Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak pečovat o svou pleť

Zabývejme se celostní kosmetikou. Můžeme pozorovat, že přírodní kosmetika je nyní k dostání a její nabídka se stále rozšiřuje. Proč se lidé tolik zajímají o přírodní výrobky pro osobní hygienu? Prostřednictvím svého zájmu se totiž informují o tom, že: - některé složky jsou škodlivé a jiné ne, - některé složky mají škodlivý dopad na životní prostředí a některé ne Ale to výrobcům přírodní kosmetiky nestačí. Jde tu o něco, co přírodní kosmetiku charakterizuje, totiž, že je nejen neškodná v tom smyslu, jak jsme o tom hovořili, ale také účinná.

Přírodní nebo holistický?

Co je správnější pojem? Slovo "přírodní", je mnohem populárnější, lidé ví, o co jde. Pojem „holistická kosmetika“ se nepoužívá tak často, ale jde o jedno a totéž. Souvislosti mezi jídlem a procesem stárnutí Už jsme natolik poučeni, že víme, že mezi tím, co jíme a stárnutím je přímá souvislost. A také víme, co znamená výraz „celostní“. Samotná kosmetika, byť sebedokonalejší, nepomůže, pokud razatntně nezměníme své stravovací návyky. Ale nevhodná kosmetika může takto negativně působit. Podstata celostní kosmetiky Celostní kosmetika, musí být přínosem pro celou osobu - a to nejen tělo, ale duši i mysl. Přípravky nemohou obsahovat žádné škodlivé ingredience, ale složeky, které jsou prospěšné pro celou osobu, jako jsou éterické oleje.

Zázraky? Ne, znalosti.

Kosmetiku používali ve starověkém Egyptě, neboť Egypťané byli velmi nespokojeni se svým vzhledem. Archeologové objevili kamenné destičky, na kterých byly psány vzorce pro prostředky, který by mohly změnit "starce vo mladého muže". Objevilo se, že hlavní složkou tohoto fenomenálního přípravku byl olej z pískavice. Ve starověku, v Palestině, byly oblíbené esenciální oleje a Bible má 1035 odkazů na éterické oleje, aromatické rostliny a jejich použití. Ani středověk nezahálel, Sv. Hildegarda má také mnoho předpisů na kosmetické přípravky. Takže, milé dámy,pokud Vás tento článek zaujal, můžete pátrat po tajích i vůních celostní kosmetiky a já Vám k tomu přeji příjemné chvíle.

Mastná a suchá pleť

Mastná pleť potřebuje speciální čistící produkty a je nutno ji umývat se dostatečným množstvím teplé vody a mýdlem, aby se zabránilo ucpávání pórů. Vyhněme se intenzivním produktům, které způsobují, že proužky mastné pleti šupinatí. Mohou způsobit reakci známou jako reaktivní seborrhoea, tedy nemoci kůže a podkožního vaziva. Čeho se musíte vyvarovat? Vyvarujte se takových kosmetik, které způsobují napjatost a dehydrataci pleti. Horní vrstvy kůže se uzavírají, a to může vést k zablokování průtoku maziva. To omezuje průtok mazu póry, což může vést k zablokování pórů a k akné. Jaké kosmetické prostředky užívat? Je to jen zdánlivě jednoduché. Používáme jen takové, které čistí mastnou pleť a rozhodujete se o prostředcích, které zachovají zdravý vzhled pleti. Je důležité, abyste udržovali kůži v úzkostlivé čistotě a dodržovali doporučený limit umývání pleti – dvakrát až třikrát denně. Čištění mastné pleti Vyberte si čistící prostředek s péčí o mastnou pleť. Vyhněte se těžkým čistícím krémům. Vyvarujte se používání drsných mýdel. Používejte pouze mýdla bez přísad.. Zkuste antibakteriální pleťovou vodu nebo lehce medikovaná mýdla a používejte je v kombinaci s vodou bohatou na minerály, ne vodu z vodovodu. Nepoužívejte čisticí prostředky nebo roztoky, které obsahují alkohol. Po očištění používejte přírodní olej bez hydratačních účinků. Ty pomáhají tento typ pleti udržovat vláčnou. Použijte teplou vodu, když si umýváte obličej. Teplá voda rozpouští lépe maz, než vlažná nebo studená voda.

Jak čistit mastnou pleť?

