Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Marlen2

15. 11. 2011 8:40
nejsme v Polsku

njn,ta činnost kterou máte na mysli je určitě přirozená,fajn a zdravá.Jenže....na veřejném blogu bych ji tím výrazem asi nepopsala.Čurání je jasná věc,ale nazývat pánské nádobíčko slovem odvozeným od slova čurat je opravdu vulgarita a když už,tak se tak opět můžete bavit v soukromí ale na blogu....to vyzní blbě.No,v českých románech ala Němcová a Karolína Světlá je jak správně píšete to slovo myšleno jako uklízet či prostě jen tak různě pobíhat po chaloupce.Polsko je jako příklad uplně mimo mísu,protože my jaksi bydlíme v ČR.

0 0
možnosti
JJ

jita

15. 11. 2011 8:35
Ano mizí malebná

česká slůvka a jsou hromadně nahrazována nezvučnými anglikanizmy. Např. sex - co to je šup sem, šup tam a hotovo. Potom se, ale není co divit, že spolu dva nezůstanou až do smrti. Vše co nejrychleji a vyzkoušet toho co nejvíc. A potom není se čemu divit, že ženy mají rakovinu psu, dělohy a že je toho tolik. Muži nejásejte také máte svůj očistec - rakovina prostaty, ale také varlat atd. Náš život je moc rychlý. Není čas na lásku, na děti, na krásu, na život. Ano na život. Děti vidí jak se rodiče mezi dveřmi loučí - je slova, kde je políbení a pohlazení, něžnost. Potom mají pocit, že manželství a partnerství je jen sex, kde mají okoukat to co drží ty dva pohromadě - teda jestli mezi nimi to neviditelné vůbec je, jestli nejsou spolu kvůli dětem, jak se říká a nebo proto, že se bojí, že když se pro tu prázdnotu rozejdou, už zůstanou sami. Kolik dětí dnes vidí ty drobné projevy lásky a něžnosti mezi rodiči?

Dostala jsem se někam jinam, než jsem zamýšlela, ale slovy to začíná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Půl profesního života prožil jako projektant, druhou půlku v manažerských funkcích. Psát začal kolem padesátky, přičemž spouštěcím mechanizmem byla puberta jeho dětí a touha vyrovnat se s nimi jinak než násilím. Dosud vydal 7-8 převážně humorných knížek.