Když má pejsek flatulence prdívá pak často silně, ale někdy tence

Většina čtyřnohých miláčků trpí nadýmáním. Buldočkové pak obzvlášť. A my máme jednoho takového v naší rodině.

Pejsek se jmenuje Burásek a nemá skoro žádný ocásek. Dotek jeho tlamičky je měkký - asi jako závan motýlího křídla. Má veliké oči a vypadá jako číhající chameleon. A jako většina buldočků trpí na větry, odborně "flatulenci."

Před dvěma roky, v létě, odjeli naši mladí do Francie a tak jsme pejska u nás na chalupě hlídali. S manželem jsme se brzy naučili rozpoznat, že chystá akci. Obvykle se totiž zastavil, zatvářil přemýšlivě a s pokrčenou nožičkou zacílil.

Občas byl ale nepředvídatelný. To když spal a pak i konal.

Já jednoho krásného dne s ním vyrazila ke známým, přátelům jedné mé kamarádky. Chtěli poradit něco o rakytníku (pěstuju) a kteří mě už několikrát srdečně zvali.

Pejsek byl celý radostný a po dvoukilometrové procházce usnul u nich pod stolem. A hlasitě chrápal.

Při kafi a dortu se ale místnost najednou zaplnila neomylným odérem. Rakytník sem, rakytník tam, rázem bylo ticho. A všichni jsme se začali ostražitě pozorovat. To jako, kdo to byl.

Nechtělo se mi nic vysvětlovat a tak jsem ležícího Buráska začala rozpačitě hladit. A to jsem neměla. Protože se šťastně zavlnil, vzdychnul a vzápětí znovu upustil.

Tahle neklamná sirovodíková vlna byla už naprosto jasná. V nastalém tichu se zrudlá hostitelka vrhla zděšeně k oknu, které mávajíc rukama rozpráskla.

No, i když o původci smradu nemohlo být pochyb, rychle jsem se odporoučela. Zase až tak dobře jsem rodinu neznala. Nevypadali totiž, že by o tom chtěli se mnou rozprávět.

Jednou v zimě jdu takhle ráno na tramvaj a přede mnou šarmantní dáma s buldočkem. Sníh nám hezky křupal pod nohama a já najednou uslyšela mně dobře známé mezitóny. A ucítila neomylný odér.

Na koci vodítka se pak decentně, ale nešťastně ozvalo: "Promiňte, ale on tak hrozně pšouká."

No - a včera v příloze TV programu na příští týden čtu: "Královna všech větrů. Lidé kolem ní zadržují dech."

Takže nejen naši mladí s Buráskem, ale i nejmenovaná evropská královská rodina má problém. A o důvod víc, zbavit se údajně nepohodlného člena.

No, my si tedy Buráska rozhodně ponecháme, člověk ho musí mít i přes to všechno rád. A na oficiality do královského paláce s ním stejně nechodíme. A představte si, nejsme ani zváni.

Ono totiž na recepcích je asi těžké někoho nutit, aby přešel flatulenci bez povšimnutí.

A jestli skutečně prdí i hadi, tak to si ještě zjistím.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ludmila Ibehejová | neděle 20.11.2016 10:33 | karma článku: 32,20 | přečteno: 1079x