Obličej masírujeme i prsty, pomocí pohybu nahoru a ven. Dávejte pozor, abyste nevetřeli do kůže mýdlo nebo jiný prostředek, jinak si ucpete póry. Pokud je vaše mastná pleť šupinatá, tento problém odstraníte hlubokým čištěním. Exfoliant Pokud váše mastná pleť je šupinatá, můžete často napravit tento problém pomocí hlubokého čištění Exfoliantem. Na rozdíl od běžných, hrubých zrnitých peelingů, EXFOLIANT používá mikrobioenzymy k jemnému odstranění vrstev odumřelé kůže z jejího povrchu. Použití vhodných jílů a nebo bahenních masek Zkuste použít jíl nebo bahenní masku. Pokud máte citlivou pleť, použijte bílou nebo barevné jíly. Používejte lehké antiseptické noční krémy a pleťovou masku použijte dvakrát týdne. Zvolte obličejové kosmetické přípravky pro péči, které jsou určené speciálně pro mastnou pleť. Před použitím make-upu použijte denní antiseptický krém s aktivními látkami, které by snížily maz v mazových sekretech.

Přírodní péče o mastnou pleť

Půl hodiny před koupelí si naneste na pleť okurkovou masku. Pokud vaše pleť je příliš mastná, do okurkové masky si přidejte trochu čisté kolínské vody. To nejen pomáhá udržet pleť bez mazu, ale působí i svíravě a zamezí se vzniku akné. Pokud chcete zabránit tomu, že po nanesení make-upu máte po obličeji mapy, naneste na pleť trochu šťávy z okurek, nechte pleť důkladně proschnout a poté naneste make-up. Vyberte svíravý prostředek, který obsahuje aceton. Silně stahující prostředky udělají více škody než užitku, stimulují vyšší produkci mazu.. Jílová maska s medem Smíchejte jednu lžičku jílového prášku s jednou lžičkou přírodního medu. Naneste směs na obličej, vyhněte se oblasti očí. Nechte masku působit patnáct minut a pak dobře opláchněte vlažnou vodou. Opakujte alespoň třikrát týdně - a více. Ošetření mastné pleti citronovou šťávou Jednou nebo dvakrát denně si nanášejte směs stejných dílů citrónové šťávy s vodou. Nechte zaschnout a pak obličej opláchněte teplou vodou. Postupujte stejně, ale pak obličej opláchněte studenou vodou.

Dieta pro mastnou pleť

Jezte stravu bohatou na bílkoviny, ale omezte cukr, tekutiny a sůl. Jezte hodně zelené listové zeleniny a čerstvého ovoce. Dokonce i mírný nedostatek vitaminu B2 může způsobit mastnou pleť. Nutriční kvasnice, pšeničné klíčky a maso poskytují vitamín B5 a vitamín B2. Ostatní dobré zdroje vitaminu B2 jsou celá zrna, fazole, ořechy a mateří kašička. Pohanka, černé fazole a rýže jsou zcela vynikající na omlazení pleti. Pijte hodně kvalitní vody, aby se pokožka hydratovala a odplavila toxiny.. Snížte množství tuku ve Vaší stravě. Vyhněte se vepřovému maso a velmi kořeněných a smažených potravin. Nejezte žádné oleje, které jsou vystaveny teplu vařením nebo zpracováním. Použijte trochu oleje, pokud je to nezbytné, např. v zálivce. Nejvhodnější jsou za studena lisované oleje - řepkový nebo olivový olej. Nepijte sladké nealkoholické nápoje a alkoholické nápoje. Vyhněte se cukru, čokoládě a nezdravému jídlu.

Esenciální oleje pro mastnou kůži

Bergamot Cedrové dřevo Cypress Kadidlo Geranium Juniper Levandule Citron Šalvěj

Byliny pro mastnou pleť

Aloe vera má vynikající léčivé vlastnosti. Použijte aloe vera gel lokálně, podle potřeby. Lopuch kořen, heřmánek, přeslička, ovesné slámy, tymián a vyživují pokožku. Levandule je velmi dobré pro mastnou pleť. Umývejte kůži levandulí několikrát denně.

Napařování

Napařování pleti provádějte s citronovou trávou s kořenem lékořice. Dvakrát nebo třikrát týdně vařte celkem 2 až 4 polévkové lžíce sušené nebo čerstvé bylinky na 2 litry vody. Napařujte se 15 minut. . Po patnácti minutách obličej opláchněte studenou vodou a nechte obličej oschnout.. Nanášení vilínu virginského na kůži je vynikající pro absorpci mazu.

