Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hašek se ukázal jako docela slušný zbabělec

Přesně před měsícem jsem zde napsal článek, jak Ivan Hašek táhne český fotbal do stále větší žumpy. V té době jsem ještě netušil, jak zbaběle se zachová a prchne za šustěním petrodolarů do Spojených Arabských Emirátů.

Před dvěma roky jsem byl nadšený z toho, když se právník a populární fotbalista Ivan Hašek ujal vlády nad českým fotbalem. Věřil jsem, že on bude tím, kdo ho opravdu dokáže vytáhnout zpět nahoru. Co ale ve skutečnosti za dva roky dokázal? Pouze spoustu diplomatických a nic neříkajících vět, které korunoval v neděli svým samochvalným projevem a útěkem do Emirátů. On sám při útěku prohlásil, že může v klidu odejít, protože přivedl fotbal do konsolidovaného stavu. Tak si pro pořádek zopakujme, kam se fotbal pod ním posunul:

Bod 1 - Místopředsedové svazu. První parádní kousek. Místopředseda svazu Kříž zmizel neznámo kam a neznámo proč. Další člen představenstva Haškovec má také spoustu starostí až nad hlavu a určitě nemají co dělat s fotbalem. Pane Hašku tomu říkáte zkonsolidovaná situace?

Bod číslo 2 - Reprezentace. K reprezentačnímu týmu protlačil svého dávného kamaráda ze Sparty Bílka. Trenérskou rychlokvašku, kterou neopravňovalo nic k tomu, aby mohl na reprezentaci jen pomyslet. Podle toho také současné výsledky a výkony vypadají. Na prohry s Azerbajdžánem, SAE nebo Litvou se jen tak nezapomene. Stejně jako nesmyslné nominace některých hráčů. Vůbec dobře to nevypadá ani s postupem na Euro, i když se sám Hašek snaží přesvědčit, že baráž uděláme. Sice nám pomohli amatéři z Lichenštejnska, ale přesto nesmyslně zvolený jízdní řád nám moc nadějí nedává. Pane Hašku tomu říkáte konsolidovaný stav?

Bod číslo 3 - Korupce. Tady neudělal žádný krok. Situace ohledně údajné korupce mezi Olomoucí a Střížkovem svaz nerozlouskl za rok a půl a sám předseda opět předvedl jen několik právnických alibistických slov a gest. Stejně jako v neděli. Ještě horší je korupce v nižších soutěžích, se kterými fotbalový svaz neudělal vůbec nic. Za poslední příklady uvedu konec krajských soutěží ve Středních Čechách a v Olomouckém kraji. Ve středočeské 1.A třídě se letos zázračně zachránila Hvozdnice. Sice se celý rok trápila, ale poslední dvě kola vyhrála naprosto zázračně. Nejprve doma 6:4 a potom dokonce venku ve Slaném 6:5. V krajském přeboru Olomouckého kraje zase v posledním třicátém kole hrály tři ohrožená mužstva zápasy venku a všechna nečekaně vyhrála. A to hrála na hřištích opravdu dobrých mužstev. To byly jen dva příklady a zřejmě podobné věci nejsou nikomu divné. Hlavně, že si pan předseda dobře zakopal za Chabry a že jsme o tom mohli tolik číst. Pane předsedo, toto ale určitě není zrovna dobrá známka vašeho působení ve fotbale.

Bod číslo 4 - Situace Bohemek a Slavie. Zní to neuvěřitelně, ale díky svému alibismu nebyl schopen nejen vyřešit, ale ani se pořádně vyjádřit ke stavu mezi všemi mužstvy, které si říkají Bohemka. Za to se velmi angažoval, když se dostala do potíží Slavie. Jeho kamarádství se Šmicrem jej přimělo motat se do věcí, do kterých mu v podstatě vůbec nic není. Myslím si, že v žádném jiném problému během dvou let v čele svazu, tak aktivní nebyl. Jestli pak by se pan předseda takto zapojoval i u mužstev, kde by neměl žádné kamarády?

Jak vidíte určitě za jeho působení nedošlo nejen k žádné konsolidaci, ale osobně si myslím, že se situace ještě zhoršila. Naprosté finále vyšlo najevo minulý týden, kdy se snažil dostat sídlo svazu domů do Lipenců. Tohle už jsem vůbec nepochopil...Pan Hašek se zachoval jako zbabělec. Vůbec nechápu, proč vstupoval do čtyřleté funkce, když dopředu věděl, že za dva roky stejně skončí. Možná proto jeho působení skončilo místo úspěchu a chvály jen fiaskem a kritikou. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Zeman | pondělí 27.6.2011 6:37 | karma článku: 37,87 | přečteno: 5678x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1722x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

U Charkova jde vše podle plánu, město zatím dobýt nechceme, tvrdí Putin

17. května 2024  13:10,  aktualizováno  14:10

Ruské síly podle prezidenta Vladimira Putina v Charkovské oblasti postupují podle plánu. S dobytím...

Fico je při vědomí, odebrali mu odumřelou tkáň. Čeká ho další operace

17. května 2024  13:43,  aktualizováno  14:03

Slovenský premiér Robert Fico je při vědomí, v závažném, ale stabilizovaném stavu, řekla šéfka...

Nova i Prima zahajují předvolební vysílání, nabídnou debaty i rozhovory s lídry

17. května 2024

Televize Nova a Prima přešly do volebního režimu. Nova startuje v pátek odpoledne na TN Live první...

Piráti plánují boj s dezinformacemi. Putin má zájem ovlivnit eurovolby, míní

17. května 2024  13:31,  aktualizováno  13:50

Dezinformace jsou podle vládních Pirátů jednou z pěti největších hrozeb pro nadcházející...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik