Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

82 obvodů 82 přímo volených poslanců - to je klíč k odpovědnosti našich politiků.

Top09 kopíruje a navíc špatně to co už řekl před 3 lety T.Okamury a jeho strana Úsvit prímé demokracie nyní. Pokud vím ve švýcarsku se dá odvolat politik na základě referenda, vůbec se nevyužívá, radikální kroky a nepopulistické se tam dělají - zákaz dovozu masa, zákaz výstavby mešit, vyžší daň se ted odhlasovala dokonce v referendu. Tak mi neříkejte takové nesmysli. Top09 do žaláře a zde nastolí se demokracie...

0 1
možnosti
AK

Jsem pro přímou demokracii s obecným referendem. Toto splňuje´hnutí Úsvit přímé demokracie v čele s panem Okamurou. Tento senátor není zatížený minulostí a jeho názory považuji za zdravé. Ale návrhy TOPky mně připadají jako opisování přímé demokracie z tprogramu ohoto lhnutí.:-)

1 3
možnosti
AK

Pokud vyjdeme z lincolnovské definice demokracie - vláda lidu, prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu - máme demokracie opravdu málo.

Máme vládu ve prospěch těch volených zástupců, jejich kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů.

Ovšem jestli změna formy demokracie dokáže změnit i obsah - aby vládnoucí vládli opravdu ve prospěch náš - k tomu jsem také skeptický.

Ono se jim totiž lhát a krást vyplácí.

Takže se jim to musí přestat vyplácet.

Od toho bych jedině očekával změnu.

1 2
možnosti
LH

A co kdyby Vy, jako poslankyně, jste navhla zákon, aby lidi, kteří volili svého poslance do sněmovny, ho mohli též odvolat.Přece není možné, když někoho zvolím za určitou stranu, aby on v půlce svého mandátu přešel do jiné strany a nebo založil stranu novou, která ve volbách nekandidovala (viz strana LIDEM).

Zrovna tak, když poslanec prosazuje úpně jiné zájmy než, které prosazoval na svých volebních mítincích a jak je vidět, je pod vlivem lobistů.

Zkuste tedy místo planého kecání dělat něco pro lidi a ne proti lidem.

3 1
možnosti
Foto

Ve své úvaze vycházíte z faktu, že voliči jsou stádo, schopní vidět úroveň práce sedláka jen podle plnosti svého žlabu. Možná, že máte pravdu. Potom je však třeba něco dělat s tímto principem jako takovým, protože hloupé stádo by vůbec volit a rozhodovat nemělo.

2 2
možnosti
LH

Bohužel, v tom musím s p. Řápkovou souhlasit. Voliči jsou stádo,které se dá utáhnout na vařené nudli ( nebo na 30-ti korunách poplatků,13-tém a 14-tém důchodu, pastelkovném atd.).

2 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
Poslankyně Parlamentu České republiky

Seznam rubrik