"Roko" a "Guma" dobývají sněmovnu

Jiří Paroubek ("Roko") se rozhodl do podzimních předčasných voleb do poslanecké sněmovny nasadit těžký kalibr, populárního hokejového obránce Jiřího Šlégra ("Guma") z Litvínova. Stává se, tak jednou z dalších cenných posil, které se rozhodl Jiří Paroubek pro svůj tým draftovat. Pokračuje tak ve své veleúspěšné kariéře "skauta" hledače politických talentů.

Jedním z prvních velkých přestupů, který se Jiřímu Paroubkovi v jeho kariéře povedl, bylo angažování Vítězslava Jandáka. Tento zkušený politický harcovník nasbíral mnoho zkušeností v týmech Republikánské unie, Křesťanských demokratů (KDU-ČSL), ale i Občanských demokratů (ODS). Tým ČSSD se tak již stává jeho čtvrtým působištěm v bohaté kariéře. Dalším nesporným úspěchem bylo draftování neméně úspěšného a především populárního politika Davida Ratha do ČSSD. Kvality tohoto týmového hráče spočívají především v jeho variabilitě a všestrannosti. Rozumí téměř všemu a zvládá 110% plnit své povinnosti lékaře, ale i zastupitele, hejtmana a poslance, které "nejsou" přeci tak časově náročné. Do třetice všeho "dobrého" se Jiřímu Paroubkovi povedlo ulovit další velkou rybu pro svůj tým, a to Pavla Ploce. Tento bývalý vynikající skokan na lyžích se vypracoval z údajného důvěrníka komunistické Vojenské kontrarozvědky, až na lídra Libereckého kraje za tým ČSSD.

Bohužel v poslední době se Jiřímu Paroubkovi nepodařilo získat podporu týmu pro novou "kvalitní" hráčku Kateřinu Brožovou, kterou bohužel nepřijali za svou skalní fanoušci ČSSD. Tento nepovedený obchod si ovšem Jiří Paroubek vynahradil už za několik dní, když přesvědčil k podpisu oranžové smlouvy Jiřího Šlégra. Tento legendární hokejista z Litvínova a národní hrdina z olympijských her v Naganu bude jistě platným hráčem socialistického týmu. Na poslance má jistě ideální profil, "je vzdělaný", má zkušenosti a jak sám řekl: "Jsem třetí rok v zastupitelstvu a prakticky jsem tam toho moc neřek', protože si nechci z větru něco vymýšlet. Zatím sleduju, co a jak, a dělám si z toho obrázky. Když budu konkrétně vědět, že je někde něco špatně, tak to pojmenuju". K ženám se Jiří Šlégr staví také citlivě, na otázku, zda mu jeho žena schválila, že daruje půl miliónu ČSSD, odpověděl: "A tak tady to já s paní neřeším. Celý život jsem ty peníze vydělával já a ne paní. My to máme rozdělený tak, že prostě paní je žena v domácnosti celý život a takovýhle věci já s ní nepotřebuju řešit.". Co říci na závěr? Jiří Šlégr bude jako dvojka na kandidátce ČSSD v Ústeckém kraji jistě rovnocenným partnerem primátorky Chomutova Ivany Řápkové, která je dvojkou na kandidátce ODS.  Ivana Řápková se v politice pohybuje již 12 let, vystudovala dvě vysoké školy a na zasedání zastupitelstva statutárního města Chomutova má jistě co říci.  Ano, máme se skutečně nač těšit, tým socialistů je nabitý samými "hvězdami". Nezbývá, než doufat, že ČSSD v letošních volbách nezvítězí!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Čermák | středa 28.4.2010 11:47 | karma článku: 43,06 | přečteno: 4661x
  • Další články autora

Jakub Čermák

Plzeň očima cizince

22.4.2015 v 12:30 | Karma: 11,47

Jakub Čermák

Všichni Paroubkovi muži

20.4.2010 v 10:00 | Karma: 36,83

Jakub Čermák

Naše bezpečnost v rukou ČSSD

30.3.2010 v 10:00 | Karma: 29,87