Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chceme zábavné a pozorné muže!

Můj dlouholetý kamarád se ženil. Poprvé v životě jsem plakala na svatbě. Možná vůbec poprvé jsem sdílela štěstí prostřednictvím slz s takovým množstvím lidí. Ale příval emocionálních a kulinářských zážitků toho dne  měl pokračovat i po obřadu.

Ke svatební hostině u kulatého stolu číslo tři nás zasedlo osm. Šest žen a dva muži. Dvě starší ženy, jedna žena "středního věku", dvě dívky, jedna holčička, jeden muž přes dvacet a jeden přes třicet let. Když jsem se seznámila se zasedacím pořádkem, napadlo mě zda dva muži nejsou na konverzaci málo? Průměrní čeští muži totiž převážně mlčí pokud se ocitnou mezi převahou žen. Možná mlčí ne z důvodu, protože nemají co říct ale zkrátka ze slušnosti. Anebo jsou tak ubiti k smrti výřečností svých poloviček. Možná sbírají energii k činům. Muži totiž neradi plýtvají slovy. Ovšem zajímalo by mě k jakým příležitostem si je tedy schraňují. Rozumím tomu, že každému slovu, které vychází z vašich úst dáváte svou životní energii. Možná jsou muži přepracováni, jsou na ně kladeny velké nároky.

Často se dočtete, že muži nemají potřebu komunikovat o svých pocitech. K těmto "akcím" je prý neustále nutí jejich přítelkyně a manželky. Ale sakra o čem si myslíte, že klábosí v práci, po hospodách, hernách a klubech? Připadá vám snad fotbal nebo drby z práce bez emocí? Nicméně mlčení naštěstí našemu stolu toho dne nebylo souzeno. Byla nám k němu totiž naroubována odnož ze Slovenska. Mladý pár /lehce přes třicet/ s desetiletou dcerou. A my ženy a dívky jsme nestačily mrkat namalovanýma řasama! Tomáš, jak se manžel Marcelky jmenuje nám toho večera předvedl něco, co dokáže pouze moderátor nějaké zábavné estrády nebo příchod celebrity s aurou Dalajlámy.

Nejen, že nám předal to "kouzlo pozornosti", že zkrátka jste zajímavé pouhou svou přítomností ale dokonce jsme mu to i věřily. Zpětně nedokážu popsat jak to přesně udělal. Zda to bral podle věku, nebo podle nějakých specifických kritérií, které mi zůstaly utajeny. Věnoval se manželce, tancoval se svou dcerou a staral se o všechny ženy u stolu. Zajímalo ho, zda máme co pít, zajišťoval přísun jídla od číšnice, chtěl vědět co děláme, co nás baví, pochválil jak vypadáme...

Tomáš mi prozradil, že rád pije s muži ale s ženami si rád povídá. Možná to je základní rozdíl mezi ním a ostatními muži. Tomáš si skutečně rád povídá. Neflirtuje, nepřetvařuje se, není do zábavy nucen. Prostě ho to baví. On je na to zkrátka "zvyknutý". Naši muži nejsou zvyklí konverzovat s ženami jen tak "pro nic za nic". Nedokáží to.  Anebo možná dokáží, ale dělají to pouze v případě, kdy se konverzaci nedá vyhnout. Když se chtějí seznámit, když se potřebují dohodnout v zaměstnání s kolegyněmi apod. 

Kdo za to celé může? Proč je na světě málo pozornosti pokud je zadarmo? Když se mám spravedlivě zamyslet nad tím, proč jsou někteří muži takoví a jiní makoví a vzala bych Tomáše jako vzorový příklad, vyšli by mi z toho Češi jako Bubáci, za které doma ženy všechno v domácnosti obstarají a oni se  k nim za odměnu chovají přezíravě a kysele. Muži by se mohli bránit, že jsou doma málo chváleni a nedostávají jasné instrukce o tom, co od nich ženy skutečně chtějí. Ženy by si mohly poplakat a pustit si romantický film.  Ale já jsem to celé nepsala, abych tady kázala nějaká moudra. Každý ať si udělá doma pořádek sám. Vždyť v tom jenom žije, že?

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ilona Ondráčková | neděle 19.8.2012 11:15 | karma článku: 13,43 | přečteno: 1683x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Křehké dámy o berlích

Mé tělo se pomalu řítilo vstříc podlaze. Ale ovládat rychlost v tu chvíli bylo pouze mým zbožným přáním. Ve skutečnosti jsem uklouzla po vlhké dlažbě a jela jsem k zemi jako namydlený blesk.

24.5.2024 v 13:06 | Karma: 11,91 | Přečteno: 233x | Ona

Ilona Ondráčková

Dušičková pohádka

Zahlédla jsem je jednoho prosluněného odpoledne, jak kráčí přes rušnou křižovatku v Praze. Věnovala jsem se zrovna své jedné z nejoblíbenějších činností při čekání na tramvaj. Chytání lelků a pozorování svých bližních.

8.10.2023 v 8:45 | Karma: 8,73 | Přečteno: 204x | Ostatní

Ilona Ondráčková

Podzimní zen

Příroda nám namíchala nový parfém Podzimní zen. Vůně země, která je naplněná až po okraj všemi svými odvedenými sliby. Sametově hladká i drsně vroubkovaná. Odrážejí se v ní barvy temně fialové, tmavě rudé, zářivě žluté,

27.9.2023 v 10:55 | Karma: 6,69 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Ilona Ondráčková

Boj o kouzelnou knihu

Po zatažené obloze se opilým tanečním krokem začal prohánět vítr. Chvíli tančil svižnou polku v kruzích aby za chvíli změnil styl v trhané a rychlé tango. Vír ledového vzduchu hnal oblaka do houfu před sebou.

21.9.2023 v 11:11 | Karma: 5,02 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Ilona Ondráčková

Neplánovaná dovolená

Na dvorku v trávě ležela opuštěná růžová teniska. Rozhlížela se udiveně okolo sebe. “Kdepak se schovává moje kolegyně? Moje věrná družka, druhá do páru?” Ale ať se rozhlížela doprava i doleva, kam jí špička a pata dovolila kouknout,

14.9.2023 v 11:11 | Karma: 4,54 | Přečteno: 325x | Cestování
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

„Největší blbost mého života“. Německý důstojník dostal za špionáž pro Rusko tři roky

27. května 2024  12:11

Soud v Německu v pondělí poslal na tři a půl roku do vězení armádního důstojníka za to, že předával...

Sesuvy půdy v Papui-Nové Guineji zasypaly nejméně dva tisíce lidí

27. května 2024  7:51,  aktualizováno  12:08

Aktualizujeme Páteční sesuvy půdy v Papui-Nové Guineji zasypaly nejméně 2000 lidí. Podle AFP to v pondělí vedení...

Podezřelá úmrtí ve zdravotnickém zařízení? Policie případ odložila

27. května 2024  12:06

Policisté odložili vyšetřování série podezřelých úmrtí v soukromém zdravotnickém zařízení v Brně....

GLOSA: Lidi, na ten hokej se nedalo dívat!

27. května 2024  11:26

Bydlím dvě minuty od O2 areny. Ještě než začalo hokejové mistrovství světa, pár sousedů opustilo...

  • Počet článků 134
  • Celková karma 11,90
  • Průměrná čtenost 1734x
autorka knih: Spokojená Blbka, Hrad vzpomínek