Péče o suchou pleť

Suchá kůže má nízkou úroveň mazu a pleť je náchylná k citlivosti. Kůže má vyprahlý vzhled a není schopna udržet vlhkost. Obvykle se lidé se suchou pletí cítí nepříjemně po umytí a musí si rychle aplikovat hydratační přípravky. Nesnáší : Sucha a větrné počasí extrémní teploty a klimatizovaný vzduch, Příčiny: Nedostatek vylučování maziva Škodlivé látky v ovzduší genetické onemocnění špatná strava, zejména nedostatek vitamínu A a B vitamínů nevhodná kosmetika

Jak pečovat o suchou pleť

Umývejte se minerální vodou. Nepoužívejte vodu z vodovodu. Nikdy nepoužívejte horkou vodu. V dopoledních hodinách vlhčete pleť minerální vodou. Suchá pleť potřebuje hodně jemné, ale důkladné čištění, pravidelnou stimulace masáží a hodně oleje. Potřebuje také další pečlivé ochrany.

Přírodní oleje pokožku suché pleti chrání

Použijte neutrální pH-produkty k čištění pleti. Neužívejte mýdla, která koupíte na trhu. Při koupeli používejte dětský olej. Masáže provádějte krémy, které si doma vyrobíte. Ranní ošetření suché pleti Každé ráno, 15 minut, než jdete do koupele si udělejte takovýto prostředek: 1 žloutek 1 čajová lžička pomerančový džus 1 lžička olivového oleje a několik kapek růžové vody několik kapek limetové šťávy Smíchejte výše uvedené přísady dohromady a aplikujte na kůži.

Maska pro krásu

1 vejce 1 kávová lžička medu, 1 / 2 lžičky olivového oleje a několik kapek růžové vody Smíchejte přísady důkladně a použijte jako masku. Noční hydratační ošetření Masírujte své tělo pod sprchou, pak se utřete suchým ručníkem. A pak proveďte lehkou hydrataci vhodným hydratačním prostředkem. Pak nechte pět minut prostředek vstřebávat a přitom se lehce masírujte teplou žínkou. Nakonec odstraňte přebytečný hydratační prostředek z kůže.

Denní hydratační ošetření

Na čerstvě očištěnou pleť naneste hydratační prostředek a počkejte 10 minut, až se vstřebá. Pak kůži znovu navlhčete.

Mléčná lázeň

Jednou týdně se vykoupejte v mléčné lázni. Plynule vyživí vaši kůži. Naplňte vanu teplou vodou a smíchejte 250 g mléka s půl lžící mandlového oleje a pár kapkami svého oblíbeného parfému. Pak jen ležte ve vaně a relaxujte.

Masáž

Nejlepším lékem na masáž je směs ze smetany, do které přidáte několik kapek růžové vody a citronovou šťávu. Hydrataci pokožky provádějte vždy po dokonalém vyčištění. A používejte tekuté hydratační oleje nebo odličovací oleje. Vyhněte se voskovým hydratačním krémům.

Zásada

Stále zvlhčujte své prostředí, v kterém jste. Jednou týdně, použijte masku na obličej, aby vyjasnila kůži a odstranila jednotvárný, suchý povrch kůže. Maska Použijte zelený jíl a surový med. Po jedné lžičce. A smíchejte, Pak naneste směs na obličej . Po patnácti minutách pleť opláchněte vlažnou vodou. Použijte potom přírodní olej.

Byliny pro suchou pleť

Aloe Vera: Aloe vera má uklidňující účinky, způsobuje hojení a zvlhčení. To také pomáhá odstranit odumřelé buňky. Použíjte aloe vera gel lokálně na postižené oblasti. Calendula a kostival mají pro kůži změkčující vlastnosti. Mohou být použity v sauně nebo na obličej, spolu s květinovými vodami. Kostivalový prostředek kůže také snižuje zarudnutí a zklidňuje podrážděnou pokožku. Do koupele přidejte 5 kapek levandulového oleje nebo ovesné vločky. Po koupeli pak použijte trochu pupalkového oleje s aloe vera krémem. Pijte čaj z heřmánku, pampelišky nebo máty. Brutnák lékařský, fenykl, podběl nebo měsíčku čaj také pomáhá zlepšit pleť. Přidat 1 lžičku bylin na 1 šálek vroucí vody a pít denně. Tea tree oil jak je známo, může proniknout do pokožky na buněčné úrovni. Přidejte 1 kapku oleje do svého oblíbeného krému a hydratujte tak účinně svou pleť.

Bylinné obličejové napařování

Bylinky pro nápařku : heřmánek, levandule, máta peprné Na dva litry vody dejte do smaltované nádoby 2 – 4 polévkové lžíce sušené nebo čerstvé bylinky a napařujte obličej 15 minut. Po patnácti minutách opláchněte obličej studenou vodou a nechte své kůži uschnout, nebo pat v suchém prostředí s ručníkem. Pak ošetřete pleť přírodním olejem nebo použijte jílovou masku.

