Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nesnesitelná lehkost zneužití moci

Krajské úřady vyčištěny, vedení krajských nemocnic vyčištěna, ředitelé škol na Vysočině vyčistit, ministerstva pod naším vedením vyčistit, řadového rotmistra - spojaře Jiřího Hrbáčka zlikvidovat a takto bychom mohli pokračovat dále.

Takto nějak by mohl vypadat seznam úkolů Jiřího Paroubka a jeho kolegů z ČSSD. Hejtmani ČSSD se před dvěma lety na nových postech ještě ani neohřáli a už zahájili čistky. Jeden příklad za všechny: odvolání ředitele Galerie Klatovy/ Klenová Marcela Fišera v Plzeňském kraji. Toto odvolání kritizovala nejen opozice, ale i odborná a laická veřejnost. Ředitel Fišer z průměrné galerie vybudoval uznávanou instituci známou jak v jiných krajích, tak za hranicemi našeho státu. Byl renomovaným odborníkem a dobrým manažerem. Na jeho podporu se psaly petice, přesto Plzeňský kraj v čele s Miladou Emmerovou z ČSSD jako zřizovatel galerie Fišera v pondělí 16. března 2009 odvolal s tím, že špatně komunikoval s vedením kraje. Např. předsedkyně Uměleckohistorické společnosti v Českých zemích Milena Bartlová k odvolání Marcela Fišera uvedla: "Ředitel prakticky nejlepší regionální instituce v České republice byl bez důvodu a bez varování odvolán, a to i přesto, že galerie má skutečně mimořádné výsledky."

Další likvidační čistky Davida Ratha ve Středočeském kraji nebo Martina Peciny na Ministerstvu vnitra alias "ČEKA" nechci dále rozvíjet. (Mimořádná komise pro boj s kontrarevolucí, spekulací a sabotáží (ČEKA) byla první ze série tajných policií v Sovětském Rusku. Pětiletá existence organizace stála život odhadem 200 až 500 tisíc lidí.) Co ovšem stojí za zmínku, je včerejší zpráva, ve které se píše: "Komise pro ředitele škol z Vysočiny prý připomíná normalizaci." Podle této zprávy musí ředitelé krajských středních škol na Vysočině absolvovat nové prověrky před komisí. Dle opozice systém dotazníků a následných výslechů ředitelů škol před komisí viditelně připomíná šikanu úředníků z dob dávno minulých. Není se čemu divit, Rada Kraje Vysočina je výhradně složena z členů ČSSD. A kdože jí jistí záda? No přeci soudruzi z KSČM. Když toto dokáže vymyslet socialistický radní pro školství na Vysočině, pak se děsím domýšlet, co by dokázal vymyslet komunistický radní pro kulturu či zdravotnictví v Karlovarském a Moravskoslezském kraji.
Poslední skutečně šokující zprávou je zneužití moci socialistou Františkem Novosadem, který se pokusil z pozice poslance doslova zlikvidovat řadového rotmistra - spojaře, vojáka Armády České republiky, Jiřího Hrbáčka. Socialistický poslanec František Novosad se o to pokusil tvrzením, že terorizuje obyvatele Halenkova na Vsetínsku. V rozhovoru pro MF Dnes poslanec Novosad uvedl, cituji: "S nikým se prý ten Hrbáček nebude mazlit. Vyhrožuje, že své odpůrce postřílí a vypálí." V podobném duchu se následně vyjádřil do televize, a dokonce i na plénu poslanecké sněmovny. Své vyjádření obhajoval, že ho o pomoc požádali lidé z jeho volebního okrsku. Do případu se nakonec vložil i sám premiér Fischer, který nechal obvinění prozkoumat. Policie ČR, která vyslechla desítky obyvatel Halenkova, Hrbáčkovi nic neprokázala a celou aféru uzavřela. Podobně se k případu vyjádřil i ministr obrany Martin Barták: "Důkladně jsme obvinění poslance Novosada prověřovali. Nic z jeho slov se ale neprokázalo."

O čem vlastně celá kauza byla? Začalo to na konci roku 2009 obviněním rotmistra Hrbáčka, že vyhrožuje spoluobčanům násilím, což následovalo po jeho legitimním požadavku, aby byla odstraněna silnice, kterou obec bez jeho vědomí a v době, kdy byl v Afghánistánu, postavila přes jeho pozemek. Avšak podle výpisu z katastru nemovitostí vede zmíněná silnice právě k pozemkům sestry poslance ČSSD Novosada. Jako poslední argument lze uvést, že stavební úřad dal za pravdu rotmistru Hrbáčkovi.

