Padesát a ani o chlup víc´

Jó, taková padesátka, když je pěknice a odhodí svršky, košiličku, střevíce. To pak mužský jenom zírá - někdy ale slzy stírá...

"Tak jsem si podal na Seznamku inzerát," přišel mě poreferovat bratranec. Před rokem mu utekla žena, v pořadí už druhá, za jiným. A sbalila, co se dalo. Stejně, jako ta první před deseti lety.

Když ze sebe vydýchá, že se nechal zase tak oblafnout, pokračuje: "Limit jsem si zadal  ´maximálně padesát´ a ani o chlup víc," dodává výhružně.

Začínám být zvědavá: "Jakej limit, co to meleš?"

"No přece věk i váhu, abych náhodou znovu nenaletěl" - vysvětluje.

"Takže útlé mladice se ti zachtělo" popichuji statného pětasedmdesátníka, strkajícího mi pod nos mobil s došlou SMS, odpovědí na dotyčný inzerát: "49 l. 50 k. blond ne vl. vin. rozv. hl. muzn. opor. jen vazne Plz.okoli."

"A co se děje nebo dělo?" jsem už docela napnutá.

"Nó,... pěkná byla, to teda jo, blod měla jen paruku, ostatní marginálie byly taky super..." souká ze sebe Vojta.

"Jaký co? Jaký marginálie? Co to blábolíš?" - jsem poněkud zmatená i já.

"Nó, přece věk … a váha … a tak … Ale byla v těžký situaci. A asi po týdnu si u mě potřebovala kapánek půjčit" leze pomalu z bratrance jako z chlupatý deky.

"Neblbni, to jako chtěla hned půjčku a na co?" koktám už i já.

"Stotisíc a ňáký drobný" zahuhlá Vojta někam směrem k oknu. A na mě se ani nepodívá. Pak váhavě dodá: "Včera v noci se vypařila, potvora jedna. S mejma třema důchodama, co jsem měl na Vánoce v šuplíku. I s kartou a šrajtoflí, funglnovou" dodává posmutněle.

Je naštvanej, že se nechal takhle napálit. A mně je ho líto.

Najednou do nastalého ticha zaškrábe něco na dveře a Vojta se rozjasní. A představuje mi svůj nový objev. Tentokrát čtyřnohou padesátikilovou (zdůrazňuje) dámu svého srdce. Chundelatou slečnu salašnického bernského psa.

No, v těch pohledech, které u nás tahle nová mladice na Vojtu vrhala, tak v těch bylo tolik lásky a oddanosti, že se to nedá ani popsat.

Jak je vidět, zásadovost se vyplácí, alespoň teď, o Vánocích. 

Když padesát, tak maximálně padesát. A ani o chlup víc´.

 

 

 

 

Autor: Ludmila Ibehejová | pondělí 31.12.2018 6:36 | karma článku: 30,49 | přečteno: 860x