Vítězný červen?!

size="11pt"Ústavní krizi v únoru 1948, která vyvrcholila „Vítězstvím pracujícího lidu nad zrádnou reakcí“, vyvolala zpočátku nenápadná čistka ministra vnitra Noska mezi vysokými policejními důstojníky. Nepřipomíná vám to něco?

size="11pt"My, délesloužící občané, vzdělaní v intencích dialektického materialismu, známe „Zákon negace negace“ a víme, že vývoj probíhá ve spirále. Vůbec by nás tedy nepřekvapilo, kdyby se politická situace po vyjebání s plukovníkem Šlachtou vyvíjela následovně:

size="11pt"Koaliční dohadování neklapne a ministři za ANO podají demisi. Sobotka s ní jede na Hrad, kde si nudící se Zeman nenechá ujít příležitost nasrat najednou hned několik milionů lidí. Demisi přijme a schválí Sobotkův návrh na personální doplnění vlády. Rozradostněný premiér odjíždí na Václavské náměstí, aby oznámil lidu, že „se právě vrací z Hradu a že pan prezident všechny jeho návrhy přijal...“, bohužel, na Václaváku ho čeká jenom skupina drogových dealerů a jejich zákazníků, kterým je politika šumafuk. Jedinou revoluční složkou mezi pracujícími totiž zůstává Lékařský odborový klub, který vzápětí vyráží do ulic s požadavkem o navýšení mezd o 250%.

size="11pt"Nicméně věci se dávají do pohybu. V červenci proběhne slučovací sjezd Sociální demokracie s KSČM a na září jsou vypsány parlamentní volby s jednotnou kandidátkou obnovené Národní fronty, jejíž nedílnou součástí pochopitelně bude i rekonstruovaná Lidová strana, tentokrát již bez zavádějících písmen KDU v názvu. Účast i podpora kandidátů bude pochopitelně 99,98%.

size="11pt"Prvními počiny nového ústavodárného shromáždění budou uzákonění vedoucí úlohy Sociálně-komunistické strany, znárodnění Agrofertu, vrácení majetku církví lidu a zrušení regulačního poplatku na lékařské pohotovosti. Exponenti zrádného hnutí ANO a opozičních stran odejdou do exilu, kde vznikne Výbor Svobodného Česka a bývalý novinář a pozdější poslanec Martin Komárek obnoví exulantský časopis Svědectví II. Socialistická vláda pak využije zmatků kolem imigrační vlny v Evropě a obnoví na západní hranici Železnou oponu, která ovšem bude především bránit odchodu našich obyvatel ze země, protože za dané situace se nenajde ani jeden uprchlík, který by chtěl naplnit předepsanou kvótu. Ochrany státní hranice se ochotně ujme parta kolem docenta Konvičky a DSSS. Během krátké doby budou rovněž obnoveny důležité chybějící instituce Tuzex, Pražské kulturní středisko, Úřad pro tisk a informace, Svazarm a Socialistický svaz mládeže. Zrušeny naopak budou Úřady práce, protože zaměstnanost bude ze zákona stoprocentní.

size="11pt"Pokud by se vám tato vize zdála poněkud pesimistická, máme pro vás i jednu dobrou zprávu. S pádem ministra Zaorálka z okna Černínského paláce se nepočítá.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Hynie | neděle 12.6.2016 14:49 | karma článku: 13,91 | přečteno: 436x
  • Další články autora

Ivana Hynie

Cyril, Metoděj a bolševik

5.7.2017 v 15:44 | Karma: 22,50

Ivana Hynie

Zachraňme Ovčáčka!

10.6.2015 v 18:16 | Karma: 21,06

Ivana Hynie

Vzpomínka na Servíta

8.1.2015 v 17:39 | Karma: 13,02