Dobře mi tak ...

Patří mi to. Nesleduji totiž reklamy a nabídky různých akcí na slevové kupóny. A je mi to mým drahým občas vyčítáno. A návody na výrobcích - tak ty už nečtu vůbec. A pak se nestačím divit. Takže - dobře mi tak.

Protože nemám vnoučata, jsem v dnešním moderním dětském světě různých pokémonů, spongebobů a všelijakých těch scooby-doo úplně ztracená.

Občasnou osvětu mi sice v létě na chalupě udělá sousedovic 7-letý Martínek, ale stejně v této oblasti výrazně pokulhávám.

Před týdnem jsem byla v Lídlu. A doma pak, kde se vzal, tu se vzal, na dně tašky se na mě zašklebil  malý modrozelený naducaný sáček. S obrázkem asi šesti rozježených střapatců, v křiklavých oblečcích.

Něco podobného nekupujeme, jak se to ke mně dostalo nevím. To, že se nám poslední dobou věci doma ztrácejí (schovávají), tak to pozoruji. Ale že by nastala další fáze a nečekaně se začalo něco sem tam objevovat? Patrně se k nám nastěhovali skřítci, jinak to nebude. Nebo poltrgajsti, ti zase prý dost věcí rozbíjejí.

Takže miniaturní "sáčíček" odkládám s tím, že je v něm patrně bonbonek, který dám milovanému Máťovi až dorazíme na chalupu.

Večer se těším na novou detektivku. Je skoro půlnoc, za okny tma tmoucí a manžel už spí. V temném pokoji na mě z blikající obrazovky vilně zírá vrah. A právě když začíná škrtit hlavní představitelku, zašmátrám nervně po stolku u křesla, kde mívám něco na zub. A rozervu sáček.

V mžiku pak chroptíme obě dvě, nejen herečka, ale i já. Hrdinkou v posledním tažení cloumá zabiják a mnou můj drahý.

A mám už zase pro jednou kliku, manžel se šel napít a zaslechl to dvojí chrčení.

Když se pak oba podíváme, co jsem vlastně chtěla pozřít, nestačíme se divit. Je to gumový asi dvoucentimetrový červený panáček s ostře zelenou šošolkou na veliké hlavičce. Jakási gumová figurčička s nápisem Stiklez.

Když konečně rozsvítím a vezmu si brýle, čtu: "Made in China. Materiál - termoplastická hmota. Není vhodné pro děti do 3 let!" S výstražným kolečkem a v něm - přeškrtnutým panáčkem.

A tak by pro mě do budoucna mělo platit: "Smiř se konečně s věkem a dárečky nech dětem."

 

 

Autor: Ludmila Ibehejová | úterý 3.4.2018 1:45 | karma článku: 25,29 | přečteno: 686x