Všechny zavřít nemůžete.

Žijeme v báječných časech. Zase máme osvícenou vrchnost. Zase hledají, co ještě zakážou, zase slídí, koho znemožní, a zase zkoumají, co komu ještě seberou.

Řeč je o našich moudrých vládcích, modrých, černých, fialových a jinak rudých.

Plácá se ten náš stát už pár let od ničeho k ničemu. Silnice se nestaví, platy rostou směrem dolů, Plzeň se vaří v Polsku a šťastné zítřky se odkládají na neurčito.

A teď prý zas přijde velká porce nové krize, práce bude málo, daně se promptně zvýší všem a stát bude usilovně šetřit.

Hubou, přátelé.

Jen hubou ta naše pomatená vláda šetří, a skutek utek k Neumětelům.

Asi téměř každý slyšel, že na přelomu tisíciletí, ne tak dávno, utratila česká vláda ročně jen trapných šest set třicet miliard. Za rok 2009, v době vrcholící krize, to už bylo téměř dvakrát tolik.

A kolikpak že loni ušetřila ona uřvaná vláda "rozpočtové odpovědnosti"? Inu, přesně jedenáct miliard, ani ne jedno jediné upachtěné procento děsivě přefouknutého rozpočtu. A kolik se chystá ušetřit letos? Šest miliard, tedy půl procenta. A kolik příští rok? Nic, příští rok přece zase utratíme víc.

Šetřit tedy evidentně neumějí, nechtějí a nebudou. Ale daně, pokuty, poplatky, tarify a vůbec ceny všeho možného i nemožného, to samozřejmě zvyšovat umějí a budou.

DPH. Spotřební daně. Mýtné. Soudní poplatky. Daň z kadibudek. Plať, uhlíří, plať, a když nezaplatíš, lůzo ukoptěná, tak tě zavřeme, až zčernáš dvakrát a tuplem.

Policajta na tebe pošleme, úřad superfinanční, nasadíme kamery, experty, fízly do každé rodiny a čuchací psy s náhubkem i bez. Potřeme šmejdy únikáře a babka Rapantová, co zapomněla přiznat kurník, půjde bručet.

Jen mě tak napadá, co se bude dít, až všichni všechny navzájem ufízlujeme a s písní na rtech se v šestistupech radostně odebereme do basy.

Možná někomu konečně dojde, že všechny opravdu zavřít nemůžete.

Autor: Hynek Filip | středa 26.10.2011 8:47 | karma článku: 28,73 | přečteno: 1373x
  • Další články autora

Hynek Filip

Amazon.

18.2.2014 v 9:20 | Karma: 21,98

Hynek Filip

Miloš je pitomé.

17.2.2014 v 9:22 | Karma: 27,07

Hynek Filip

Jak topič Jelen banku vyloupil.

11.2.2014 v 9:26 | Karma: 22,56

Hynek Filip

Nejdeto.

10.2.2014 v 9:06 | Karma: 8,16