Muži jsou křupaví i gumoví

Jaký - takový, slaný nebo makový? Křupavý nebo gumový? Rovný nebo zahnutý? Z Lidlu nebo z Billy? Moje kamarádka přirovnává muže k rohlíkům. Bydlí na vesnici v rodinném domku s velkou zahradou a s malým hospodářstvím se svou mámou, tátou, bratrem a jeho přítelkyní, sestrou a dcerou. Všichni se výškou blíží ke dvěma metrům. A takoví čahouni něco snědí!

Ve vesnici jsou denně otevřeny dva obchůdky s potravinami, kde rodina kamarádky nakupuje pravidelně každé ráno snídani. Nezbytnou součástí snídaně jsou pochopitelně již zmiňované rohlíky. Kupují se pravidelně každý den kromě neděle vždy ve stejném množství. Pouze v sobotu se kupuje něco navíc, aby zbylo i  na neděli. Jídlo i láska jsou všude denní potřebou. Rohlíky se také kupují i konzumují s láskou. A muži se hledají a vybírají dost podobně. Záleží pochopitelně na konkrétním jedinci, který vybírá nebo hledá. Jaké jsou jeho požadavky a potřeby? A s čím konkrétně se hodlá spokojit?

Muž jako Křupavý rohlík - je stejně vyjímečný i dobrý. Pochutnáte si, ale zůstane po něm velký nepořádek v podobě drobků. Jejich sbírání, ometání a dojídání popadaných křupavých kousíčků vám zabere také nějaký čas

Muž jako Gumový rohlík - je těžko poživatelný, ale zasytí stejně jako ten křupavý a čerstvý.

Muž jako Spálený rohlík - chutná nahořkle, špatně se kouše a přetrvává po něm pocit nespokojenosti.

Muž jako Pomačkaný rohlík - nikdo ho nechce. Zůstává v přepravce nebo ošatce jako poslední. Ale většinou po něm nakonec sáhne ta nejelegantnější a pracovně nejvytíženější žena, která ho hladově slupne na posezení.

Hodně mužů - Hodně rohlíků - čeho je moc, toho je příliš. A nikdo si toho moc nepovažuje. Z nadbytku vzniká nuda.

Málo mužů - Málo rohlíků - nedostatek probouzí potřebu. K uspokojení rychlé potřeby se potom využije rohlík v jakémkoliv stavu.

Když vám ztvrdnou - rohlíky se na rozdíl od mužů dají schraňovat do zásoby v podobě strouhanky.

Když vám zbydou rohlíky, můžete je využít do nádivky, ke krmení domácích zvířat. Když vám zbydou muži -  je velmi pravděpodbé, že se chvástáte, popřípadě jste zaměstnána ve státní službě, nebo v oborech, kde je jich nadbytek.

Při výběru rohlíků i mužů se zajímejte o jejich původ. Mohlo se stát, že už byli jednou upečeni a následně zmraženi. Mějte s nimi soucit a buďte chápavé.

A pokud nejsou rohlíky k dostání, kupte si housky nebo počkejte do druhého dne! Přivezou opět novou várku.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ilona Ondráčková | neděle 30.6.2013 13:00 | karma článku: 11,68 | přečteno: 882x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Křehké dámy o berlích

24.5.2024 v 13:06 | Karma: 11,97

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54