Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropa na svůj humanismus jednou pojde

Začalo to přehnanou podporou muslimů v jugoslávské válce, pokračovalo neustálým přijímáním různých utečenců a běženců a otevřením hranic a vrcholí to v posledních dnech v Norsku a v Anglii. Evropa je zkrátka příliš humanistická a jednou na tuto svoji vlastnost doplatí. Vlastně už velice tvrdě doplácí.

V Evropě už se tradičně mísí různé tradice, kultury i národnosti. To co se v ní ale děje od svržení komunistických vlád okolo roku 1989 je přece jen trochu moc velká tolerance všemu možnému.

Začalo to válkou v bývalé Jugoslávii. Poslední dobou se v médiích opět opakovaně při výročí většího incidentu v Srebrenici objevily informace jací muslimové byli chudáčci a jak jim srbové strašně ubližovali. Jednostanná média neustále opakují, jak je dobře, že už se podařilo pochytat všechny srbské nebo chorvatské válečné zločince. Ale proč se Evropa a slavný nizozemský soud nesnaží pochytat i ty muslimské válečné zločince? Přeci nejsou lidé tak hloupí, aby věřili, že muslimové byli v tomto konfliktu jen chudáčci, kterým bylo ubližováno?

Proč už tenkrát a vlastně i dnes se Evropa a její představitelé i média tak jednoznančně staví na stranu muslimů? A když už se tedy ty válečné zločince podaří vypátrat, proč to s nimi jednoznačně neukončí jako to udělali američané s Bin Ládinem? Proč jim dávají možnost nějakých veřejných slyšení, kde se akorát takové zrůdy předvádí? Odpověď je jediná. Evropa je příliš tolerantní a humanistická.

Druhou chybou bylo zavedení Schengenského prostoru a naprostého otevření hranic. Jen jediné Švýcarsko zůstalo rozumné a nadále kontroly na hranicích provádí. Co to je za nesmysl, že najednou otevřu hranice do své země bez jakékoliv kontroly? Ano dřívější systém železné opony byl příliš, ale proč sakra neponechám na hranicích celníky, aby alespoň překontrolovali doklady? Dánové už jako první přišli na to o jaký šlo nesmysl a kontroly zpětně zavádějí. A samozřejmě opět příliš tolerantní Evropa včetně České republiky hned přijde s kritikou.

Poslední ukázkou tolerance Evropy jsou Norsko a Anglie. Norsko bylo ještě donedávna považováno za jednu z nejbezpečnějších zemí na světě. A ejhle i zde se objevil pomatenec, který je schopen během pár minut povraždit desítky lidí. A co udělají policisté a představitelé země? Obyčejně ho zatknou jako nějakýho zlodějíčka a ještě mu dávají spoustu prostoru v médiích, aby ukojil svůj exibicionismus. Proč ho zkrátka policisté při akci obyčejně nezastřelili? Popravdě komu takový člověk bude chybět? Jaký má význam pro společnost?

To angličané si s podobnými problémy zahrávali celkem dlouhou dobu. Tam žije opravdu obrovské množství kultur a národností. Problém je jen v tom, že jim trvalo tři dny, než pochopili, že s tou svojí tolerancí situaci nikdy nezvládnou a nasadili velké množství policistů a snad i vojáky. Mezi tím ale banda výtržníku zničila obrovské množství soukromého i veřejného majetku a prakticky nikdo je v tom neomezoval. A proč? Protože anglická vláda naivně spoléhala, že podobné věci lze vyřídit dialogem a v klidu....

Ukázka hlouposti a tolerance různých grázlů proběhla v posledních dnech i u nás. Člověk, který chránil svůj majetek a střílel po ujíždějících zlodějích byl odsouzen za pokus o vraždu. Ať mi někdo vysvětlí, co je to za nesmysl? On už byl několikrát vykraden a nikdo mu nebyl schopen pomoci. Tak si zkrátka pomohl sám a podle mě udělal dobře. Že v autě jednoho ze zlodějů zranil mě vůbec nedojímá, protože když jdu někam krást a tím páchat trestný čin, musím počítat s tím, že se mi to může nevyplatit. A naivní výpovědi zraněné dívky, že vůbec nevědla co se děje, co dělá a kam že jí to kamarádi zavezli, můžou věřit opravdu jen české soudy a média. Alespoň, že pan prezident měl v tomto případě dost zdravého rozumu.

Evropa by se měla co nejdříve vzpamatovat. Uvědomit si, že existuje spousta národů a lidí, kteří její pohostinosti, tolerance a humanismu dokážou pořádně zneužít a že už to pro obyvatele jejich zemí začíná být pořádně nebezpečné. Jinak opravdu jednou na tu svou toleranci zajde.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | středa 10.8.2011 19:50 | karma článku: 35,91 | přečteno: 1976x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1723x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Prezident Pavel navštíví Explosii, děti v léčebně i podebatuje ve Vysokém Mýtě

21. května 2024  7:30

Poslední kraj, který v roli prezidenta České republiky Petr Pavel ještě oficiálně nenavštívil, je...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

U Neapole bylo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let. Mělo 4,4 stupně

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalského města Neapol v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik