Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tady loupeživí rytíři z ČSSD trochu „ulítli“

Myslela jsem si, že už jsem toho v politice zažila dost, ale takovou demagogii, kterou nyní předvádí předseda ČSSD Jiří Paroubek v kauze ČSA, to nemá obdoby. Nejdříve trocha jednoduchých faktů. Pan Jaroslav Tvrdík byl ČSSD dosazen do čela ČSA v roce 2003 a na účtu společnosti měl 2 mld korun. Když byl v roce 2005 konečně odvolán, na účtu nebylo zhola nic. Zůstaly po něm ale slušné dluhy za nákup nových airbusů, kolona 50 luxusních limuzin Audi A8, nesmyslné analýzy za stamiliony a hlavně pro ČSA absolutně nevýhodná kolektivní smlouva.

Pan Paroubek se pro něj typickým lhaním a demagogií snaží navodit dojem, že za krizi ČSA je odpovědný nový management, včetně nové dozorčí rady (DR), jejíž jsem členkou, který ale přišel až po Tvrdíkovi. Pravda je taková, že když v roce 2006 ČSA po Tvrdíkovi přebíral nový management a nová dozorčí rada, byla to vykradená společnost, kde nebylo ani na výplaty. ČSA byly zralé na konkurz již po Tvrdíkově spěšném odchodu a Paroubek teď bude národu tvrdit, že jsme společnost vytunelovali? Tak na tohle musí být hodně silný žaludek.

Pan Tvrdík o fous unikl vězení, když na něj podali sami zaměstnanci trestní oznámení pro podezření z tunelování. Jisté ale je to, že Tvrdík zadával během dvou let panování různé analýzy, jak na běžícím pásu. Proplácet faktury na 100 miliónů nebo 50 miliónů za právní a ekonomické poradenství nebylo pro něj problémem. Pan Tvrdík dluží veřejnosti vysvětlení, proč si nechal tyto analýzy za tak neuvěřitelné částky vypracovat, když na stejnou činnost zaměstnával hordu zlatem placených manažerů z ČSSD? V jiných podobných případech již byli takoví manažeři odsouzeni za tunelování, ne tak pan Tvrdík.

Říká se, že když nebozí odboráři viděli, že se vyšetřování chýlí do ztracena, tak chtěli Tvrdíka alespoň lynčovat… Pan Paroubek, ale bude stále tvrdit, že za vše může nový management a ODS. K tomu se proslýchá, že po případných vyhraných volbách ČSSD by se měl Tvrdík do čela ČSA opět vrátit. Pánbůh s námi.

Naopak současná dozorčí rada si odměny zkrátila, aby pomohla řešit kritickou situaci, v které se dopravce nachází. Při sestavování nového managementu nerozhodovala stranická knížka jako za časů ČSSD, ale odbornost. To platí, i co se týká DR. Já jsem byla jmenována na základě mého ekonomického a právního vzdělání a dlouholetých zkušeností s vyrovnaným a přebytkovým hospodařením, které jsem prokázala například v Chomutově, ale i v jiných společnostech, které jsem před vstupem do politiky spravovala.

Současný management od roku 2006 uplatňuje restrukturalizační plán. Díky němu se společnost dostala z propadu v roce 2006 do poměrně dobré situace v roce 2008. Bohužel však stejně jako ostatní odvětví tak i leteckou dopravu zasáhla celosvětová hospodářská krize. Současná opatření jsou dalším krokem restrukturalizace společnosti s cílem překonat krizi a dostat se do pozitivních čísel.  Je nutné maximálně zvýšit obsazenost letadel, zrušit nevýhodné lety a vrátit ČSA do černých čísel. Tedy tam, kde byly před příchodem loupeživých rytířů z ČSSD!

Autor: Ivana Řápková | středa 9.9.2009 11:04 | karma článku: 36,20 | přečteno: 1914x
  • Další články autora

Ivana Řápková

Soud rozhodl, že se mi má Daniel Hůle omluvit. Otázky ale zůstávají

V květnu roku 2011 pronesl Daniel Hůle ze společnosti Člověk v tísni ve vysílání ČT 24 na mou adresu nepravdivé tvrzení, že jsem coby primátorka Chomutova přivedla město cu grunt o osm milionů do dluhu, a to kvůli nezákonné exekuci.

27.7.2013 v 11:20 | Karma: 25,25 | Přečteno: 1065x | Diskuse| Ostatní

Ivana Řápková

Povede „více demokracie“ k lepšímu vládnutí?

Pokud se ve sněmovně najde alespoň sto dvacet poslanců nutných ke změně ústavy, mohl by již pro příští obecní volby v roce 2014 platit zákon, s jehož návrhem právě přichází strana TOP 09. V obcích do 1 500 obyvatel povinně a obcích mezi 1 500 a 10 000 obyvatel dobrovolně se bude volit starosta přímo. To znamená, že člověk, který získá ve volbách největší počet hlasů, se automaticky stává starostou. TOP 09 věří, že do budoucna by se takto mohli volit i starostové a primátoři větších měst a také hejtmani krajů.

23.5.2013 v 17:25 | Karma: 14,84 | Přečteno: 516x | Diskuse| Politika

Ivana Řápková

Oranžové feministky zešílely

Pokud ČSSD vyhraje příští rok ve volbách do poslanecké sněmovny, můžeme se mimo jiné těšit i na realizaci programových nápadů soudružek z tzv. Oranžového klubu. Ty třeba navrhují, aby byla uzákoněna povinnost dělení rodičovské dovolené mezi otce a matku.

14.5.2013 v 17:50 | Karma: 31,37 | Přečteno: 1394x | Diskuse| Politika

Ivana Řápková

Šokující zpráva: Půl miliardy zmizelo v hracích automatech

V pondělí uvedl Chomutovský deník informaci, že za minulý rok skončilo ve „výherních“ automatech chomutovských heren přes půl miliardy korun. Ve městě s padesáti tisíci obyvateli je to skoro neuvěřitelný výsledek. Jakoby každý z jeho obyvatel včetně malých dětí naházel do automatů deset tisíc za rok!

17.4.2013 v 16:12 | Karma: 32,11 | Přečteno: 1995x | Diskuse| Politika

Ivana Řápková

Margaret Thatcher - Skončila jedna epocha

Zemřela Margaret Thatcherová. Žena, která se dokázala v konzervativní Velké Británii stát předsedkyní vlády, která ukázala mnohým politikům svého světa i současnosti, že být politikem nemusí znamenat přijímat za každou cenu kompromisy, která dokázala svou tvrdohlavostí a neústupností porazit většinu svých nepřátel.

9.4.2013 v 10:00 | Karma: 14,61 | Přečteno: 382x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
Poslankyně Parlamentu České republiky

Seznam rubrik