Dieta

Doporučení pro suchou pleť Jezte vyváženou stravu, která obsahuje zeleninu, ovoce, obilí, semena a ořechy. Jezte kvalitní bílkoviny z rostlinných zdrojů. Zvyšte svůj příjem syrových potravin. Jezte potraviny, jako je česnek, cibule, vejce, a chřestem, které mají vysoký obsah síry, který pomáhá udržovat pokožku hladkou a mladě. Konzumujte hodně žluté a oranžové zeleniny. Jedná se o vysoce bohatou zeleninu na beta-karoten, je to antioxidant. Mrkev je obzvláště dobrá. Nerafinovaný olej, za studena z lisovaných-lněných semínek požívejte denně na saláty a zapečené brambory, nebo ve směsi do všech pokrmů, které nevyžadují ohřevu na vysoké teploty. Tak získáte vláčnou pokožku. Olej z lněného semínka obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3-alfa-linolenové kyseliny omega-6 a kyseliny linolové. Ty vchází do hormonů jako látky, tzv. prostaglandiny, které podporují zdraví kůže. Cantaloupes, mrkve a meruněk jsou určené potraviny pro suchou pleť, protože jsou bohaté na vitamíny A a C, a to jak důležitá pro pružnou ale i hladkou kůži. Jezte je buď v celku a nebo jako čerstvé šťávy. Jezte potraviny bohaté na kyselinu pantotenovou (vitamín B5), například tvaroh, syrové. sýr, přírodní hladký jogurt, kefír, listovou zeleninu, nutriční kvasnice a pšeničné klíčky. Kyselina pantothenová je potřeba pro syntézu tuků a olejů pro kůži. Vypijte nejméně 2 litry kvalitní vody každý den, aby na kůži dobře hydratovanou. Nepijte nealkoholické nápoje. Cukr, čokoláda, bramborové lupínky jsou pro vás nežádoucí potraviny. Vyhýbejte se alkoholu a kofeinu. Tyto látky mají diuretický účinek. Vysychá pleť.

Esenciální oleje pro suchou pleť

Heřmánek Geranium Yzop Levandule Pačuli Rose Santal Ylang-Ylang Doporučení Pupalkový olej s doplňky jsou prospěšné pro pokožku. Obsahují gama-linolenové kyseliny (GLA), esenciální mastné kyseliny údajně posilují kožní buňky a mohou zvýšit jejich obsah vlhkosti. Získejte dostatek spánku, jako kůže buněčné oprava činnost je na své optimální během této klidové fáze. Cvičení představuje výhody pokožku, protože se zvyšuje a podporuje krevní oběh. Pravidelné cvičení může očistit a vyživit pokožku zevnitř.

Avokádo vyživuje suchou pokožku.

Půlku avokáda smíchejte s několika kapkami citronové šťávy a rozložte masku na vyčištěnou pleť na patnáct i dvacet minut. Pak se oplachujte střídavě teplou a studenou vodou. . Banánová maska: Zralý banán rozmačkáme vidličkou a rozložte jej hustě na obličej a krk. Nechte působit deset až patnáct minut a poté se opláchne vlažnou vodou.

Autor: Irena Aghová | pátek 13.8.2010 23:38 | karma článku: 16,68 | přečteno: 2023x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50 | Přečteno: 116x | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma: 14,44 | Přečteno: 313x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma: 14,56 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

A zase máme další semestr za sebou.

Je mi líto , když studenti neuspějí u maturity a odcházejí ze školy s výhledem na nejistou budoucnost. Čeká je jen realita, do které spadnou nepřipravení a mládí je za nimi. Co na to ministr školství? Jde o budoucnost.

19.5.2022 v 6:09 | Karma: 15,02 | Přečteno: 339x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

To je antisemitská i Bible? Část republikánů odmítá zákon na ochranu Židů

5. května 2024  15:58

Americká Sněmovna reprezentantů velkou většinou schválila návrh zákona zaměřeného proti...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  15:52

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Policie obvinila řidiče kamionu za smrtelnou nehodu na D1, hrozí mu až šest let

5. května 2024  15:47

Karvinští kriminalisté obvinili litevského řidiče kamionu, který v sobotu narazil do osobního auta...

Sabotáže a jiné útoky. Rusko chystá Evropě perné chvíle, varují tajné služby

5. května 2024  15:40

Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje sabotážní akce napříč...