V tomto případě nejen, že poslanec Novosad zneužívá svého postavení k prosazení svých vlastních zájmů, ale také ničí život hrdiny, který bojuje za svou vlast v zahraničních misích. Státy jako Kanada, USA či Velká Británie své hrdiny ctí a chrání. Na druhou stranu socialističtí poslanci u nás je krátí na jejich právech a pokouší se o jejich společenskou likvidaci. Hanba jim!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Čermák | čtvrtek 1.4.2010 13:00 | karma článku: 30,01 | přečteno: 1871x
  • Další články autora

Jakub Čermák

Plzeň očima cizince

Jak vnímáte město Plzeň? Většina odpovědí bude znít dost podobně: „Plzeň je městem piva.“ „V Plzni hrajou dobrej fotbal.“ „V Plzni vaří skvělou dvanáctku.“ „Plzeň má dobrý hokejisty.“„Plzeň je vynikající...pivo“. „V Plzni vyrábí tramvaje, ne?“ Takto nebo nějak podobně budou znít pravděpodobně odpovědi drtivé většiny obyvatel České republiky na výše zmíněnou otázku. Ovšem mě by více zajímalo, jak by na tuto otázku odpověděl cizinec?

22.4.2015 v 12:30 | Karma: 11,47 | Přečteno: 607x | Diskuse| Plzeň

Jakub Čermák

ČSSD a David Rath nám zruší volby

ČSSD s Jiřím Paroubkem a jejími hejtmani Jiřím Běhounkem, Stanislavem Eichlerem, Lubomírem Francem, Michalem Haškem, Radko Martínkem, Stanislavem Mišákem, Josefem Novotným, Jaroslavem Palasem, Martinem Tesaříkem, Janou Vaňhovou, Jiřím Zimolou v čele s Davidem Rathem a Miladou Emmerovou nám chtějí podruhé zrušit volby.

28.4.2010 v 13:00 | Karma: 40,80 | Přečteno: 3219x | Diskuse| Politika

Jakub Čermák

"Roko" a "Guma" dobývají sněmovnu

Jiří Paroubek ("Roko") se rozhodl do podzimních předčasných voleb do poslanecké sněmovny nasadit těžký kalibr, populárního hokejového obránce Jiřího Šlégra ("Guma") z Litvínova. Stává se, tak jednou z dalších cenných posil, které se rozhodl Jiří Paroubek pro svůj tým draftovat. Pokračuje tak ve své veleúspěšné kariéře "skauta" hledače politických talentů.

28.4.2010 v 11:47 | Karma: 43,06 | Přečteno: 4661x | Diskuse| Politika

Jakub Čermák

Všichni Paroubkovi muži

V neděli 16. dubna proběhl první střet lídrů dvou nejsilnějších politických stran, Petra Nečase z ODS a Jiřího Paroubka z ČSSD. Jak dopadl nebo nedopadl tento střet, posuďte sami. Avšak je tu jiná věc, která jistě stojí za povšimnutí. Jiří Paroubek nám představil nejen své nejbližší spolupracovníky, jichž si nejvíc váží - Petra „Špínu“ Dimuna, Jaroslava „ČSA“ Tvrdíka či Jiřího „Marxe“ Havla, ale také budoucí ministry své vlády Davida „Chameleona“ Ratha, Lubomíra „Hysterického Žvanila“ Zaorálka, Bohuslava „Developera“ Sobotku či Martina „Špicla“ Pecinu.

20.4.2010 v 10:00 | Karma: 36,83 | Přečteno: 2351x | Diskuse| Politika

Jakub Čermák

Naše bezpečnost v rukou ČSSD

Včera brzy ráno explodovaly bomby sebevražedných atentátníků v moskevském metru. Počet zraněných a mrtvých se počítá na desítky. Ruská "velmoc" se otřásla v základech. Jaké je však poučení pro nás všechny a pro naši politickou scénu?

30.3.2010 v 10:00 | Karma: 29,87 | Přečteno: 2218x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  10:13

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Putin se na okázalé inauguraci ujme dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájí svůj šestý mandát v...

Žákům v Berlíně se vymkla tiktoková výzva s dušením. Dívka upadla do bezvědomí

7. května 2024  10:03

Na berlínské základní škole Hunsrück ve čtvrti Kreuzberg dva žáci škrtili dívku tak dlouho, až...

Expert na péči o seniory: Ukrajinci pomáhají omezeně, nezvládají češtinu

7. května 2024

Vysíláme Česko stárne. Důchodců přibývá a na trh práce přichází stále méně mladých lidí. Zvládne Česko...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2189x
Politolog a zastupitel města Plzně

 

www.jakubcermak.cz