Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stát a jeho lid.

Ať se Vám to líbí ne, milí čtenáři tohoto článku, dívám se  přes okno na oblohu, pod níž se vznášejí ptáci a je takové ticho, že by mohla někde zaznít posvátná hudba a oslavit zdařilý jarní den, jeho teplota přesáhla 10 st. Celsia.

 

 

Bohužel, nebydlím v Praze, a tak se nemohu dívat na divukrásný zázrak města se vztyčenými historickými věžemi kostelů, jejichž útrobí jsou promodlena našimi historickými předky, který v českých a moravských dějinách usilovali o spravedlnost, právo a stát, který má též historický příběh, tak strhující, že  proudí časem a prostorem do současné doby a jediné, co se mění, je obyvatelstvo, jeho vlády a historické skutečnosti v současné době, jejichž obsahem je též boj o spravedlnost, jednotu, víru a sounáležitost v pohnutých časech. Jednota společnosti je jednou z velkých deviz pro úspěšné vládnutí a demokratické zřízení staví na jednotě obyvatelstva a je to logické, protože jen tak lze upevnit pilíře tohoto sociálního zřízení a společný zájem všech o silný, bezpečný a harmonický státní život. Právě v historii, když se rozdělilo obyvatelstvo na protestanty a katolíky, začaly fatální události, které vyústily v třicetiletou válku, jejíž důsledky se táhly dalšími dějinami a mnozí historikové tvrdí, že se staly příčinou první světové války. Jak je nebezpečné vládnout rozdělné společnosti v jednotném státě, tak je povážlivé řídit stát jak firmu.

Před několika dny jsem se dočetla, že občané se vzpouzí vládě, ignorují zákony země, ignorují vládní nařízení a snaží se obcházet příkazy, které v Covidové době vláda zveřejňuje v mediálním prostoru spolu s přehledy, jak se Covid chová a jak postihuje životy nevinných lidí včetně očkovacího systému, v kterém se samozřejmě málokdo orientuje. Kladu si otázku, proč očkování nemohlo být už dříve svěřeno lékařům na středicích, kteří znají diagnózu  svých pacientů, a byla vybudována očkovací centra na okraji města. Je pravděpodobné, že se starší lidé nebo nemohoucí lidé, nebo matky s malými dětmi, které nemá v tu chvíli kdo hlídat, nemohou úspěšně dopravit do velké vzdálenosti od bydliště  na místo očkování a zpět domů. Dokonce vznikly i iniciativy, že budou očkovat nemohoucí lidi v domácnosti, jenže když se dostavili, neměly žádné informace, zda se jedná o chronického pacienta a neměli ani označení, že se jedná o zdravotníky. Na dotaz odpověděli, že stejně končí, zřejmě pod tlakem stížností. Není známo, kdo takovou skupinu zorganizoval, zda se jedná o neziskovou organizaci či je to dílo městských částí, či kraje nebo ministerstva zdravotnictví.

 Lidé se vzpouzí, protože přicházejí o zaměstnání, své malé firmy, zřejmě i rodinné firmy a též je trápí zavírání školek a škol, protože si nemohou zařídit dohled nad dětmi v domácnostech. A všechny tyto situace měly být zváženy, než byly vystaveny termíny kdo kam smí nebo nesmí v tolik či tolik hodin. Lidé chtějí znát pravdu, zda tyto oběti, které skládají organizaci Covidu, mají alespoň nějaký výrazný smysl. Samozřejmě, že to všechno má vliv na duševní zdraví lidí, protože naděje na konec té tragedie není v dohledu a rozhodně mnoho lidí ani nerozumí pořádně tomu, kdo se snaží vysvětlovat nějaké věci jazykem epidemiologů, politiků, ministrů a i z úst vedení vlády, které má informace samozřejmě od odborníků a měla by vážit, jak je sdělí občanům.

Nyní je lid sjednocený – všichni jsou naštvaní, nejistí a rebelují. Ne každý má doma počítač, tak co bude s těmi, kdo se informace nedozvědí a udělají nějaký přestupek, který je může stát peníze. Bylo by na čase, aby bylo nyní takto sjednoceném lidu vysvětleno, jaké se staly chyby za které budou platit. Registrace obyvatelstva, pod velkou sankcí, pokud se nezaregistrují včas a měla probíhat počítači, padla a co dál? Nedopadne to stejně tak, jako s tím očkováním nemohoucích, že se dostaví sčítači do domácností a nebudou se moci prokázat průkazem, že jsou k tomu pověřeni, nebo někdo zneužije situace a zneužijí důvěřivce, který je pustí do domácnosti, a dříve nebo později je vykradou? Je třeba zveřejnit, jak vypadá legitimace člověka pověřeného sčítáním.

Nikdo totiž už nikomu nevěří.      

Autor: Irena Aghová | neděle 28.3.2021 16:22 | karma článku: 14,48 | přečteno: 251x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50 | Přečteno: 116x | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma: 14,44 | Přečteno: 313x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma: 14,56 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

A zase máme další semestr za sebou.

Je mi líto , když studenti neuspějí u maturity a odcházejí ze školy s výhledem na nejistou budoucnost. Čeká je jen realita, do které spadnou nepřipravení a mládí je za nimi. Co na to ministr školství? Jde o budoucnost.

19.5.2022 v 6:09 | Karma: 15,02 | Přečteno: 339x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...