O splněném snu frizérky Zuzky

Každý máme svoje sny a cíle. "A krok pro to, abyste od života konečně získali co chcete, spočívá v tom, jednoho dne se rozhodnout." (Ben Stein)

"Já se prostě rozhodla skočit," vyděsí mě svým sdělením moje nadmíru šikovná frizérka Zuzka. Skoro sebou trhnu proč a kam chce skočit a riskuji, že mi tím pádem třeba ušmikne kousek ucha.

Nedojde k tomu ani náhodou, to bych přeháněla, jak je mým dobrým zvykem. Jen mi nadšeně vypráví o jedné krásné neděli před čtrnácti dny, kdy konečně stála s dalšími odvážlivci na mostě nad řekou. A jak v ten den bylo nebe tak nádherně modré, že i bílí beránci jen váhavě cupitali až někde vysoko nad obzorem.

I lesy kolem prý byly ten den domodra a voda v řece dole pod mostem se třpytila jak roztavené stříbro. "Nebyla černá a děsivá a ani necenila zuby, že vás třeba spolkne?" - váhavě podotýkám já.

Ale ona nadšeně vypráví, jak jí připásali jako úplně první mezi daleko mladšími odvážlivci, kteří najednou nevěděli, jestli "to dají" nebo ne.

A že tedy skočila jako ta první a plula v tom krátkém nádherném okamžiku ticha. A jak i ta voda v řece a zelené břehy kolem pluly s ní. A pak se s ní zhouply nahoru a zase dolů.

A že konečně, až tam nahoře, pod tou zářivou letní oblohou spatřila svoje štěstí. Štěstí a radost, že to dokázala a že si konečně splnila svůj další sen.

Každý totiž máme svoje sny a cíle. A je před námi spousta dnů, všedních i svátečních a i těch okamžiků, kdy můžeme od života získat, co chceme.

Stačí se jen rozhodnout a jít za svým snem. Ani na věku přitom až tak nezáleží.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ludmila Ibehejová | čtvrtek 20.10.2022 5:00 | karma článku: 23,23 | přečteno: 454x