Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítězný červen?!

size="11pt"Ústavní krizi v únoru 1948, která vyvrcholila „Vítězstvím pracujícího lidu nad zrádnou reakcí“, vyvolala zpočátku nenápadná čistka ministra vnitra Noska mezi vysokými policejními důstojníky. Nepřipomíná vám to něco?

size="11pt"My, délesloužící občané, vzdělaní v intencích dialektického materialismu, známe „Zákon negace negace“ a víme, že vývoj probíhá ve spirále. Vůbec by nás tedy nepřekvapilo, kdyby se politická situace po vyjebání s plukovníkem Šlachtou vyvíjela následovně:

size="11pt"Koaliční dohadování neklapne a ministři za ANO podají demisi. Sobotka s ní jede na Hrad, kde si nudící se Zeman nenechá ujít příležitost nasrat najednou hned několik milionů lidí. Demisi přijme a schválí Sobotkův návrh na personální doplnění vlády. Rozradostněný premiér odjíždí na Václavské náměstí, aby oznámil lidu, že „se právě vrací z Hradu a že pan prezident všechny jeho návrhy přijal...“, bohužel, na Václaváku ho čeká jenom skupina drogových dealerů a jejich zákazníků, kterým je politika šumafuk. Jedinou revoluční složkou mezi pracujícími totiž zůstává Lékařský odborový klub, který vzápětí vyráží do ulic s požadavkem o navýšení mezd o 250%.

size="11pt"Nicméně věci se dávají do pohybu. V červenci proběhne slučovací sjezd Sociální demokracie s KSČM a na září jsou vypsány parlamentní volby s jednotnou kandidátkou obnovené Národní fronty, jejíž nedílnou součástí pochopitelně bude i rekonstruovaná Lidová strana, tentokrát již bez zavádějících písmen KDU v názvu. Účast i podpora kandidátů bude pochopitelně 99,98%.

size="11pt"Prvními počiny nového ústavodárného shromáždění budou uzákonění vedoucí úlohy Sociálně-komunistické strany, znárodnění Agrofertu, vrácení majetku církví lidu a zrušení regulačního poplatku na lékařské pohotovosti. Exponenti zrádného hnutí ANO a opozičních stran odejdou do exilu, kde vznikne Výbor Svobodného Česka a bývalý novinář a pozdější poslanec Martin Komárek obnoví exulantský časopis Svědectví II. Socialistická vláda pak využije zmatků kolem imigrační vlny v Evropě a obnoví na západní hranici Železnou oponu, která ovšem bude především bránit odchodu našich obyvatel ze země, protože za dané situace se nenajde ani jeden uprchlík, který by chtěl naplnit předepsanou kvótu. Ochrany státní hranice se ochotně ujme parta kolem docenta Konvičky a DSSS. Během krátké doby budou rovněž obnoveny důležité chybějící instituce Tuzex, Pražské kulturní středisko, Úřad pro tisk a informace, Svazarm a Socialistický svaz mládeže. Zrušeny naopak budou Úřady práce, protože zaměstnanost bude ze zákona stoprocentní.

size="11pt"Pokud by se vám tato vize zdála poněkud pesimistická, máme pro vás i jednu dobrou zprávu. S pádem ministra Zaorálka z okna Černínského paláce se nepočítá.

Autor: Ivana Hynie | neděle 12.6.2016 14:49 | karma článku: 13,91 | přečteno: 436x
  • Další články autora

Ivana Hynie

Cyril, Metoděj a bolševik

Naše generace si mohla pátého července užívat volna až ve věku středním, ale byly nám odpírány i jiné svátky. Horší je, že jsem se významu věrozvěstů pro tohle teritorium dobral až samostudiem.

5.7.2017 v 15:44 | Karma: 22,50 | Přečteno: 827x | Diskuse| Společnost

Ivana Hynie

Zachraňme Ovčáčka!

size="11pt"Konec června je v dohlednu a tím pádem i konec lhůty, kterou dostal hradní Ovčáček od svého šéfa k nalezení neexistujícího Peroutkova článku.

10.6.2015 v 18:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 985x | Diskuse| Ostatní

Ivana Hynie

Horník, Lev a Minimax... aneb tři kultovní artefakty české politiky.

Politika je řemeslo náročné a mnohdy nevděčné. Jeden náš nedávný čelný představitel prohlásil o svých spolupracovnících, že dřou jako koně, a jak to s nimi se všemi dopadlo?!

8.6.2015 v 16:55 | Karma: 8,56 | Přečteno: 298x | Diskuse| Ostatní

Ivana Hynie

Uvádění příběhů na pravou míru

size="11pt"Jirotkův Saturnin před několika lety zvítězil v reprezentativní anketě size="11pt"Kniha mého srdce size="11pt", můžeme ho tedy právem považovat za jedno z nejznámějších a nejoblíbenějších českých literárních děl. Znalci z něho umějí při vhodné příležitosti citovat vtipné pasáže, třeba výsledky bádání size="11pt"Kanceláře pro uvádění románových příběhů na pravou míru. size="11pt"Podobná uskupení fungují i po více než sedmdesáti letech a dnes by po Saturninovi s dědečkem mohli firmu s úspěchem převzít pánové Ovčáček a Lavrov.

3.3.2015 v 17:19 | Karma: 10,73 | Přečteno: 585x | Diskuse| Ostatní

Ivana Hynie

Vzpomínka na Servíta

Kdyby se v polovině šedesátých let volil „Největší Čech“, stal by se nejspíš vítězem ankety, protože Jára Cimrman tehdy ještě nebyl vynalezen. Virtuální celebrity byly u nás vždycky populární, připomeňme si třeba kněžnu Libuši a další hrdiny Rukopisů. Který důstojný následovník Vácslava Hanky před padesáti lety napsal poprvé na pisoárovou zeď Servít je vůl! už asi nikdo nikdy nezjistí, ale nápad to byl geniální: během chvilky snad nebylo v zemi nejen veřejného záchodku, ale postupně i významného turistického cíle, nehledě na množství domovních fasád, kde by chyběla dehonestující informace o tajemném Servítovi. A s postupným poodhalováním železné opony byl záhadný nápis dokonce spatřen, a fotograficky zdokumentován, na tak atraktivních místech, jako je Eiffelovka, Cheopsova pyramida nebo vyhlídková terasa Empire State Building.

8.1.2015 v 17:39 | Karma: 13,02 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

VIDEO: Alkohol a grogy za volant nepatří. Policie zapojila do kampaně děti

1. června 2024  12:22

„V autě se vždycky pšipoutej“ nebo „Zpomal, kámo.“ To radí ti nejmenší řidičům na videu, které v...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Česko zasáhly silné deště. Voda zaplavovala ulice, ničila stromy

1. června 2024  9:03,  aktualizováno  12:06

Česko v noci z pátku na sobotu zasáhl silný déšť. Středočeští hasiči kvůli tomu zasahovali u třech...

Počet povolených oddlužení v minulých letech klesl, bylo jich skoro 18 tisíc

1. června 2024  12:06

V Česku v posledních letech ubývá návrhů na oddlužení a povolených oddlužovacích procesů. Vyplývá...

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 620x
Důchodce, kterému se po čtyřiceti letech letech zajímavé práce ještě nechce jenom krmit vrabce ve Stromovce.

Seznam rubrik