné prezidentské volby v Íránu se uskuteční v pátek 28. června. Registrace zájemců o...

Poslanci mají znovu jednat o odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45

Na poslední řádné schůzi před evropskými volbami se scházejí poslanci. Nejtřaskavějším bodem z...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik