Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

MS 1. den - Domácí výhra s příchutí naší ligy

Rozhodl jsem se pro zajímavý experiment. Během mistrovství světa napíši každý den blog, ve které shrnu a napíši svůj názor na dění v předešlém dni. Pokusím se tak zhodnotit mistrovství ze strany fanouška u televize. Vzhledem k tomu, že fotbal hraji už dvacet let na krajských úrovních, tak věřím, že to nebude úplně mimo.

Mistrovství nám konečně začalo. Přiznám se, že od konce Ligy mistrů a anglické Premier League, jsem se fakt už těšil na pořádný fotbal. A vlastně i na pořádný pořad v televizi. Mistrovství světa považuji za největší sportovní událost na světě. Při vší úctě k oběma olympiádám, je pro mě rozhodně víc například zápas Chile-Austrálie, než ženský hod štěpem, veslování nebo snowboarding. Tento šampionát má pouze jednu chybu, že se ho neúčastní český tým. Já vím, že za poslední roky jsme si tak nějak zvykli, že na světových mistrovstvích chybíme, ale pro mě je to prostě škoda.

Nicméně i přes tento handicap se těším a jsem rád, že to vypuklo. Mám své dva favority, kterým fandím a doufám, že dojdou co nejdále. Jedním z nich jsou Nizozemci, kterým fandím už od roku 1988, kdy mě uchvátil hlavně Van Basten. Druhým oblíbencem jsou angličané a to zejména kvůli účasti hráčů mého oblíbeného Manchesteru United. Na rozdíl od spousty lidí mi vyhovují i časy zápasů. Vzhledem k tomu, že jsem manžel a táta, by pro mě daleko horší bylo, kdyby byly začátky posunuty o nějakých pět hodin dříve. Tedy do časů, v jakých by se hrálo třeba v Evropě. To bych těžce soupeřil s pohádkami, večerníčky a podobně. Teď většina rodiny spí a nebo v případě manželky pospává a já mám klid si vše v klidu vychutnávat. Prostě ideální kombinace, kdy neochudím rodinu a nepřijdu ani o zajímavé zápasy. A nevadí mi ani menší porce spánku. Nikdy jsem nebyl velký spáč a toto je přeci dobrý důvod nějakou tu hodinku si ubrat.

Ale pojďme už k zahajovacímu zápasu. Pro mě začal nepříjemným překvapením, kdy ve studiu byla snad nejhorší možná sestava, která se mohla vyskytnout. Čapek se ještě překonával, ale dvojice Hašek, Vízek mi vážně naháněla vztek. Jeden je největším zbabělcem a zrádcem českého fotbalu a druhý chytrolínem, který svými hospodskými řečmi krmí tištěná i další média. A světe div se, ony mu to baští. Naštěstí i v tomto případě byl důležitý hlavně fotbal a ten se docela povedl. Měl dva smutné hrdiny. Japonský rozhodčí a chorvatský brankář Pletikosa určitě nepodali výkony, o kterých budou vyprávět ještě vnoučatům za několik let.

Na vrub Pletikosi jdou stoprocentně první a třetí gól Brazílie, kdy v bráně neskutečně zaspal. Jako brankář si myslím, že to dokáži docela dobře posoudit a on na obě střely reagoval neskutečně pozdě. Při tom zejména v prvním případě šlo o šmudlu z hodně velké dálky. Ale když se pozorně podíváte na záznam, on při obou střelách neudělal žádný úkrok a odrážel se z místa. Takhle přece nemůže chytat brankář na Mistrovství světa.... Druhým smutným hrdinou byl rozhodčí. Ve druhém poločase pískal hodně nakloněnou rovinu, na kterou jsme zvyklí z naší ligy. Všechny věci pískal okatě pro domácí, včetně nesmyslné penalty, která rozhodla zápas. Připadalo mi to, jako by mu šéfovala Damková a notičky napsal Berbr.

Jinak měl zápas samozřejmě i spoustu dalších příběhů. Byl jsem zvědavý na Neymara, ze kterého se můžou zbláznit novináři. A upřímně? Viděl jsem jen egoistického simulanta, který o co méně přihrával, o to více se s bolestnými obličeji válel po zemi. Při tom nejzákeřnější zákrok udělal on sám loktem do tváře soupeře. Zaujal mě i Olič, u kterého se divím, že ho po první půli nevykopal chorvatský trenér z dresu a neposadil na střídačku. Co on tam několikrát prováděl nějakých třicet metrů od své branky, to bylo neuvěřitelné.

Zápas se ovšem jinak povedl a dopadl podle očekávání a všech předpovědí. I když tu cestu měli domácí asi o něco složitější, než si sami představovali. Dnes nás čeká porce tří zápasů s mužstvy, které používají různé styly. Od mexické hravosti, přes evropskou všeobecnou kvalitu až po australský důraz. Kdo bude dnes úspěšný? Dozvíme se dnes v noci.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | pátek 13.6.2014 11:00 | karma článku: 9,92 | přečteno: 290x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik